Питане за спининг макара

Модератор: sapuna

Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Питане за спининг макара

Мнение от katri »

Колеги, моля за съвет коя макара според вас ще е по-удачния избор за риболов на щука на спининг с плетеняк.Става въпрос за следните макари:
1.Ryobi Excia 2000
2.Ryobi Excia 1000
3.RYOBI ZAUBER 1000
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=6
Общо взето не ми трябва макара с голяма вместимост на шпулата, защото плетеняка е доволно скъп, а не ми се навива пълнеж отдолу на шпулата.
Макарата , обаче трябва да е колкото се може по-мощна и здрава(разбира се в компромис с теглото), затова съм се ориентирал към макари с изцяло метална конструкция.
Ако има значение спининга , на който смятам да я окача машинката ще е Berkley Cherrywood 2 Spinning с дължина 3м. и акция 40-80.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Питане за спининг макара

Мнение от debeloto »

все тая коя ще вземеш, разликата в размера - 1000 - 2000, е в дълбочината на шпулата. като ти е скъпо влакното скачай на 1000 :)
Morski
новобранец
новобранец

Мнение от Morski »

От няколко години имам ZAUBER. Що не му намерих един кусур? :D
Взимай ZAUBER-а и не му мисли.
Чума да тръшне бракониерите!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

katri написа:Колеги, моля за съвет коя макара според вас ще е по-удачния избор за риболов на щука на спининг с плетеняк.Става въпрос за следните макари:
1.Ryobi Excia 2000
2.Ryobi Excia 1000
3.RYOBI ZAUBER 1000
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=6
Общо взето не ми трябва макара с голяма вместимост на шпулата, защото плетеняка е доволно скъп, а не ми се навива пълнеж отдолу на шпулата.
Макарата , обаче трябва да е колкото се може по-мощна и здрава(разбира се в компромис с теглото), затова съм се ориентирал към макари с изцяло метална конструкция.
Ако има значение спининга , на който смятам да я окача машинката ще е Berkley Cherrywood 2 Spinning с дължина 3м. и акция 40-80.
Първо, установих опитно, че с плетено влакно и малка, но качествена макара се изкарва без проблем еднометров сом с пръчка медиалайт, така че Марко Поло е прав, естествено, за това, че пръчката е прекалено силна, акцията е излишно голяма. Второ - при плетеното влакно, оказва се, не е чак дотам валидно правилото шпулата да бъде изпълнена така, както се прави при монофилно, защото при максимално изпълване почват да се получават много впримчвания (бримки) при замятане
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Пич каде ще ги ловиш тея щуки с тази сопа бе.На мен лично ми се струва доста голяма акцията .А Марко колкото и да не разбира :D е прав .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Пръчката, която си взел тежи по каталог 184гр.!!
Според моя опит си вземи едно Шимано 4000 с преден аванс и си свиркай :wink:

Поздрави!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
bountyhunter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bountyhunter »

За тая пръчка ти требе макаре 4000 пич.Поздрави
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

:smt044 :smt044 :smt044 ЕииииииЙ , аман !!! Тва не се отнася за питащият а за болшинството от отговарящите начело с мистър Магарко :smt044 :smt044 :smt044 Ся забелезвам че повечето дали компетентно мнение по темата хал хабер си немат какво ги пита човека :idea: Значи , Риобито при размер 1000 си е с тегло колко нормална Дайва с размер 3000 ( тва да си го знае Марко :wink: ) , друг е въпроса че на толкоз яка гега кат туй Чери наистина ще му е нужно макаре с тегло от порядъка на 450 - 500 гр. ако се търси некъф баланс :? Все пак се си мисля че katri не е държал по-дълго от 2.40м. Чери ако изобщо е държал такова та толкоз напира за тва три метрово сомо унищожител ама той си знае . Кръсник , Кроки нещо се затри ама те следя че яко го заместваш :lol: Ае кажи едно Шимано което може да стъпи поне на врътката на дръжката на Заубера или Ексията при тия пари ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

От няколко години имам ZAUBER. Що не му намерих един кусур? :D
Взимай ZAUBER-а и не му мисли.
и аз така съм чувал :), ама за тази пръчка ,ако се търси някакъв баланс, май ще трябва да се ориентирам към Ryobi Excia 3000 или ZAUBER 3000, колегата Марко наистина има известно право :)
Все пак се си мисля че katri не е държал по-дълго от 2.40м. Чери ако изобщо е държал такова та толкоз напира за тва три метрово сомо унищожител ама той си знае
наистина Чери не съм държал досега, затова ще искам да го пипна сигурно преди да го купя, в момента хвърлям с един Дам Ултра Стронг 3,40 акция 30-60 и съм много доволен от него имам го от 9,10 години и досега не ме е предавал с него съм вадил без проблеми на Марица щука 5,200кг без кеп, ама кофтито е ,че не става за плетеняк , а ми писна да губя примамки вече.....:)Акцията 40-80 наистина ми идва голяма, ама моделите на Чери на 3м. са с акция 40-80 и 10-35 - според вас коя сопа да избера? - аз предпочетох по-здравата сопа.
Все още сопата не съм я купил, защото модела на 3м го няма в наличност за момента на пазара, така че приемам и други предложения за 3м сопа, акцията която ми харесва най-много е 20-50 или 30-60.
http://cgi.ebay.co.uk/Ryobi-Zauber-3000 ... 3a4fc46ef1 - мисля ,че това е моята макара, сега остава само от къде в БГ да си я купя :)
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Макарата вече е налице - темата може да се заключва
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

От къде я купи
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Само да внеса малко разяснение по темата - в БГ наистина няма от къде да се поръча такова RYOBI , а от e-bay не ми се рискуваше да поръчвам точно макара :( .Иначе си купих евтината имитация на RYOBI и това е Tubertini Sirio model 4000Vi , на която пише,че е произведена от Tubertini по дизайн на RYOBI.
Мисля ,че е добър вариант тази макара за парите си и си я поръчах от online магазина на Vidrax.Хората са много коректни и на следващия ден макарата ми беше в Пловдив.По спецификация на този модел му дават drag power 5kg, което напълно удовлетворява моите изисквания.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

katri написа:.Иначе си купих евтината имитация на RYOBI и това е Tubertini Sirio model 4000Vi , на която пише,че е произведена от Tubertini по дизайн на RYOBI.
Колега макарите Tubertini Sirio и RYOBI Ecusima са едни и същи макари само с различни надписчета. Сириото не е евтина имитация........толкова си струва и самата Екусима!
Последно промяна от sandy на Сря Дек 02, 2009 2:04 pm, променено общо 1 път.
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Ecusima-та е с 15 лв. по-скъпа, ама надявам се да си прав колега, защото така или иначе си взех вече Сирио-то :).Лошото е ,че пръта ми закъснява и все още не съм я пробвал в реални условия макаричката.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Не разбрах само от кое Ecusima-та е по-скъпа с 15 лв.? Тя струва (при модел 4000) 129 лв.,а Tubertini Sirio 65 лв. Доста сочна разлика за 2 еднакви макари. :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”