Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Питане за спининг макара
Модератор: sapuna
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Питане за спининг макара
Колеги, моля за съвет коя макара според вас ще е по-удачния избор за риболов на щука на спининг с плетеняк.Става въпрос за следните макари:
1.Ryobi Excia 2000
2.Ryobi Excia 1000
3.RYOBI ZAUBER 1000
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=6
Общо взето не ми трябва макара с голяма вместимост на шпулата, защото плетеняка е доволно скъп, а не ми се навива пълнеж отдолу на шпулата.
Макарата , обаче трябва да е колкото се може по-мощна и здрава(разбира се в компромис с теглото), затова съм се ориентирал към макари с изцяло метална конструкция.
Ако има значение спининга , на който смятам да я окача машинката ще е Berkley Cherrywood 2 Spinning с дължина 3м. и акция 40-80.
1.Ryobi Excia 2000
2.Ryobi Excia 1000
3.RYOBI ZAUBER 1000
Общо взето не ми трябва макара с голяма вместимост на шпулата, защото плетеняка е доволно скъп, а не ми се навива пълнеж отдолу на шпулата.
Макарата , обаче трябва да е колкото се може по-мощна и здрава(разбира се в компромис с теглото), затова съм се ориентирал към макари с изцяло метална конструкция.
Ако има значение спининга , на който смятам да я окача машинката ще е Berkley Cherrywood 2 Spinning с дължина 3м. и акция 40-80.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Re: Питане за спининг макара
все тая коя ще вземеш, разликата в размера - 1000 - 2000, е в дълбочината на шпулата. като ти е скъпо влакното скачай на 1000 

От няколко години имам ZAUBER. Що не му намерих един кусур?
Взимай ZAUBER-а и не му мисли.

Чума да тръшне бракониерите!
- maycal
- ще става разбирач
Първо, установих опитно, че с плетено влакно и малка, но качествена макара се изкарва без проблем еднометров сом с пръчка медиалайт, така че Марко Поло е прав, естествено, за това, че пръчката е прекалено силна, акцията е излишно голяма. Второ - при плетеното влакно, оказва се, не е чак дотам валидно правилото шпулата да бъде изпълнена така, както се прави при монофилно, защото при максимално изпълване почват да се получават много впримчвания (бримки) при замятанеkatri написа:Колеги, моля за съвет коя макара според вас ще е по-удачния избор за риболов на щука на спининг с плетеняк.Става въпрос за следните макари:
1.Ryobi Excia 2000
2.Ryobi Excia 1000
3.RYOBI ZAUBER 1000
-
- кандидат преподавател
Пич каде ще ги ловиш тея щуки с тази сопа бе.На мен лично ми се струва доста голяма акцията .А Марко колкото и да не разбира
е прав .

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пръчката, която си взел тежи по каталог 184гр.!!
Според моя опит си вземи едно Шимано 4000 с преден аванс и си свиркай
Поздрави!
Според моя опит си вземи едно Шимано 4000 с преден аванс и си свиркай

Поздрави!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- вече хвърля и на тежко
За тая пръчка ти требе макаре 4000 пич.Поздрави
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
и аз така съм чувалОт няколко години имам ZAUBER. Що не му намерих един кусур?

наистина Чери не съм държал досега, затова ще искам да го пипна сигурно преди да го купя, в момента хвърлям с един Дам Ултра Стронг 3,40 акция 30-60 и съм много доволен от него имам го от 9,10 години и досега не ме е предавал с него съм вадил без проблеми на Марица щука 5,200кг без кеп, ама кофтито е ,че не става за плетеняк , а ми писна да губя примамки вече.....Все пак се си мисля че katri не е държал по-дълго от 2.40м. Чери ако изобщо е държал такова та толкоз напира за тва три метрово сомо унищожител ама той си знае

Все още сопата не съм я купил, защото модела на 3м го няма в наличност за момента на пазара, така че приемам и други предложения за 3м сопа, акцията която ми харесва най-много е 20-50 или 30-60.
http://cgi.ebay.co.uk/Ryobi-Zauber-3000 ... 3a4fc46ef1 - мисля ,че това е моята макара, сега остава само от къде в БГ да си я купя

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Макарата вече е налице - темата може да се заключва
-
- разбира нещата
От къде я купи
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Само да внеса малко разяснение по темата - в БГ наистина няма от къде да се поръча такова RYOBI , а от e-bay не ми се рискуваше да поръчвам точно макара
.Иначе си купих евтината имитация на RYOBI и това е Tubertini Sirio model 4000Vi , на която пише,че е произведена от Tubertini по дизайн на RYOBI.
Мисля ,че е добър вариант тази макара за парите си и си я поръчах от online магазина на Vidrax.Хората са много коректни и на следващия ден макарата ми беше в Пловдив.По спецификация на този модел му дават drag power 5kg, което напълно удовлетворява моите изисквания.

Мисля ,че е добър вариант тази макара за парите си и си я поръчах от online магазина на Vidrax.Хората са много коректни и на следващия ден макарата ми беше в Пловдив.По спецификация на този модел му дават drag power 5kg, което напълно удовлетворява моите изисквания.
- sandy
- ще става разбирач
Колега макарите Tubertini Sirio и RYOBI Ecusima са едни и същи макари само с различни надписчета. Сириото не е евтина имитация........толкова си струва и самата Екусима!katri написа:.Иначе си купих евтината имитация на RYOBI и това е Tubertini Sirio model 4000Vi , на която пише,че е произведена от Tubertini по дизайн на RYOBI.
Последно промяна от sandy на Сря Дек 02, 2009 2:04 pm, променено общо 1 път.
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ecusima-та е с 15 лв. по-скъпа, ама надявам се да си прав колега, защото така или иначе си взех вече Сирио-то
.Лошото е ,че пръта ми закъснява и все още не съм я пробвал в реални условия макаричката.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не разбрах само от кое Ecusima-та е по-скъпа с 15 лв.? Тя струва (при модел 4000) 129 лв.,а Tubertini Sirio 65 лв. Доста сочна разлика за 2 еднакви макари.