Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Има ли гъбари?
Това с гъбите не е шега работа и не е за всеки да ги бере.Ама пусто като ги обичам.Даже една година бях взел към 10-на торби заредени.Сложих ги в избата и след редовните процедури почнаха след време да растат.Доста гъби поникнаха и ядохме,но култивираната не може да се сравни с дивата.Но с тия отровни двойници,кофти работа.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Аз предлагам да направим няколко пъти обучение - масово бране за всички заинтересовани
, но като гледам сме и от различни краища на България и не знам как да стане. Мисля да се присламча-прикатамосам към Диканаров...
, защото е в моя край, доста знае и има опит...определено има достаааа да понауча.
Имам и питане-сканирах една книжка, обаче на няколко пъти и сега имам три файла в pdf формат и не знам как да ги съединя в един и другото което не знам е как да я споделя с вас.

Имам и питане-сканирах една книжка, обаче на няколко пъти и сега имам три файла в pdf формат и не знам как да ги съединя в един и другото което не знам е как да я споделя с вас.
Дончо,не се притеснявай толкова,двойника който ти описах не надвишава отворен 10 см,докато другите наистина имат ясни разлики на фасона.Ако екато чиния голема риск няма,ама си намери книжка.
yagudin, и на мен ми е минавала през главата тая идея
сега, за да не пускам спам: миналата седмица бяхме... на 20 км преди Гинци, намерихме хубави поляни, но само масловки + 4 хубави сърнели+един пачи крак + 5-6 режийки. Тази седмица пак някъде натам се ззапътвам още в събота и дано има по-голяма слука.

сега, за да не пускам спам: миналата седмица бяхме... на 20 км преди Гинци, намерихме хубави поляни, но само масловки + 4 хубави сърнели+един пачи крак + 5-6 режийки. Тази седмица пак някъде натам се ззапътвам още в събота и дано има по-голяма слука.

Май ще сменям хобито покрай тези гъби
. Днес преди обед направихме пак преход с жената в една горичка. Отново се заредих с настроение за останалата част от деня
. Доволно набрахме пачи крак, печурка, саждивка и виолетка. Други гъби, отровни и все още непознати за мен ги подминахме. Ето и малко снимки от обиколката:

Подсказвайте за тази

Дегустация на гъбите, пръв направи котарака

Подсказвайте за тази

Дегустация на гъбите, пръв направи котарака

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Румка,знаеш че от габата на третата снимка(под снимките с пачи крак) треба да бегаш като диавол от крст
нали??

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Пантерка - красива гъба без съмнение, но една от най-отровните в България поне
. Много близка на външен вид е бисерната гъба, която отбягвам да взимам, заради голямото им сходство.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз ги сабирам бисерките и тигровите,много са вкусни,но треба опит и пазене многоrumci написа:Пантерка - красива гъба без съмнение, но една от най-отровните в България поне. Много близка на външен вид е бисерната гъба, която отбягвам да взимам, заради голямото им сходство.

Ние на бисерката казваме сребрена преслица

Macedonia

на мен ми прилича на отровната млечница...rumci написа: Подсказвайте за тази![]()
![]()

КЛАДНИЦА ли е

Все си мислех, че няма да имам съмнения след като я открия, а тя каква стана

Все си мислех, че няма да имам съмнения след като я открия, а тя каква стана

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Вижда се и от првата снимка хубаво
липсва дрвото 

Macedonia

Никола, на дърво бяха(вижда се но е по-бледо). Това, което изчетох за тях, беше че пластинките им са захванати за пънчето на гъбата, докато на тези-не са. Дали не са няколко разновидности?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Така по снимката,оставам малко место за самневане.Не бих казал за сигурно што за чудо ке е тази габа
Сигурно ,да ми е на живо,ке мога да кажа....но така....
А колко за кладниците,набрахме повече от сто килограма с татко ми,само от 3-4 паднали буки,тази година.
На трипати в период от месец(летото) по 30-40 кг.И лично на мене много ми хареса дивата кладница,и не се сравнава с купешката(само да се намери млада,чиста,без черви)

А колко за кладниците,набрахме повече от сто килограма с татко ми,само от 3-4 паднали буки,тази година.
На трипати в период от месец(летото) по 30-40 кг.И лично на мене много ми хареса дивата кладница,и не се сравнава с купешката(само да се намери млада,чиста,без черви)

Macedonia

-
- новобранец
привествам всички гъболюбци в този новооткрит за мен форум
.аз съм млад гъбар и надявам се да израстна до опитен познайник,но без това да тежи,като незабравимо преживяване
.някой може ли да ме запознае по какви начини може да се обработи тръбинката за консумация-единственото,което съм чувала за тях и то от едни ромки,които са почти винаги преди всички е че се използват за извличане на ихтиол и че нямат друго приложение.да не би да е било версия за разсейване на вниманието 

http://www.manatarka.com/index_files/trabenka.htm
http://gubite.com/vidove-gubi/trybenka-yadliva-gyba
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=55739 -да ме извинява rumci, че му ползвам снимката
Дано ти помогне това-ако питаш за тази гъба де
http://gubite.com/vidove-gubi/trybenka-yadliva-gyba
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=55739 -да ме извинява rumci, че му ползвам снимката

Дано ти помогне това-ако питаш за тази гъба де

българино, знай своя род и език
Само Левски и България
Само Левски и България