Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Антивирусна защита
Модератор: dantho.mihov
- krokibg
- учете се от него
Re: Антивирусна защита
Хе-хе,не знаех че имаме такъв специалист по вирусите и анти-вирусни програми
Само простотията че за 10 години си хванал един вирус говори достатъчно красноречиво че лъжеш
Единственната истина от написаното е това, че за половин час се преинсталира всеки комп и още поне два часа да си накичиш всички програми които ползваш и т.н.Никои на сила не карам да си купува лицензиран софт и ми дреме с кракнати програми ли работи някои или не.Пак казвам,кракната ли е една програма,просто не работи на 100% а вие си пишете колкото искате глупости.Имам поне 15-20 инсталирани програми и ако всеки ден се занимавам с тях да ги краквам и боря,просто нямам нерви за това.Няма компютър на 100% защитен дори и от лицензираните програми та камо ли от кракнати.Аз също съм свалял програми преди години от всякакви места и кракове ли не съм свалял то серийни номера ли не бяха и т.н.Още щом видя програмата и ако редовната в сайта на фирмата е на определена големина а в торент сайтовете е по-голяма,просто някой се е погрижил самата антивирусна да е вирусоносителя.Това го казвам напълно сериозно и съм го ял достатъчно време за да имам виждане и познания по въпроса.Нищо не е в състояние по-добре да ти предпази компа от самия теб,но трябва да знае човек къде да променя определени неща и да не влиза където не трябва и да не отваря всичко което му излезе пред очите.Ограничавайте се до неща,които са ви познати за да не пищите като булки през първата брачна нощ

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
Нямам претенции да съм спец, но поназнайвам това-оноваЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Хе-хе,не знаех че имаме такъв специалист по вирусите и анти-вирусни програми![]()
![]()
Само простотията че за 10 години си хванал един вирус говори достатъчно красноречиво че лъжеш
![]()
![]()
![]()

Не ми се нрави да ме наричат лъжец, но мисли каквото искаш. Аз ти казвам истината. Вируса за който говоря ми се лепна от един розов сайт, който ми извади съобщение, че трябва да си инсталирам ActiveX Controls, за да гледам клипчета. Инсталирах ги и почна да ми вади прозорци и балони и да ме известява, че имам вирус. И за да го премахна трябва да си сваля определена програма. Тази програма се оказа, че е вирус и беше засечена от НОД-а. С малко ровене в гугъл го намерих конкретния вирус с упътване как да го изчистя и да му изтрия регистрите. И се оправих.

Голям процент от хората, които твърдят че имат вирус на компа, са хора които не разбират и отдават всеки проблем на вируси. А всъщост истината е, че със собственото си неразбиране си сбъгват уиндоуса или други програми.
- krokibg
- учете се от него
Ники,аз също смятам че поназнайвам нещичко и имам понятие от доста неща относно компютрите.Всичко сам си правя от години и нямам проблеми но вируси си хващам въпреки прогромите които ползвам.Абсолютно несериозно звучи ....един вирус за 10 години и аз поне като знам за какво става въпрос,наистина за мен това е или лъжа или опит да ни пързулнеш по пързалката.Разбираи го както искаш но за мен това е несериозно.Както казах,сигурноста на всеки компютър е съвкупност от действия които трябва да знаеш и да извършиш,плюс антивирусните програми,плюс вниманието към сайтове розови и бели,да не влизаш където не ти е работа !!!Ако си хванал само един вирус за 10 години,ти си шедьовър,направо неземен специалист

-
- ще става разбирач
Може би трябва да доуточня нещо
. За мен вируси са тези вредители, които реално ти повреждат уиндоуса/програмите/харда и т.н. Тоест тези програми/кодове които нанасят вреда. В тая връзка антивирусните имат навика да засичат доста програми и файлове и да ги пишат като вируси, когато те реално не са.
Айде да не се караме, всеки си вижда от камбанарията различно.
Дано не ни влизат сериозни вируси, щото има такива гадове дето могат да ни върнат в първи клас

Дано не ни влизат сериозни вируси, щото има такива гадове дето могат да ни върнат в първи клас

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
БезопастниNikiStoianov написа:... Червеите и гадинките в 99,999% от случаите са безопасни и няма да ви навредят особено. Просто ви шпионират и пращат информация на трети лица...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Ние не се караме,аз поне така си мисля.Просто си спорим кое и защо трябва или не трябва да се прави,коя програма и какво е в състояние да ни помогне в дадени ситуацийки.За мен,както каза Павката,редовния лицензиран софт си върши перфектно работата и с още малко помощ от страна на собственника на компа,нещаща си тава БИР-ТАМЪНNikiStoianov написа:Може би трябва да доуточня нещо. За мен вируси са тези вредители, които реално ти повреждат уиндоуса/програмите/харда и т.н. Тоест тези програми/кодове които нанасят вреда. В тая връзка антивирусните имат навика да засичат доста програми и файлове и да ги пишат като вируси, когато те реално не са.

Да споделя и аз малко опит . Преди няколко дена ми се наложи да си преинсталирам XP-то, което вярно ми служеше в продължение на 4 години. Причината е съвсем невинно ровене по сайтовете за кракове и натискане на банер по невнимание. До сега не ми се беше случвало да хвана такъв вирус , който да ми забрани стартирането на уиндоус. Всички до сега се оправяха през преминаване в сейф моуд сканиране и чистене със съответния софт. Мисълта ми е , че рано или късно, измислят се всякакъв вид гадини , които да ти бръкнат в системата въпреки всичките положени усилия. За най -големите специалисти по защита , всяка безплатна антивирусна е по-добра от кракнатата платена такава. Справка може да се направи лесно с помоща на чичо гъгул, пък и е логично. Не вярвяам някой да похаби няколко години труд и финансов ресурс , да направи невероятна антивирусна с регулярни ъпдейти , някой да я хакне и видиш ли изведнъж, всички да я ползват безплатно, ей тъй за евала-то. Както и Любо спомена по-горе има и дупки в сигурността на операционната система, които ръчно следва да се "запушат". Това не сложно да се направи и за най-големия лаик по простата причина , че ги има описани стъпка по стъпка във всевъзможни стататии . Достатъчно е човек да се поинтересува и да потърси. Ето примерна статия ,как да подобрим сигурността на ХР http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=2159 . Подкрепям Любо напълно - за да ви е чиста машинката се иска лицензиран софт (дори и да е безплатна антивирусна) и разбира се малко четене и интерес от ваша страна. Успех и по-малко гадове в машините 
П.П Ето още малко за четене : http://ggbit.info/forum/index.php?showtopic=4290
П.П 2 Ето и как да си оптимизираме XP-то стъпка по стъпка : http://vmrejata.info/os/windows-xp/185- ... owsxp.html

П.П Ето още малко за четене : http://ggbit.info/forum/index.php?showtopic=4290
П.П 2 Ето и как да си оптимизираме XP-то стъпка по стъпка : http://vmrejata.info/os/windows-xp/185- ... owsxp.html
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
AVG е най-добрата!Изтегли си версията 7.5 FREE и си защитен на 99.999%
AVG IS THE BEST ANTIVIRUS PROGRAM FOREVER!!!
AVG IS THE BEST ANTIVIRUS PROGRAM FOREVER!!!
- krokibg
- учете се от него
Госта,точно за това говоря.Съветвам всеки който има желание да си подсигури компа да следва съветите точка по-точка и да си гледа кефа.Няма 100% сигурност но 99 % не е малко.Това е истината и стига сте се залъгвали с тези Антивирусни програми,които без тези действия описани в линка даден от Госта са просто за залъгване.Мерси за вниманието

-
- научил се да хвърля
Аз съм със аваст 

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Най-добрата защита е с Нортон Интернет Секюрити , друг е въпроса ,че почти не може да се намери крак за нея.Така си е добрите програми трудно се кракват
.Нортона си е класика в жандра и заедно с ф-прот са първите антивирусни програми, които си остават най-добрите и до сега.И знайте ,че няма такова живитно - 100% защита , пък и безплатна на всичкото отгоре 

Риболовец,а не рибар съм аз!!