Антивирусна защита

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Антивирусна защита

Мнение от krokibg »

Хе-хе,не знаех че имаме такъв специалист по вирусите и анти-вирусни програми :lol: :lol: :lol: Само простотията че за 10 години си хванал един вирус говори достатъчно красноречиво че лъжеш :idea: :idea: :idea: Единственната истина от написаното е това, че за половин час се преинсталира всеки комп и още поне два часа да си накичиш всички програми които ползваш и т.н.Никои на сила не карам да си купува лицензиран софт и ми дреме с кракнати програми ли работи някои или не.Пак казвам,кракната ли е една програма,просто не работи на 100% а вие си пишете колкото искате глупости.Имам поне 15-20 инсталирани програми и ако всеки ден се занимавам с тях да ги краквам и боря,просто нямам нерви за това.Няма компютър на 100% защитен дори и от лицензираните програми та камо ли от кракнати.Аз също съм свалял програми преди години от всякакви места и кракове ли не съм свалял то серийни номера ли не бяха и т.н.Още щом видя програмата и ако редовната в сайта на фирмата е на определена големина а в торент сайтовете е по-голяма,просто някой се е погрижил самата антивирусна да е вирусоносителя.Това го казвам напълно сериозно и съм го ял достатъчно време за да имам виждане и познания по въпроса.Нищо не е в състояние по-добре да ти предпази компа от самия теб,но трябва да знае човек къде да променя определени неща и да не влиза където не трябва и да не отваря всичко което му излезе пред очите.Ограничавайте се до неща,които са ви познати за да не пищите като булки през първата брачна нощ :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Хе-хе,не знаех че имаме такъв специалист по вирусите и анти-вирусни програми :lol: :lol: :lol: Само простотията че за 10 години си хванал един вирус говори достатъчно красноречиво че лъжеш :idea: :idea: :idea:
Нямам претенции да съм спец, но поназнайвам това-онова :wink:
Не ми се нрави да ме наричат лъжец, но мисли каквото искаш. Аз ти казвам истината. Вируса за който говоря ми се лепна от един розов сайт, който ми извади съобщение, че трябва да си инсталирам ActiveX Controls, за да гледам клипчета. Инсталирах ги и почна да ми вади прозорци и балони и да ме известява, че имам вирус. И за да го премахна трябва да си сваля определена програма. Тази програма се оказа, че е вирус и беше засечена от НОД-а. С малко ровене в гугъл го намерих конкретния вирус с упътване как да го изчистя и да му изтрия регистрите. И се оправих. :wink:
Голям процент от хората, които твърдят че имат вирус на компа, са хора които не разбират и отдават всеки проблем на вируси. А всъщост истината е, че със собственото си неразбиране си сбъгват уиндоуса или други програми.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ники,аз също смятам че поназнайвам нещичко и имам понятие от доста неща относно компютрите.Всичко сам си правя от години и нямам проблеми но вируси си хващам въпреки прогромите които ползвам.Абсолютно несериозно звучи ....един вирус за 10 години и аз поне като знам за какво става въпрос,наистина за мен това е или лъжа или опит да ни пързулнеш по пързалката.Разбираи го както искаш но за мен това е несериозно.Както казах,сигурноста на всеки компютър е съвкупност от действия които трябва да знаеш и да извършиш,плюс антивирусните програми,плюс вниманието към сайтове розови и бели,да не влизаш където не ти е работа !!!Ако си хванал само един вирус за 10 години,ти си шедьовър,направо неземен специалист :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Може би трябва да доуточня нещо :wink: . За мен вируси са тези вредители, които реално ти повреждат уиндоуса/програмите/харда и т.н. Тоест тези програми/кодове които нанасят вреда. В тая връзка антивирусните имат навика да засичат доста програми и файлове и да ги пишат като вируси, когато те реално не са.
Айде да не се караме, всеки си вижда от камбанарията различно.
Дано не ни влизат сериозни вируси, щото има такива гадове дето могат да ни върнат в първи клас 8)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

NikiStoianov написа:... Червеите и гадинките в 99,999% от случаите са безопасни и няма да ви навредят особено. Просто ви шпионират и пращат информация на трети лица...
Безопастни :shock: :smt044 :smt044 :smt044 Се си мисля че точно те са опасните гадини особенно ако плащаш каквото и да било през нета ! Не друго ами щот точно за туй дебнат "третите лица" :wink: Все пак един преинстал е много по-безболезнен вариант отколкото примерно нулирана кредитна карта . То съвсем нормално евтиното ( в случаят гепеното :wink: ) да излиза доста по-скъпо в един момент ама кой как си сервира .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

NikiStoianov написа:Може би трябва да доуточня нещо :wink: . За мен вируси са тези вредители, които реално ти повреждат уиндоуса/програмите/харда и т.н. Тоест тези програми/кодове които нанасят вреда. В тая връзка антивирусните имат навика да засичат доста програми и файлове и да ги пишат като вируси, когато те реално не са.
Айде да не се караме, всеки си вижда от камбанарията различно.
Дано не ни влизат сериозни вируси, щото има такива гадове дето могат да ни върнат в първи клас 8)
Ние не се караме,аз поне така си мисля.Просто си спорим кое и защо трябва или не трябва да се прави,коя програма и какво е в състояние да ни помогне в дадени ситуацийки.За мен,както каза Павката,редовния лицензиран софт си върши перфектно работата и с още малко помощ от страна на собственника на компа,нещаща си тава БИР-ТАМЪН :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: На доста хора им занулиха кредитните карти,разни хакерчета и няма да ти казвам,колко още проблеми могат да ти докарат точно тези пращащи на трети лица информация за теб,пароли,номера и още куп неща,които не би трябвало да знае никои освен теб.Аиде лека и да ти кажа,аз също дълго време се борех с НОД32 и още куп програми и наистина си паднах по Касперски Анти-хакер но накрая си намерих начин да се опазвам.Даже,понеже имам няколко компютъра,този от който сега пиша,до преди няколко часа не беше пипан но се разрових из регистрите и промених некои неща и т.н.Вече когато преинсталирам компютър,веднага след инсталирането на ОС веднага забранявам разни действия и достъпи до компа и помагам така на Антивирусните програми да са по-ефикасни,ако изобщо са ефикасни.Нали разбираш че и те са като свинския грип,хем създават лекарства против вируси,хем пускат вирусите на воля за да ни продават лекарства.Ако не е така,тия ще умрат от глат бе приятелче :mrgreen: ша станат като манекени на Освиенцим от глад :lol: :lol: :lol: :lol:

gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Да споделя и аз малко опит . Преди няколко дена ми се наложи да си преинсталирам XP-то, което вярно ми служеше в продължение на 4 години. Причината е съвсем невинно ровене по сайтовете за кракове и натискане на банер по невнимание. До сега не ми се беше случвало да хвана такъв вирус , който да ми забрани стартирането на уиндоус. Всички до сега се оправяха през преминаване в сейф моуд сканиране и чистене със съответния софт. Мисълта ми е , че рано или късно, измислят се всякакъв вид гадини , които да ти бръкнат в системата въпреки всичките положени усилия. За най -големите специалисти по защита , всяка безплатна антивирусна е по-добра от кракнатата платена такава. Справка може да се направи лесно с помоща на чичо гъгул, пък и е логично. Не вярвяам някой да похаби няколко години труд и финансов ресурс , да направи невероятна антивирусна с регулярни ъпдейти , някой да я хакне и видиш ли изведнъж, всички да я ползват безплатно, ей тъй за евала-то. Както и Любо спомена по-горе има и дупки в сигурността на операционната система, които ръчно следва да се "запушат". Това не сложно да се направи и за най-големия лаик по простата причина , че ги има описани стъпка по стъпка във всевъзможни стататии . Достатъчно е човек да се поинтересува и да потърси. Ето примерна статия ,как да подобрим сигурността на ХР http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=2159 . Подкрепям Любо напълно - за да ви е чиста машинката се иска лицензиран софт (дори и да е безплатна антивирусна) и разбира се малко четене и интерес от ваша страна. Успех и по-малко гадове в машините :D

П.П Ето още малко за четене : http://ggbit.info/forum/index.php?showtopic=4290

П.П 2 Ето и как да си оптимизираме XP-то стъпка по стъпка : http://vmrejata.info/os/windows-xp/185- ... owsxp.html
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
roro147
новобранец
новобранец

Мнение от roro147 »

AVG е най-добрата!Изтегли си версията 7.5 FREE и си защитен на 99.999%
AVG IS THE BEST ANTIVIRUS PROGRAM FOREVER!!!
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Тоа па..... :mrgreen:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Госта,точно за това говоря.Съветвам всеки който има желание да си подсигури компа да следва съветите точка по-точка и да си гледа кефа.Няма 100% сигурност но 99 % не е малко.Това е истината и стига сте се залъгвали с тези Антивирусни програми,които без тези действия описани в линка даден от Госта са просто за залъгване.Мерси за вниманието :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tubusa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tubusa »

Аз съм със аваст :)
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Най-добрата защита е с Нортон Интернет Секюрити , друг е въпроса ,че почти не може да се намери крак за нея.Така си е добрите програми трудно се кракват :).Нортона си е класика в жандра и заедно с ф-прот са първите антивирусни програми, които си остават най-добрите и до сега.И знайте ,че няма такова живитно - 100% защита , пък и безплатна на всичкото отгоре :)
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”