Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Хендсфри, или как си решавате въпроса
Модератор: dantho.mihov
- maycal
- ще става разбирач
Хендсфри, или как си решавате въпроса
за разговори по джиесеми по време на шофиране?
За ползване на безжични слушалки трябва телефон, поддържащ Блууттут - тове е ясно!... Да ти стои постоянно на ухото слушалка, при малка или незначителна вероятност да и се обадят, е досадно!... Освен да стои слушалката някъде на удобно място, и като ти се обадят я взимаш, включваш я, и си я слагаш на ухото!?... Дали това е добър вариант?...
Друга възможност, доколкото знам, е да се оборудва колата със стационарно устройство, което да прекарва звука през тонколоните!?... Интересно е, обаче, то дали се вижда, дали ще привлича крадци (не е евтино - над 200 лв. с монтажа!?), постоянно включено ли стои!?.....
Виждал съм и някакви устройства, които се включват в гнездото на запалката. Изглежда те са два вида - такива, които имат собствен говорител, и такива, които излъчват вълни към включеното авторадио!?..
Имате ли практика с някои от тези варианти, или си карате като мен - рисково - само с обикновен телефон и една "несвободна" ръка?

За ползване на безжични слушалки трябва телефон, поддържащ Блууттут - тове е ясно!... Да ти стои постоянно на ухото слушалка, при малка или незначителна вероятност да и се обадят, е досадно!... Освен да стои слушалката някъде на удобно място, и като ти се обадят я взимаш, включваш я, и си я слагаш на ухото!?... Дали това е добър вариант?...
Друга възможност, доколкото знам, е да се оборудва колата със стационарно устройство, което да прекарва звука през тонколоните!?... Интересно е, обаче, то дали се вижда, дали ще привлича крадци (не е евтино - над 200 лв. с монтажа!?), постоянно включено ли стои!?.....
Виждал съм и някакви устройства, които се включват в гнездото на запалката. Изглежда те са два вида - такива, които имат собствен говорител, и такива, които излъчват вълни към включеното авторадио!?..
Имате ли практика с някои от тези варианти, или си карате като мен - рисково - само с обикновен телефон и една "несвободна" ръка?
-
- разбира нещата
Re: Хендсфри, или как си решавате въпроса
За звука през тонколоните е яко, един приятел има такова CD което е с Bluetooth и изкарва звука през колоните.Така че ако имаш нужда от ново CD това е варианта. Мисля че цената пак ще е некаде там около 200 лвmaycal написа:Друга възможност, доколкото знам, е да се оборудва колата със стационарно устройство, което да прекарва звука през тонколоните!?... Интересно е, обаче, то дали се вижда, дали ще привлича крадци (не е евтино - над 200 лв. с монтажа!?), постоянно включено ли стои!?.....
- maycal
- ще става разбирач
esho написа:За звука през тонколоните е яко, един приятел има такова CD което е с Bluetooth и изкарва звука през колоните.Така че ако имаш нужда от ново CD това е варианта. Мисля че цената пак ще е некаде там около 200 лвmaycal написа:Друга възможност, доколкото знам, е да се оборудва колата със стационарно устройство, което да прекарва звука през тонколоните!?... Интересно е, обаче, то дали се вижда, дали ще привлича крадци (не е евтино - над 200 лв. с монтажа!?), постоянно включено ли стои!?.....
Да но, вероятно, трябва винаги да ти е включено радиото!? - за да може да приема вълните!? .... Дали може да се включва СД -то автоматично когато те потърсят по телефона - едва ли!?
- PREDATORst
- ще става разбирач
Каквото и да е устройството трябва да е влючено.Занимавам се с мобилни телефони но такова да се включва с позвъняване на телефона не съм виждал.
Най добрия вариянт е както каза колегата по горе ново радио с блутут,в пъти по добре е от специален каркит.
Единственото неудобство е ако си с жена ти в колата и ти звънне некоя стара бройка,става много интересно
Най добрия вариянт е както каза колегата по горе ново радио с блутут,в пъти по добре е от специален каркит.
Единственото неудобство е ако си с жена ти в колата и ти звънне некоя стара бройка,става много интересно

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И аз мисля че не е удачно сички който са в колата да ти слушат разговора.Особенно ако е интимен
аз съм с бутут слушалка на ухото след 3 сигнал автоматично се влкучва в разговор и непречи на кормуването.Единствено не се знае кой ти звани, но като чуеш кой е натискаш копчето на ухото и разговора се прекратява.А да фметна когато съм за риба съм с нея също, страшно удобна и практична особено на риболов на щека.

аз съм с бутут слушалка на ухото след 3 сигнал автоматично се влкучва в разговор и непречи на кормуването.Единствено не се знае кой ти звани, но като чуеш кой е натискаш копчето на ухото и разговора се прекратява.А да фметна когато съм за риба съм с нея също, страшно удобна и практична особено на риболов на щека.

- maycal
- ще става разбирач
chestarfield написа:И аз мисля че не е удачно сички който са в колата да ти слушат разговора.Особенно ако е интимен![]()
![]()
Значи слушалката си стои невключена и при сигнал се включва автоматично!... Интересно доколко и карат батериите - вероятно - доста!?
А интересно как стои въпросът със съвместимостта на различните марки и видове слушалки със телефоинте?... Примерно - ако една слушалка е марка "Нокия" дали е съвместима с абсолютно всички телефони "Нокия", и пак изцяло ли е съвместима с апарати други марки...или само с някои изрично посочени в упътването на слушалката?... Виждам, в интернет магазините, че се отбелязва и някаква съвместимост!?....
- PREDATORst
- ще става разбирач
Абе слушалката също е включена но е в режим стендбай или изчакване на български.Относително е колко говориш но на повечето модели им дават до 2-3 часа непрекъснат разговор.Блутут е технология на свързване,теоритично всяко устройство е съвместимо с друго което потдържа блутут без оглед на марката.Има обаче (много рядко)несъвместимост на някои телефони със дадена слушалка.Затова като купуваш пробвашmaycal написа:chestarfield написа:И аз мисля че не е удачно сички който са в колата да ти слушат разговора.Особенно ако е интимен![]()
![]()
Значи слушалката си стои невключена и при сигнал се включва автоматично!... Интересно доколко и карат батериите - вероятно - доста!?
А интересно как стои въпросът със съвместимостта на различните марки и видове слушалки със телефоинте?... Примерно - ако една слушалка е марка "Нокия" дали е съвместима с абсолютно всички телефони "Нокия", и пак изцяло ли е съвместима с апарати други марки...или само с някои изрично посочени в упътването на слушалката?... Виждам, в интернет магазините, че се отбелязва и някаква съвместимост!?....
- maycal
- ще става разбирач
Батериите от какъв тип са, подлежат ли на зареждане!?PREDATORst написа: Абе слушалката също е включена но е в режим стендбай или изчакване на български.Относително е колко говориш но на повечето модели им дават до 2-3 часа непрекъснат разговор.Блутут е технология на свързване,теоритично всяко устройство е съвместимо с друго което потдържа блутут без оглед на марката.Има обаче (много рядко)несъвместимост на някои телефони със дадена слушалка.Затова като купуваш пробваш

Аз съм с едно Пайнър-че с блутут и съм много доволен.Като ти звънне телефона спира музиката и се чува супер.Сега за старите "бройки"-има известен риск,но за който не знае как да си подрежда програмата
.А и не всички имаме какво да крием
. А слушалката много ме дразни това,че трябва да се зарежда,още едно зарядно-и се ми свършва батерията когато най-много ми трябва
.

Вземете само спомени,оставете само стъпки.
- maycal
- ще става разбирач
А това "Пайнър" -че, може ли да стои на стендбай?тюлена написа:Аз съм с едно Пайнър-че с блутут и съм много доволен.Като ти звънне телефона спира музиката и се чува супер.Сега за старите "бройки"-има известен риск,но за който не знае как да си подрежда програмата.А и не всички имаме какво да крием
. А слушалката много ме дразни това,че трябва да се зарежда,още едно зарядно-и се ми свършва батерията когато най-много ми трябва
.
- PREDATORst
- ще става разбирач
Има модели които се ползват със най-обикновенни батерии ААА като за дистанционно на телевизор.По масовите обаче са със вгадени презареждаеми батерии от типа литий-йон или литий-полимер.Като живота на една такава батерия е до 3000 зарежданияmaycal написа:Батериите от какъв тип са, подлежат ли на зареждане!?PREDATORst написа: Абе слушалката също е включена но е в режим стендбай или изчакване на български.Относително е колко говориш но на повечето модели им дават до 2-3 часа непрекъснат разговор.Блутут е технология на свързване,теоритично всяко устройство е съвместимо с друго което потдържа блутут без оглед на марката.Има обаче (много рядко)несъвместимост на някои телефони със дадена слушалка.Затова като купуваш пробваш
Миии не съм сигурен никога не спирам музиката и не съм го пробвал,но ще го пробвам и ще кажа.Всъщност кво значение има?maycal написа:А това "Пайнър" -че, може ли да стои на стендбай?
Междо другото ка то го изключа продължава да свети индикатора,че блутута е свързан с телефона,но не си спомням дали съм говорил.
- maycal
- ще става разбирач
тюлена написа:............
Миии не съм сигурен никога не спирам музиката и не съм го пробвал,но ще го пробвам и ще кажа.Всъщност кво значение има?.....

Ми просто си го намаляваш докрайmaycal написа: Е, да ти дъдне непрекъснато музика, не е голям кеф!... И тишината е ценно нещо!

Ако не те е страх от случайни обаждания