Хендсфри, или как си решавате въпроса

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Хендсфри, или как си решавате въпроса

Мнение от maycal »

за разговори по джиесеми по време на шофиране? :)

За ползване на безжични слушалки трябва телефон, поддържащ Блууттут - тове е ясно!... Да ти стои постоянно на ухото слушалка, при малка или незначителна вероятност да и се обадят, е досадно!... Освен да стои слушалката някъде на удобно място, и като ти се обадят я взимаш, включваш я, и си я слагаш на ухото!?... Дали това е добър вариант?...

Друга възможност, доколкото знам, е да се оборудва колата със стационарно устройство, което да прекарва звука през тонколоните!?... Интересно е, обаче, то дали се вижда, дали ще привлича крадци (не е евтино - над 200 лв. с монтажа!?), постоянно включено ли стои!?.....

Виждал съм и някакви устройства, които се включват в гнездото на запалката. Изглежда те са два вида - такива, които имат собствен говорител, и такива, които излъчват вълни към включеното авторадио!?..

Имате ли практика с някои от тези варианти, или си карате като мен - рисково - само с обикновен телефон и една "несвободна" ръка?
esho
разбира нещата
разбира нещата

Re: Хендсфри, или как си решавате въпроса

Мнение от esho »

maycal написа:Друга възможност, доколкото знам, е да се оборудва колата със стационарно устройство, което да прекарва звука през тонколоните!?... Интересно е, обаче, то дали се вижда, дали ще привлича крадци (не е евтино - над 200 лв. с монтажа!?), постоянно включено ли стои!?.....
За звука през тонколоните е яко, един приятел има такова CD което е с Bluetooth и изкарва звука през колоните.Така че ако имаш нужда от ново CD това е варианта. Мисля че цената пак ще е некаде там около 200 лв
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

esho написа:
maycal написа:Друга възможност, доколкото знам, е да се оборудва колата със стационарно устройство, което да прекарва звука през тонколоните!?... Интересно е, обаче, то дали се вижда, дали ще привлича крадци (не е евтино - над 200 лв. с монтажа!?), постоянно включено ли стои!?.....
За звука през тонколоните е яко, един приятел има такова CD което е с Bluetooth и изкарва звука през колоните.Така че ако имаш нужда от ново CD това е варианта. Мисля че цената пак ще е некаде там около 200 лв

Да но, вероятно, трябва винаги да ти е включено радиото!? - за да може да приема вълните!? .... Дали може да се включва СД -то автоматично когато те потърсят по телефона - едва ли!?
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

Каквото и да е устройството трябва да е влючено.Занимавам се с мобилни телефони но такова да се включва с позвъняване на телефона не съм виждал.
Най добрия вариянт е както каза колегата по горе ново радио с блутут,в пъти по добре е от специален каркит.
Единственото неудобство е ако си с жена ти в колата и ти звънне некоя стара бройка,става много интересно :evil:
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

И аз мисля че не е удачно сички който са в колата да ти слушат разговора.Особенно ако е интимен :mrgreen: :lol:
аз съм с бутут слушалка на ухото след 3 сигнал автоматично се влкучва в разговор и непречи на кормуването.Единствено не се знае кой ти звани, но като чуеш кой е натискаш копчето на ухото и разговора се прекратява.А да фметна когато съм за риба съм с нея също, страшно удобна и практична особено на риболов на щека. :wink:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

chestarfield написа:И аз мисля че не е удачно сички който са в колата да ти слушат разговора.Особенно ако е интимен :mrgreen: :lol:
аз съм с бутут слушалка на ухото след 3 сигнал автоматично се влкучва в разговор и непречи на кормуването.Единствено не се знае кой ти звани, но като чуеш кой е натискаш копчето на ухото и разговора се прекратява.А да фметна когато съм за риба съм с нея също, страшно удобна и практична особено на риболов на щека. :wink:

Значи слушалката си стои невключена и при сигнал се включва автоматично!... Интересно доколко и карат батериите - вероятно - доста!?

А интересно как стои въпросът със съвместимостта на различните марки и видове слушалки със телефоинте?... Примерно - ако една слушалка е марка "Нокия" дали е съвместима с абсолютно всички телефони "Нокия", и пак изцяло ли е съвместима с апарати други марки...или само с някои изрично посочени в упътването на слушалката?... Виждам, в интернет магазините, че се отбелязва и някаква съвместимост!?....
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

maycal написа:
chestarfield написа:И аз мисля че не е удачно сички който са в колата да ти слушат разговора.Особенно ако е интимен :mrgreen: :lol:

Значи слушалката си стои невключена и при сигнал се включва автоматично!... Интересно доколко и карат батериите - вероятно - доста!?

А интересно как стои въпросът със съвместимостта на различните марки и видове слушалки със телефоинте?... Примерно - ако една слушалка е марка "Нокия" дали е съвместима с абсолютно всички телефони "Нокия", и пак изцяло ли е съвместима с апарати други марки...или само с някои изрично посочени в упътването на слушалката?... Виждам, в интернет магазините, че се отбелязва и някаква съвместимост!?....
Абе слушалката също е включена но е в режим стендбай или изчакване на български.Относително е колко говориш но на повечето модели им дават до 2-3 часа непрекъснат разговор.Блутут е технология на свързване,теоритично всяко устройство е съвместимо с друго което потдържа блутут без оглед на марката.Има обаче (много рядко)несъвместимост на някои телефони със дадена слушалка.Затова като купуваш пробваш
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

PREDATORst написа: Абе слушалката също е включена но е в режим стендбай или изчакване на български.Относително е колко говориш но на повечето модели им дават до 2-3 часа непрекъснат разговор.Блутут е технология на свързване,теоритично всяко устройство е съвместимо с друго което потдържа блутут без оглед на марката.Има обаче (много рядко)несъвместимост на някои телефони със дадена слушалка.Затова като купуваш пробваш
Батериите от какъв тип са, подлежат ли на зареждане!? :shock:
Аватар
тюлена
новобранец
новобранец

Мнение от тюлена »

Аз съм с едно Пайнър-че с блутут и съм много доволен.Като ти звънне телефона спира музиката и се чува супер.Сега за старите "бройки"-има известен риск,но за който не знае как да си подрежда програмата :wink: .А и не всички имаме какво да крием :D. А слушалката много ме дразни това,че трябва да се зарежда,още едно зарядно-и се ми свършва батерията когато най-много ми трябва :evil: .
Вземете само спомени,оставете само стъпки.
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

тюлена написа:Аз съм с едно Пайнър-че с блутут и съм много доволен.Като ти звънне телефона спира музиката и се чува супер.Сега за старите "бройки"-има известен риск,но за който не знае как да си подрежда програмата :wink: .А и не всички имаме какво да крием :D. А слушалката много ме дразни това,че трябва да се зарежда,още едно зарядно-и се ми свършва батерията когато най-много ми трябва :evil: .
А това "Пайнър" -че, може ли да стои на стендбай?
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

maycal написа:
PREDATORst написа: Абе слушалката също е включена но е в режим стендбай или изчакване на български.Относително е колко говориш но на повечето модели им дават до 2-3 часа непрекъснат разговор.Блутут е технология на свързване,теоритично всяко устройство е съвместимо с друго което потдържа блутут без оглед на марката.Има обаче (много рядко)несъвместимост на някои телефони със дадена слушалка.Затова като купуваш пробваш
Батериите от какъв тип са, подлежат ли на зареждане!? :shock:
Има модели които се ползват със най-обикновенни батерии ААА като за дистанционно на телевизор.По масовите обаче са със вгадени презареждаеми батерии от типа литий-йон или литий-полимер.Като живота на една такава батерия е до 3000 зареждания
Аватар
тюлена
новобранец
новобранец

Мнение от тюлена »

maycal написа:А това "Пайнър" -че, може ли да стои на стендбай?
Миии не съм сигурен никога не спирам музиката и не съм го пробвал,но ще го пробвам и ще кажа.Всъщност кво значение има?
Междо другото ка то го изключа продължава да свети индикатора,че блутута е свързан с телефона,но не си спомням дали съм говорил.
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

тюлена написа:............
Миии не съм сигурен никога не спирам музиката и не съм го пробвал,но ще го пробвам и ще кажа.Всъщност кво значение има?.....
:D Е, да ти дъдне непрекъснато музика, не е голям кеф!... И тишината е ценно нещо! :|
Аватар
тюлена
новобранец
новобранец

Мнение от тюлена »

maycal написа: Е, да ти дъдне непрекъснато музика, не е голям кеф!... И тишината е ценно нещо! :|
Ми просто си го намаляваш докрай :D Аз съм с Ериксон и само като си включа блутута и веднага се свързват.Абе супер е.
Ако не те е страх от случайни обаждания :D го препоръчвам.Но при положение,че музиката и колоните са добри.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”