Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Сакън!Пепел ти на езика!Не говори такива работи!Какво ще правим по цял ден вкъщи? Ще се изпокараме с бабите.Дай боже още малко -поне 20-на дни временце за рибка!Шморхи написа:Май ще закриваме лодкарския сезон....
-
- новобранец
Това което не можеш да закачиш, е уваШморхи написа:Не, никакъв шанс да хванеш нещо по повърхността освен с граната. Въобще не ги смятам за потенциален улов рибите нагоре. Вчера имаше и на средата плътни маси...вероятно хамсия, но нищо не хванахме и там. Само на дъното ако залъжем някой чернокоп...Днес една кьорава хамсия се беше хванала през гърба и туй то. Даже я поразходихме нагоре-надолу с чепарето. На 110 грама как да усетя такъв дребосък.![]()
Е каквото е такова....ясно е, че за тази година със зъбатковците, че и сафридите приключваме. Уж паламуд се чакаше, ама то е време вече да си заминава, а още не е дошъл...Май ще закриваме лодкарския сезон....

ама къде е другата рибка онази малката от по кило и на горе дето я чакаме

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да ви казвам ли, да не ви ли казвам?!...
И вчера е дало чернокоп, сафрид и карагьоз...ама в доста по-солидни количества, отколкото в събота и неделя...
Дели май ще излезе прав. Да се готви паламуда.
И вчера е дало чернокоп, сафрид и карагьоз...ама в доста по-солидни количества, отколкото в събота и неделя...
Дели май ще излезе прав. Да се готви паламуда.

Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- научил се да хвърля
Тони пак ни палиш чергите
,това инфо за мрежи ли е ,или за чепаре и около Поморие ли е това 

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ванко, естествено, че говоря за чепаре. Района е след Ставрова банка. Някога да съм споделял невярна или подвеждаща информация?
-
- научил се да хвърля
не се съмнявам в инфото,а пък на 28,11,2009 има вероятност да се видим ама зависи от много неща
ще ти звънна по телефона ако успея да се освободя

ще ти звънна по телефона ако успея да се освободя

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе подобна информация постъпи тая вечер в барчето и при мен.
Само че,за Кранево става въпрос.Доста карагьоз и чернокоп днес на мрежите малко навътре в морето.
Само че,за Кранево става въпрос.Доста карагьоз и чернокоп днес на мрежите малко навътре в морето.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Току що се връщам от морето. Влязохме около 14 часа и излязохме на пристанището точно в 18 часа. Резултат....6 чернокопа за мен, 12 за приятелчето и още 6 за другия колега. Сумарно, 24 риби и 2 попчета.
Риба много, ври, но не яде. Половината риби са на засечка. Само един пасаж хванахме, който ядеше както си му е реда, другите места бяха...риби колкото искаш, за нас няма. Мерна се и един делфин и се въртеше на около километър от лодката, но не мисля, че сам той е плашил рибите. Появи се на сонара и нещо като паламуд, а колега от друга лодка каза, че пуснал чепаре, на средата спряло, нещо му таковало мамата и си заминало с половината куки...вероятно паламуди или нещо такова.
Село нямаше, по-скоро 5-6 лодки на едно място и 3-4 пръснати. Района, източно от Ставрова Банка. Колеги преди да излязат(ние останахме последни) споделиха, че цял ден е било същото положението...риби има, но не и за рибарите.
Такъма, аз бях със зелено ламе и три куки със светещи октоподи. Другите двама, ламе, перо...циганска булка. Имаше момент на здрачаване, когато светещите откоподи определено привличаха внимание. За половин час измъкнах три рибока, а приятелите стояха и не удряше при тях. Утре мисля да си обогатя светещите такъми.
Риба много, ври, но не яде. Половината риби са на засечка. Само един пасаж хванахме, който ядеше както си му е реда, другите места бяха...риби колкото искаш, за нас няма. Мерна се и един делфин и се въртеше на около километър от лодката, но не мисля, че сам той е плашил рибите. Появи се на сонара и нещо като паламуд, а колега от друга лодка каза, че пуснал чепаре, на средата спряло, нещо му таковало мамата и си заминало с половината куки...вероятно паламуди или нещо такова.
Село нямаше, по-скоро 5-6 лодки на едно място и 3-4 пръснати. Района, източно от Ставрова Банка. Колеги преди да излязат(ние останахме последни) споделиха, че цял ден е било същото положението...риби има, но не и за рибарите.
Такъма, аз бях със зелено ламе и три куки със светещи октоподи. Другите двама, ламе, перо...циганска булка. Имаше момент на здрачаване, когато светещите откоподи определено привличаха внимание. За половин час измъкнах три рибока, а приятелите стояха и не удряше при тях. Утре мисля да си обогатя светещите такъми.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Шморхи, рибата налита на по-малка кука. Знам, че звучи смешно, но миналата седмица лових чернокоп с куки №8.
Миналите събота и неделя, лових с чепарета собствено производство-15 бр. куки №19 марка YouVella, бяло и черно перо от пуйка и щъркел. Едното чепаре беше с бели пера, другото с черни. Нарочно правих експерименти. Еднакво добре вземаше и на бялото и на черното перо. Обадих се на мои приятели-професионални рибари, че сме намерили рибата. Дойдоха непосредствено до моята лодка. Не успяха да вземат една риба, докато ние с приятелчето не спирахме да вадим. Същото се случи и с лодките, които приближиха до нас, виждайки,че вадим риба. Хората обаче ловяха с куки №1/0 и №1... Едва ли това е само причината, но е факт.
Миналите събота и неделя, лових с чепарета собствено производство-15 бр. куки №19 марка YouVella, бяло и черно перо от пуйка и щъркел. Едното чепаре беше с бели пера, другото с черни. Нарочно правих експерименти. Еднакво добре вземаше и на бялото и на черното перо. Обадих се на мои приятели-професионални рибари, че сме намерили рибата. Дойдоха непосредствено до моята лодка. Не успяха да вземат една риба, докато ние с приятелчето не спирахме да вадим. Същото се случи и с лодките, които приближиха до нас, виждайки,че вадим риба. Хората обаче ловяха с куки №1/0 и №1... Едва ли това е само причината, но е факт.
Аз съм с кука 4 или 5. Аверчетата ловят с 1 или 2....Абе май всеки ден е различен. Какво да ти кажа, няколко пъти ми се случва аз да вадя, другите до мен да не или обратното. Ей тука е зора, преди месец и на кламери кълвеше, сега се познава кой е майстор. Аз май не съм... 

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Тук не си мерим майсторлъка, а споделяме опит и преживявания. Наистина ден с ден не си приличат. Но пък е весело. 

-
- научил се да хвърля
Ей това не мога да го разбера!В морето съм дето се казва от дете.Имам лодка от над 35 г.Седим в нея -до мен пълен новобранец,вади пълни чепарета,а аз седа като ударен.Май ,цялата работа е до риболовния късмет.На всички пожелавам пълни чепарета!Шморхи написа:сега се познава кой е майстор. Аз май не съм...
Да не се притеснявам значи колега. Аз винаги хващам най-малко от всички на лодката. Аз и не съм кой знае колко усърден де, ама айде да не размиваме темата. Важното е, че темата е все още актуална и надеждите не са умрели. Дано утре сколасаме пак да идем да похващаме. Ако не риба, поне впечатленията от нощно плаване са незабравими. 

И днес същото положение. 24 риби на 3-души от лодката. Бонус бяха 3-е сафрида и едно попче. Кълве на...незнам какво. Аз съм 4-5 номер зелено ламе и три светещи октопода. Другите с куки 1-2 и 3-4 "циганска булка". Сами бяхме и към 18 се прибрахме, другите ентусиасти си заминаха около 15 часа. Още с пристигането рибата започна да кълве, но мръкне ли се....нищо не помага. Спира и това е. Лошото е, че точно по мръкнало морето започна да ври, но....рибата явно е кьорава и не вижда стръвта. Като казах кълве, не значи, че вадим по гердани с чернокопи. 1-2 риби и така.....Рибата се концентрира на пасажи и 50 метра по-натам си яко в пустинята. Без сонар и поне малко опит, няма смисъл да се хващате. Ако не беше нощното море и прекрасния залез бих писал вчера и днес като пълно губене на време.
Сам в морето, ни глас, ни звук, къдрави облаци, залязващо слънце, светлините на брега....голям кеф, много голям!!! Радвам се, че съм се родил на море.
Сам в морето, ни глас, ни звук, къдрави облаци, залязващо слънце, светлините на брега....голям кеф, много голям!!! Радвам се, че съм се родил на море.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абсолютно съм съгласен с теб.Шморхи написа:...Без сонар и поне малко опит, няма смисъл да се хващате. Ако не беше нощното море и прекрасния залез бих писал вчера и днес като пълно губене на време.