ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г

Мнение от gromost »

Шморхи написа:Май ще закриваме лодкарския сезон....
Сакън!Пепел ти на езика!Не говори такива работи!Какво ще правим по цял ден вкъщи? Ще се изпокараме с бабите.Дай боже още малко -поне 20-на дни временце за рибка!
savi aleksiev
новобранец
новобранец

Мнение от savi aleksiev »

Шморхи написа:Не, никакъв шанс да хванеш нещо по повърхността освен с граната. Въобще не ги смятам за потенциален улов рибите нагоре. Вчера имаше и на средата плътни маси...вероятно хамсия, но нищо не хванахме и там. Само на дъното ако залъжем някой чернокоп...Днес една кьорава хамсия се беше хванала през гърба и туй то. Даже я поразходихме нагоре-надолу с чепарето. На 110 грама как да усетя такъв дребосък. :)
Е каквото е такова....ясно е, че за тази година със зъбатковците, че и сафридите приключваме. Уж паламуд се чакаше, ама то е време вече да си заминава, а още не е дошъл...Май ще закриваме лодкарския сезон....
Това което не можеш да закачиш, е ува :? Бъди сигурен в моментът край Варна ври морето от нея,
ама къде е другата рибка онази малката от по кило и на горе дето я чакаме :axe:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Да ви казвам ли, да не ви ли казвам?!...
И вчера е дало чернокоп, сафрид и карагьоз...ама в доста по-солидни количества, отколкото в събота и неделя...
Дели май ще излезе прав. Да се готви паламуда. :D
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Ваньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ваньо »

Тони пак ни палиш чергите :shock: ,това инфо за мрежи ли е ,или за чепаре и около Поморие ли е това :D
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Ванко, естествено, че говоря за чепаре. Района е след Ставрова банка. Някога да съм споделял невярна или подвеждаща информация?
Ваньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ваньо »

не се съмнявам в инфото,а пък на 28,11,2009 има вероятност да се видим ама зависи от много неща
ще ти звънна по телефона ако успея да се освободя :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе подобна информация постъпи тая вечер в барчето и при мен.
Само че,за Кранево става въпрос.Доста карагьоз и чернокоп днес на мрежите малко навътре в морето. :smt017
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Току що се връщам от морето. Влязохме около 14 часа и излязохме на пристанището точно в 18 часа. Резултат....6 чернокопа за мен, 12 за приятелчето и още 6 за другия колега. Сумарно, 24 риби и 2 попчета.
Риба много, ври, но не яде. Половината риби са на засечка. Само един пасаж хванахме, който ядеше както си му е реда, другите места бяха...риби колкото искаш, за нас няма. Мерна се и един делфин и се въртеше на около километър от лодката, но не мисля, че сам той е плашил рибите. Появи се на сонара и нещо като паламуд, а колега от друга лодка каза, че пуснал чепаре, на средата спряло, нещо му таковало мамата и си заминало с половината куки...вероятно паламуди или нещо такова.
Село нямаше, по-скоро 5-6 лодки на едно място и 3-4 пръснати. Района, източно от Ставрова Банка. Колеги преди да излязат(ние останахме последни) споделиха, че цял ден е било същото положението...риби има, но не и за рибарите.
Такъма, аз бях със зелено ламе и три куки със светещи октоподи. Другите двама, ламе, перо...циганска булка. Имаше момент на здрачаване, когато светещите откоподи определено привличаха внимание. За половин час измъкнах три рибока, а приятелите стояха и не удряше при тях. Утре мисля да си обогатя светещите такъми. :)
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Шморхи, рибата налита на по-малка кука. Знам, че звучи смешно, но миналата седмица лових чернокоп с куки №8.
Миналите събота и неделя, лових с чепарета собствено производство-15 бр. куки №19 марка YouVella, бяло и черно перо от пуйка и щъркел. Едното чепаре беше с бели пера, другото с черни. Нарочно правих експерименти. Еднакво добре вземаше и на бялото и на черното перо. Обадих се на мои приятели-професионални рибари, че сме намерили рибата. Дойдоха непосредствено до моята лодка. Не успяха да вземат една риба, докато ние с приятелчето не спирахме да вадим. Същото се случи и с лодките, които приближиха до нас, виждайки,че вадим риба. Хората обаче ловяха с куки №1/0 и №1... Едва ли това е само причината, но е факт.
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Аз съм с кука 4 или 5. Аверчетата ловят с 1 или 2....Абе май всеки ден е различен. Какво да ти кажа, няколко пъти ми се случва аз да вадя, другите до мен да не или обратното. Ей тука е зора, преди месец и на кламери кълвеше, сега се познава кой е майстор. Аз май не съм... :)
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Тук не си мерим майсторлъка, а споделяме опит и преживявания. Наистина ден с ден не си приличат. Но пък е весело. :D
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

Шморхи написа:сега се познава кой е майстор. Аз май не съм... :)
Ей това не мога да го разбера!В морето съм дето се казва от дете.Имам лодка от над 35 г.Седим в нея -до мен пълен новобранец,вади пълни чепарета,а аз седа като ударен.Май ,цялата работа е до риболовния късмет.На всички пожелавам пълни чепарета!
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Да не се притеснявам значи колега. Аз винаги хващам най-малко от всички на лодката. Аз и не съм кой знае колко усърден де, ама айде да не размиваме темата. Важното е, че темата е все още актуална и надеждите не са умрели. Дано утре сколасаме пак да идем да похващаме. Ако не риба, поне впечатленията от нощно плаване са незабравими. ;)
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

И днес същото положение. 24 риби на 3-души от лодката. Бонус бяха 3-е сафрида и едно попче. Кълве на...незнам какво. Аз съм 4-5 номер зелено ламе и три светещи октопода. Другите с куки 1-2 и 3-4 "циганска булка". Сами бяхме и към 18 се прибрахме, другите ентусиасти си заминаха около 15 часа. Още с пристигането рибата започна да кълве, но мръкне ли се....нищо не помага. Спира и това е. Лошото е, че точно по мръкнало морето започна да ври, но....рибата явно е кьорава и не вижда стръвта. Като казах кълве, не значи, че вадим по гердани с чернокопи. 1-2 риби и така.....Рибата се концентрира на пасажи и 50 метра по-натам си яко в пустинята. Без сонар и поне малко опит, няма смисъл да се хващате. Ако не беше нощното море и прекрасния залез бих писал вчера и днес като пълно губене на време.
Сам в морето, ни глас, ни звук, къдрави облаци, залязващо слънце, светлините на брега....голям кеф, много голям!!! Радвам се, че съм се родил на море.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Шморхи написа:...Без сонар и поне малко опит, няма смисъл да се хващате. Ако не беше нощното море и прекрасния залез бих писал вчера и днес като пълно губене на време.
Сам в морето, ни глас, ни звук, къдрави облаци, залязващо слънце, светлините на брега....голям кеф, много голям!!! Радвам се, че съм се родил на море.
Абсолютно съм съгласен с теб. :smt023
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”