За дръжката на...

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: За дръжката на...

Мнение от jporlando »

Корка си е корк и с лакирането се губи естеството му. Дори,лакът да предпазва все пак не му е предназначението върху дръжката и върху корка.Е,кой както иска,но хиляди пъти е по красив и удобен за хващане ,един леко захабен и със следи от водата и слънцето корк :D Независимо дали пръчката е за 20 или 220 лева :drinkers:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Марко,кво ти стана бе :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

kaloyan Mladenov написа::D :lol: Абе да ги пазиш да , ама чак да ги лакирам -айде стига бе!!
Вместо да си лакирам ноктите като някои ,аз си слагам лака на корка,и когато е на облицовка се лакира ,ама Илийката ви го писа.И аз съм мърляч след риболов,че слагам глина в храните и се бърша в дънките,ама не ги стържа с ножа от кората,а жена ми ги пере.Спирам,лоша реклама,поне ще знам някой като обяви нещо за продан да имам едно на ум.Успех на всички ви желая!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Да зема да взема сериозно отношение по темата :roll:
Та да си кажа . Лично според мене лакирането на коркова дръжка на въдица има смисъл само и единствено ако дръжката се ползва и за други цели и тогава спомага за снижаването на разхода на лубрикат :idea:
Специално дръжките от корк НЕ трябва да се лакират най-малкото щото тъй се "убива" самата дръжка както преди години се беше изразил един съфорумец на едно място !!!
Не случайно наистина качествените въдици с наистина качествен корк по дръжките се продават БЕЗ найлон върху корка за да не хрумне на некой че ви`ш ли тъй е по-фешън :lol: Тва кът да милваме добре оформени цици през сутиен д`ба тая крива нива :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

[ Тва кът да милваме добре оформени цици през сутиен д`ба тая крива нива :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Може , може - ако си мазохист !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

off:
Павел Иванов написа:Да зема да взема сериозно отношение по темата ...
И аз - нямам въдици с коркова дръжка!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

Защо ли най-скъпите изработки са с лакирани дръжки. :lol:
Изображение
А относно цицте, то като не ти става оная работа, както и да бараш, все тая :lol: Шегичка :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

С изключение на първата дръжка която не е лакирана другите не са коркови :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Тия май са нек`ви сувенирни за стена. :D

п.п.Майтап!
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Павел Иванов написа:С изключение на първата дръжка която не е лакирана другите не са коркови :wink:
Павка и първата е лакирана, и какво е значението от материала, нали е лакирана :lol: Ти си човека който много добре знае, че всички скъпи модели на ръчните изработки са лакирани, с цел изпъкване на шарка, подписи, логота и другите по-горе изброени предимства.Поздрави брат, бъди искрен със себе си, като не щеш с нас :D
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Баси , живял съм 32 години в заблуда , че вещите са създадени да ни служат, пък то било обратно .
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
snegk

Мнение от snegk »

gosta написа:Баси , живял съм 32 години в заблуда , че вещите са създадени да ни служат, пък то било обратно .
Братле, ако не си служите взаимно с дадена вещ, то никой на никого няма да служи.Не вярвам да чакаш да ти падне къщата и да си правиш нова.Не вярвам да чакаш да се разкапи колата, че да си купиш нова.
Това беше последно, който е богат, да ги скапва и да копува нови. :D
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Минко,болонезата която ти продадох знаеш ли колко риболова има-не и няма да разбереш.В перфектно състояние ли беше като я взе,няма да има коментар по темата.И след работа си почиствам инструментите винаги,защо ли-защото ми вадят хляба,същото е и с останалите вещи,които използвам.Може и да съм маниакален в тоя смисъл,но така съм научен.Колата външно я мия рядко,че все е паркирана до обекти,но стъклата и салона са ми лъснати siempre и винаги е в отлично техническо състояние.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Болото и сега си е в топ форма ,както и все още дърпа дърти алаи и всяква друга огромна речна гад , което пък не значи , че ще тръгна да си лакирам мачовете и фидера . Мисълта ми е , че не трябва да се вживяваме чак толкова много за неща които са преходни и са ни съдадени да ни служат . Има много случаи, в които почваме да робуваме, а не да се забаваляваме. Познавам хора , които по невнимание си повреждат такъма и им се скапва половината месец, а има и такива индивиди , дето прекарват 10 пъти повече време в лъскане на такъма , който ще ползват 2 пъти в годината. За такива (извръщения според мен) мисля , че е темата . Един такъм и да го поддържаш то си му идва времето , няма нищо вечно, дори и да ме му дойде времето все ще има някакаво невнимание. Чупене ремонт и ........
Илийка , говорим за такъми брат . Никога не правя компромис със нещата от ,които зависи сигурността например . Не , че карам хубава кола ама , винаги е приведена във вид удобен за логаритмуване .
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Дето ще си лакирате корковите дръжки по-добре им врътнете един изолирбанд, тъй и тъй с тоя лак се убива цялата идея на корка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”