Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Отново за макара!:)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandy
- ще става разбирач
Отново за макара!:)
Здравейте отново колеги!
Със задаването на празниците реших да си направя един персонален подарък!
Та съм се спрял на две макарички! Искам да чуя и вашето мнение коя от тях да избера! Ще се ползва за по-лек спининг..........кефал распер костур! Имам вече прът с акция 5-20.
Значи ето и на какво съм се поспрял за сега
1. Тубертини Сирио http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=397
2. Шекспир катера http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=687
размер 25 !
Кажете коя според вас по си заслужава!
Мерси
Със задаването на празниците реших да си направя един персонален подарък!
Та съм се спрял на две макарички! Искам да чуя и вашето мнение коя от тях да избера! Ще се ползва за по-лек спининг..........кефал распер костур! Имам вече прът с акция 5-20.
Значи ето и на какво съм се поспрял за сега
1. Тубертини Сирио http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=397
размер 25 !
Кажете коя според вас по си заслужава!
Мерси
- ivan_yo
- разбира нещата
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Значи относно размера на макарата - взимаш пръчката и отиваш с нея и проверяваш с коя от двете макари има по-добър баланс ако имаш възможност и се хвърляш на него
Не виждам защо на прът с тест 5-25 и евентуална дължина от 2.40 требва да набиваш кютук с размер 030
Ако нямаш възможност за тест то провери колко тежът съответните харесани от теб макари и пробвай първо модел на която и да било фирма със същото тегло как ще дойде баланса и се хвърляй . Виж за Тубертинито ако вярно е произведено в заводите на Риоби а не само да наподобява на дизайн му се хвърляй отмах но ако сал дизайна му е на Риоби зимай Катерата , имат по-добър сервиз а и макаричката е прилична ( ако Тубертинито е произведено от заводите Риоби без значение дали в Кореа което е по-добрият вариант или в Китай то отебавай Катерата тотално
)

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Павеле не знам дали си държал в ръце Катера 25-ца та имай на в предвид че е миниатюрна макаричка.
Човека споменава нещо за риболов на распери та може да му се наложи да гони по-големи дистанции и да вади рибки евентуално 2-3-4..... килограма.
Не мисля че Катера 30 е китюк.
Доста компактна макара е и тежи малко под 250 грама.
Относно марката съм му препоръчал Шекспира поради същите пречини които ти си изтъкнал.
Човека споменава нещо за риболов на распери та може да му се наложи да гони по-големи дистанции и да вади рибки евентуално 2-3-4..... килограма.
Не мисля че Катера 30 е китюк.
Доста компактна макара е и тежи малко под 250 грама.
Относно марката съм му препоръчал Шекспира поради същите пречини които ти си изтъкнал.
- sandy
- ще става разбирач
iogo
Извинявам се че не уточних на кои водоеми ходя!
Значи става въпрос за р.Вит и р.Искър и няколко други рекички тип барички:)! На Дунав не ходя и за това расперите които си посочил само мога да ги сънувам!
Кефалите който се ловят са максимум до кило и това за искъра на другите реки са и по малки!
Извинявам се че не уточних на кои водоеми ходя!
Значи става въпрос за р.Вит и р.Искър и няколко други рекички тип барички:)! На Дунав не ходя и за това расперите които си посочил само мога да ги сънувам!
Кефалите който се ловят са максимум до кило и това за искъра на другите реки са и по малки!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй , кат прегледах ТТ данните мисля че Sirio наистина се произвежда в заводите Риоби ( ся вече не се казват баш тъй и произвеждат макари за сума си фирми кат Граувел , Спро и др.
) . Наистина доста тежичка ще ти дойде за избраната от теб гегичка
Това че дадена марка у нас не е много известна то нищо не значи е пример гегите на Дайко , СД , Сейнт Крой , Ламиглас , Гари Ломис не са много известни в БГ а са върха на сладоледа в спининговите пръчки 
iogo , по принцип за Катерата съм си изградил визуално впечатление от това че доста от Видрите я ползват и са споделяли впечетленията от различните и големини та немога да давам конкретни мнения
Относно Тубертинито па ич а мнението си го давам на база притежаваното от мен Риоби Заубер което се произвежда от същите заводи как Тубертинито и разни други упоменати по-горе

iogo , по принцип за Катерата съм си изградил визуално впечатление от това че доста от Видрите я ползват и са споделяли впечетленията от различните и големини та немога да давам конкретни мнения

Относно Тубертинито па ич а мнението си го давам на база притежаваното от мен Риоби Заубер което се произвежда от същите заводи как Тубертинито и разни други упоменати по-горе

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Действително се произвежда в заводите където произвеждат Рьоби.
Поне така пише в сайта на Тубертини/даже новите модели са с имената на моделите на Рьоби/.
И двете Катери са ми под ръка та заради това споря.
30-ката на електронната везна показва 248 грама и като габарити е като повечето макари размер 25.
Поне така пише в сайта на Тубертини/даже новите модели са с имената на моделите на Рьоби/.
И двете Катери са ми под ръка та заради това споря.

30-ката на електронната везна показва 248 грама и като габарити е като повечето макари размер 25.
- sandy
- ще става разбирач
Еи Пичове благодаря Ви много!
Чакаите сега да Ви кажа снощи след работа какво открих!:)
Едни познати ми споменаха за едно магазинче с такъми било добре заредено и си викам ми хубаво ще ида да го скивам и него какво предлагат!
Та отивам.............влизам вътре и щях да падна баси магазинчето.....то цял склад ве!:) Толкова зареден в Плевен никога не бях виждал и се почна едно разглеждане макари бол не искам да казвам бройка но са бая една стена дълга 10метра покрита с макари
Хората бяха любезни да ме изчакат да поогледам малко защото таман затваряха!
Като марки макари имаше всички като почна от ДАМ, Окума, Риоби, дайви майви, браунинг и още бая!:) баси кефа
Но това както и да е!
Новият въпрос е че продавача ме хвърли в размисли защото ми предложи Окума модел с нещо си star! ако трябва да съм точен еди какво си .............стар със 6 лагера врътках я супер въртеше!
Ако някой от вас има наблюдения да каже за този модел струва ли си и цената беше супер 44лв.!:) много симпатична сребриста е цялата...!
Дано да не е ментенце само и за това Ви чакам с отговорите че мисля утре да копувам!
Вие сте колеги! или предложете някой друг модел до 50лв. да видя дали го има там!
Благодаря Ви!
Чакаите сега да Ви кажа снощи след работа какво открих!:)
Едни познати ми споменаха за едно магазинче с такъми било добре заредено и си викам ми хубаво ще ида да го скивам и него какво предлагат!
Та отивам.............влизам вътре и щях да падна баси магазинчето.....то цял склад ве!:) Толкова зареден в Плевен никога не бях виждал и се почна едно разглеждане макари бол не искам да казвам бройка но са бая една стена дълга 10метра покрита с макари

Хората бяха любезни да ме изчакат да поогледам малко защото таман затваряха!
Като марки макари имаше всички като почна от ДАМ, Окума, Риоби, дайви майви, браунинг и още бая!:) баси кефа
Но това както и да е!
Новият въпрос е че продавача ме хвърли в размисли защото ми предложи Окума модел с нещо си star! ако трябва да съм точен еди какво си .............стар със 6 лагера врътках я супер въртеше!
Ако някой от вас има наблюдения да каже за този модел струва ли си и цената беше супер 44лв.!:) много симпатична сребриста е цялата...!
Дано да не е ментенце само и за това Ви чакам с отговорите че мисля утре да копувам!
Вие сте колеги! или предложете някой друг модел до 50лв. да видя дали го има там!
Благодаря Ви!