Отново за макара!:)

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Отново за макара!:)

Мнение от sandy »

Здравейте отново колеги!
Със задаването на празниците реших да си направя един персонален подарък!
Та съм се спрял на две макарички! Искам да чуя и вашето мнение коя от тях да избера! Ще се ползва за по-лек спининг..........кефал распер костур! Имам вече прът с акция 5-20.
Значи ето и на какво съм се поспрял за сега
1. Тубертини Сирио http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=397

2. Шекспир катера http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=687

размер 25 !

Кажете коя според вас по си заслужава!
Мерси
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Катера размер 30!!!!!!!!
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

25 демек ще е малка, така ли?
Влакното което ще се навива на нея ще е 0.18 монофил
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Значи относно размера на макарата - взимаш пръчката и отиваш с нея и проверяваш с коя от двете макари има по-добър баланс ако имаш възможност и се хвърляш на него :wink: Не виждам защо на прът с тест 5-25 и евентуална дължина от 2.40 требва да набиваш кютук с размер 030 :roll: Ако нямаш възможност за тест то провери колко тежът съответните харесани от теб макари и пробвай първо модел на която и да било фирма със същото тегло как ще дойде баланса и се хвърляй . Виж за Тубертинито ако вярно е произведено в заводите на Риоби а не само да наподобява на дизайн му се хвърляй отмах но ако сал дизайна му е на Риоби зимай Катерата , имат по-добър сервиз а и макаричката е прилична ( ако Тубертинито е произведено от заводите Риоби без значение дали в Кореа което е по-добрият вариант или в Китай то отебавай Катерата тотално :wink: )
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Мерси за отговорите!:)
Значи пръчката е с дължина 2.10 и за това мисля че 25 като размер ще и е добре! Павка съгласен съм с теб и ще ида с пръта на място да видим как ще е баланса!
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Павеле не знам дали си държал в ръце Катера 25-ца та имай на в предвид че е миниатюрна макаричка.
Човека споменава нещо за риболов на распери та може да му се наложи да гони по-големи дистанции и да вади рибки евентуално 2-3-4..... килограма.
Не мисля че Катера 30 е китюк.
Доста компактна макара е и тежи малко под 250 грама.
Относно марката съм му препоръчал Шекспира поради същите пречини които ти си изтъкнал.
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Досега само двама съм чул да се оплакват от КАТЕРА,но след като са я занесли при АЛЕМ/вносителят на Шекспир/проблемът е отстранен моментално.
Според мен Катера зощото Сириото е малко неизвестно.
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

iogo
Извинявам се че не уточних на кои водоеми ходя!
Значи става въпрос за р.Вит и р.Искър и няколко други рекички тип барички:)! На Дунав не ходя и за това расперите които си посочил само мога да ги сънувам!
Кефалите който се ловят са максимум до кило и това за искъра на другите реки са и по малки!
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Няма спор.... :lol:
за пръчка 2,10 и ходене по барички си вземи 25-ца.
Sirio модел 1000 е 280 грама по каталог и е по-голямо като габарити от Катера 30.
Имай на в предвид че колкото по-малък е диаметъра на шпулата толкова по-посуква влакното.
Едно от нещата да ти препоръчам по-голямата беше именно това.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тъй , кат прегледах ТТ данните мисля че Sirio наистина се произвежда в заводите Риоби ( ся вече не се казват баш тъй и произвеждат макари за сума си фирми кат Граувел , Спро и др. :wink: ) . Наистина доста тежичка ще ти дойде за избраната от теб гегичка :D Това че дадена марка у нас не е много известна то нищо не значи е пример гегите на Дайко , СД , Сейнт Крой , Ламиглас , Гари Ломис не са много известни в БГ а са върха на сладоледа в спининговите пръчки :wink:

iogo , по принцип за Катерата съм си изградил визуално впечатление от това че доста от Видрите я ползват и са споделяли впечетленията от различните и големини та немога да давам конкретни мнения :wink:
Относно Тубертинито па ич а мнението си го давам на база притежаваното от мен Риоби Заубер което се произвежда от същите заводи как Тубертинито и разни други упоменати по-горе :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Действително се произвежда в заводите където произвеждат Рьоби.
Поне така пише в сайта на Тубертини/даже новите модели са с имената на моделите на Рьоби/.
И двете Катери са ми под ръка та заради това споря. :wink:
30-ката на електронната везна показва 248 грама и като габарити е като повечето макари размер 25.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Еи Пичове благодаря Ви много!
Чакаите сега да Ви кажа снощи след работа какво открих!:)
Едни познати ми споменаха за едно магазинче с такъми било добре заредено и си викам ми хубаво ще ида да го скивам и него какво предлагат!
Та отивам.............влизам вътре и щях да падна баси магазинчето.....то цял склад ве!:) Толкова зареден в Плевен никога не бях виждал и се почна едно разглеждане макари бол не искам да казвам бройка но са бая една стена дълга 10метра покрита с макари :shock:
Хората бяха любезни да ме изчакат да поогледам малко защото таман затваряха!
Като марки макари имаше всички като почна от ДАМ, Окума, Риоби, дайви майви, браунинг и още бая!:) баси кефа
Но това както и да е!
Новият въпрос е че продавача ме хвърли в размисли защото ми предложи Окума модел с нещо си star! ако трябва да съм точен еди какво си .............стар със 6 лагера врътках я супер въртеше!
Ако някой от вас има наблюдения да каже за този модел струва ли си и цената беше супер 44лв.!:) много симпатична сребриста е цялата...!
Дано да не е ментенце само и за това Ви чакам с отговорите че мисля утре да копувам!
Вие сте колеги! или предложете някой друг модел до 50лв. да видя дали го има там!
Благодаря Ви!
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

ее колеги нищо не казахте за окумата а аз свършвам работа след 40мин. и няма да Ви видя мненията.........:(
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Ами просто нямам впечатлиния от тази макара, не съм я и виждал даже.
Преди имах една Окума Металоид на мача и бях сравнително доволен от нея.
Бърза/6,2 оборота/ макара но с много малък диаметър на шпулата та заради това я смених.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”