Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Здравейте.От 5 дена и аз съм собственик на тази въдица.Абсолютно съм съгласен с Павката за лекотата,чувствителноста и строя на въдицата.И моя извод е ,че е по-добра от предишната.Сефтосах я с 2 щуклета на Бабово
П.П.Много съжалявам ,че ще пропусна 'Дунав опън' тази година и няма да мога да се видя с вас
.
Поздрави.

П.П.Много съжалявам ,че ще пропусна 'Дунав опън' тази година и няма да мога да се видя с вас

Поздрави.
чукни тук http://www.hrastalak.com/dosko
Благодаря на Павката за добрия тест и се извинявам ,че малко се забавихмве с него. Възнамерявам да предоставя същата въдица и други на още един колега - Лорда , но малко се забавих . Надявам се да не се е отказал . Все пак ще може да се види още една гледна точка.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
Държа на думата си!

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Искам да благодаря на Сестрата за тази толкова хубава и полезна тема, и да кажа, че неговият пост ми беше полезен в избора на пръчка и с пълно вътрешно убеждение, че правя правилният избор купих един тактикс на 3 метра за подарък на бащата за рд-то. Пръчката наистина изглежда на пръв поглед много сносно и при фака, че бащата не е фен на плетеняка единият недостатък (водачите) отпада от самосебе си. Дано скоро време намерим свободно такова да я тестваме в полеви условия.
Освен това искам да кажа, че бях приатно изненадан (за повечето от вас сигурно звучи акто откриване на топлата вода, но нейсе) от отношението и коректността на хората от видракс, които изтърпяха досаждането ми и ми доставиха стоката точно на време в деня на рд-то на бащата, което беше важна част от целия план да го изненадам.
Като финал кеф ми е, че има хора като вас в наща мила татковина.
Освен това искам да кажа, че бях приатно изненадан (за повечето от вас сигурно звучи акто откриване на топлата вода, но нейсе) от отношението и коректността на хората от видракс, които изтърпяха досаждането ми и ми доставиха стоката точно на време в деня на рд-то на бащата, което беше важна част от целия план да го изненадам.
Като финал кеф ми е, че има хора като вас в наща мила татковина.
Изчетох всичко за тия пръчки с интерес и се обърках изцяло. Затова карам направо и директно. Като ПОЗНАВАЧ се очертава Сестрата, но приемам мнения и предложения от всички. Искам да си купя пръчка за риболов на клен, предимно в р. Искър - около 2,1-2,4 м.; акция около 5-15 Іс минимални отклоненияІ. Като гледам във форума - набива се на очи БърклиЧерууд, но съм отворен на всякакви предложения. Моля ви кажете ми къде мога да намеря пръчка в търсения параметър около 50-те лв. А ако някой колега продова нещо подобно - моля за оферти.
Само аз ли си мисля ,че на черито малко му е дебала бланката ?! 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Според теб колко трябва да е дебела бланката на бюджетна въдица с тест до 28 гр и бърз строй, като при това модулността на материала не е от най-високите?qcarp написа:Само аз ли си мисля ,че на черито малко му е дебала бланката ?!

Просто ми се стори доста дебела бланка...(и всъщност е така..) 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Прав си. Всъщност така ти се е сторило... 
*Когато говорим за дебелина на бланка, оценката е сравнителна. Лично на мен ми се иска всички бланки да са по 5 мм в основата, да тежат по 50 гр, да вадят сомове по 40+ и да струват до 50 левчета.
Затова попитах с коя въдица я сравняваш.

*Когато говорим за дебелина на бланка, оценката е сравнителна. Лично на мен ми се иска всички бланки да са по 5 мм в основата, да тежат по 50 гр, да вадят сомове по 40+ и да струват до 50 левчета.

- smoky
- научил се да хвърля
Колега, а за по-късата версия Berkley Cherrywood 2, 2.40м (8-25 гр.) можеш ли да споделиш впечатления? Като строй мисля, че двете са доста близки, но по-малката дължина ще се отрази ли съществено на дистанцията на замятане? Дали е по-подходяща тази дължина за реки от сорта на Тунджа, Искър и с по-леки примамки?
За Тунджа и Искър бих избрал най-късата от серията 1.80 м, 4-16 гр.smoky написа:Колега, а за по-късата версия Berkley Cherrywood 2, 2.40м (8-25 гр.) можеш ли да споделиш впечатления? Като строй мисля, че двете са доста близки, но по-малката дължина ще се отрази ли съществено на дистанцията на замятане? Дали е по-подходяща тази дължина за реки от сорта на Тунджа, Искър и с по-леки примамки?

- smoky
- научил се да хвърля
Благодаря за бързия отговор, а относно реките съм ги посочил като един от вариантите, но спинарката ще се използва и доста по язовири и езера.
Знам, че няма универсален вариант, но твърдо съм решил да е този модел и не мога да реша точно каква дължина да е...

За язовири и езера можеш да качиш с още една идея - 2.10 м, 7-22 гр. щом държиш на марката.
п.п. Хубава и дълга въдица за леки примамки се прави трудно и струва скъпо.

п.п. Хубава и дълга въдица за леки примамки се прави трудно и струва скъпо.
Добър вечер зех си тази пръчка http://michel-fishing.com/shop/images/11111111111.jpg
за 74лв. 2,70 искам да знан на ли си струва парите ?
Добра е въдицата. Честито и много риби с нея.SPRO написа:Добър вечер зех си тази пръчка http://michel-fishing.com/shop/images/11111111111.jpg