Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Колата през зимата и печка за кола?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Колата през зимата и печка за кола?
Някой ще ме светне ли к'во е това печка за кола и има ли почва у нас?
Чувал съм за някакви печки-духалки с таймер, гласиш си го, тя се пали да речем около половин час преди да се качиш в колата и после вътре ти е топло, всичко размразено и т.н.
Друго - замръзват ми вратите на джипа - к'во да ги правя? Да обтрия гумите с нещо, че да не лепнат?....с к'во - с антифриз?
Замръзва ми ключалката на колата...сутрин тръгвам с отворена врата и карам 10 минути с парното на макс, за да мога да я затворя.
Решение на проблема?
Бях чел някъде за накакви течни вериги за сняг - пръскаш гумата със спрей и цепи мрака....някой ползвал ли е такова нещо?

Чувал съм за някакви печки-духалки с таймер, гласиш си го, тя се пали да речем около половин час преди да се качиш в колата и после вътре ти е топло, всичко размразено и т.н.
Друго - замръзват ми вратите на джипа - к'во да ги правя? Да обтрия гумите с нещо, че да не лепнат?....с к'во - с антифриз?

Замръзва ми ключалката на колата...сутрин тръгвам с отворена врата и карам 10 минути с парното на макс, за да мога да я затворя.

Решение на проблема?
Бях чел някъде за накакви течни вериги за сняг - пръскаш гумата със спрей и цепи мрака....някой ползвал ли е такова нещо?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Колата през зимата и печка за кола?
Аз мажа уплатненията на вратите с течен парафин-вече 3 год не ми е замръзвала врата.А за ключалките има по магазините за автоаксесоари едни малки тубички с някакъв препарат-струват 4-5 лв и стигат за цялата зима.
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
- kocitoto
- ще става разбирач
колега, за вратите и ключалките отиваш в първия магазин за авто аксесоари и казваш какъв ти е проблема(имах същия) едно момче ми даде нещо тип силикон за вратите и едно като спрейче- за ключалките. Намазах уплатненията по врати, багажници и т.н. пръснах ключалките и цела зима щтракаш с пръсти. Ефтинко е и ще ти стигнат за една зима
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
- kocitoto
- ще става разбирач
Тва с колегата, май го написахме по едно и също време
п.п. Извинявам се за спама
п.п. Извинявам се за спама
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
-
- разбира нещата
Баси Кире колко въпроса зададе
Колегите са ти казали бегай по Широка да търсиш разни спрейове и нема да имаш грижи , а за печка освен да теглиш един разклонител от терасата
друго не знам.Има печки за камиони ама са скъпи и обемнии нема да ти свършат работа.А за това за "веригите" и аз съм чувал сега като се замисля, ама може би пак некой от магазините за автоаксесоари би могъл да знае.Или пък някой от другия форум 

Колегите са ти казали бегай по Широка да търсиш разни спрейове и нема да имаш грижи , а за печка освен да теглиш един разклонител от терасата

-
- научил се да хвърля
Това е спрей за гумите-продават го в Метро(поне аз там го видях),но съм чувал че гумите после за нищо не стават.
-
- фен клуб-скобар
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
това си арна работа така да знаете
това си арна работа така да знаете
- MITKO70
- кандидат преподавател
Кире ,е за това питаш ,но и цената си е дебела,връзва се към малкия кръг на водата.Има и сухи печки Вебасто.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 06&p=56184
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 06&p=56184
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- ще става разбирач
Течните вериги предимно са ако си закъсал някъде да си напръскаш гумите и да излезнеш от ситуация. Напръсканата гума сцеплява 7-8, максимум 10 км. Не е зле да имате по един флакон в багажника, човек никога не знае кое - къде 

Колега,има две силни марки за печки-Ебершпрехер и Вебасто.Моделите след 95-96 год са с таймери и можеш да ги манипулираш както си искаш.Основно се използват за тировете,само че те са на 24 волта.По леките коли ги слагат само в скандинавието.Иначе верно са мн скъпи,но има вариант за втора ръка ,ако в някоя автокъща имат коли внос от Дания..примерно.Поддръжката също им е скъпа,защото са прецизни машинки.Но в почти всеки реномиран ТИР-сервиз има майстори.Печките са два вида-сухи и мокри.Сухите обдухват дирекно през техния си отвор,а мокрите са вързани към парното и греят цялата система.За предпочитане са сухите,щото са по-икономични.Най-важното за да нямаш проблеми е здрав и мощен акумулатор и качествено гориво.В софия има вносители на Вебасто,знам къде е магазина,но си потърси втора ръка.По автокъщите не са толкова в час,а и нямат търсене на такива..може и за 100лв да намериш.Разхода на камионските печки е около 300 гр на час на среден режим,значи тези за коли ще са по икономични.Надявам се да съм бил полезен,ако има нещо-питай.GODzillata написа:Някой ще ме светне ли к'во е това печка за кола и има ли почва у нас?![]()
Друго - замръзват ми вратите на джипа - к'во да ги правя? Да обтрия гумите с нещо, че да не лепнат?....с к'во - с антифриз?![]()
Замръзва ми ключалката на колата...сутрин тръгвам с отворена врата и карам 10 минути с парното на макс, за да мога да я затворя.![]()
Решение на проблема?

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Миналата зима монтираха такава в служебния ми Ленд Ровър!Има си специфика на паленето и гасенето,което ако се спазва работи прекрасно!Диапазона на таймерът за палене и гасене е от 10мин до 120 мин.Следващото показание е "безкрайност".Разходът е 200гр. на час,което е нищо.Работи на 12V.Лошото е,че харчи доста ток и при продължително използване на място е хубаво да се припалва мотора!Имал съм случаи да не я гася по 48 часа и се е справяла чудесно.Множеството режими,вентилатори,обдухвания,настройки и т.н. са предпоставка за посещаване на курс!Голяма част от колегите ми до ден днешен не могат да се справят! 

-
Ако имаш пряка видимост от терасата ти трябва дистанционно запалване, палиш и всичко е наред, вратите размразени, стъклата, ключалките, топло 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Мда...всъщност балдъза ми, която е във Финландия, ми беше казала, че има такава печка в колата си.revox написа:...По леките коли ги слагат само в скандинавието.Иначе верно са мн скъпи...
Като гледам обаче цените на нови....бррррррр....по-добре да си рина сняг и да мръзна.

Мернах обаче някъде инфо за няк'ви печки от Практикер по 20 лв., ама ние индианците тук си нямаме Практикер.

Някой нещо да е чувал/виждал такава?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Илийка,ами нали за това са таймерите бре!От вечерта нагласяш печката да запали в 7:00 примерно и в 7:30 отключваш,палиш мотора и тръгваш!snegk написа:Ако имаш пряка видимост от терасата ти трябва дистанционно запалване...
Захранва се локално от акумулатора.Черпи ток първоначално за подгревателната свещ и след това само за вентилатора!При здрав акумулатор няма да е проблем да работи 2-3 часа без припалване на мотора!

-
- вече хвърля и на тежко
Това с Практикер не е добра идея. Не се занимавай с глупости от 20лв. с печалбатаGODzillata написа:[
Мернах обаче някъде инфо за няк'ви печки от Практикер по 20 лв., ама ние индианците тук си нямаме Практикер.![]()
Някой нещо да е чувал/виждал такава?