Колата през зимата и печка за кола?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Колата през зимата и печка за кола?

Мнение от GODzillata »

Някой ще ме светне ли к'во е това печка за кола и има ли почва у нас? :roll:

Чувал съм за някакви печки-духалки с таймер, гласиш си го, тя се пали да речем около половин час преди да се качиш в колата и после вътре ти е топло, всичко размразено и т.н.

Друго - замръзват ми вратите на джипа - к'во да ги правя? Да обтрия гумите с нещо, че да не лепнат?....с к'во - с антифриз? :roll:
Замръзва ми ключалката на колата...сутрин тръгвам с отворена врата и карам 10 минути с парното на макс, за да мога да я затворя. :oops:
Решение на проблема?

Бях чел някъде за накакви течни вериги за сняг - пръскаш гумата със спрей и цепи мрака....някой ползвал ли е такова нещо?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Колата през зимата и печка за кола?

Мнение от sudjuka »

Аз мажа уплатненията на вратите с течен парафин-вече 3 год не ми е замръзвала врата.А за ключалките има по магазините за автоаксесоари едни малки тубички с някакъв препарат-струват 4-5 лв и стигат за цялата зима.
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

колега, за вратите и ключалките отиваш в първия магазин за авто аксесоари и казваш какъв ти е проблема(имах същия) едно момче ми даде нещо тип силикон за вратите и едно като спрейче- за ключалките. Намазах уплатненията по врати, багажници и т.н. пръснах ключалките и цела зима щтракаш с пръсти. Ефтинко е и ще ти стигнат за една зима
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Тва с колегата, май го написахме по едно и също време
п.п. Извинявам се за спама
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

Баси Кире колко въпроса зададе :wink:
Колегите са ти казали бегай по Широка да търсиш разни спрейове и нема да имаш грижи , а за печка освен да теглиш един разклонител от терасата :lol: друго не знам.Има печки за камиони ама са скъпи и обемнии нема да ти свършат работа.А за това за "веригите" и аз съм чувал сега като се замисля, ама може би пак некой от магазините за автоаксесоари би могъл да знае.Или пък някой от другия форум :wink:
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

Това е спрей за гумите-продават го в Метро(поне аз там го видях),но съм чувал че гумите после за нищо не стават.
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
това си арна работа така да знаете
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Кире ,е за това питаш ,но и цената си е дебела,връзва се към малкия кръг на водата.Има и сухи печки Вебасто.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 06&p=56184
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Течните вериги предимно са ако си закъсал някъде да си напръскаш гумите и да излезнеш от ситуация. Напръсканата гума сцеплява 7-8, максимум 10 км. Не е зле да имате по един флакон в багажника, човек никога не знае кое - къде :wink:
Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

GODzillata написа:Някой ще ме светне ли к'во е това печка за кола и има ли почва у нас? :roll:

Чувал съм за някакви печки-духалки с таймер, гласиш си го, тя се пали да речем около половин час преди да се качиш в колата и после вътре ти е топло, всичко размразено и т.н.

Друго - замръзват ми вратите на джипа - к'во да ги правя? Да обтрия гумите с нещо, че да не лепнат?....с к'во - с антифриз? :roll:
Замръзва ми ключалката на колата...сутрин тръгвам с отворена врата и карам 10 минути с парното на макс, за да мога да я затворя. :oops:
Решение на проблема?

Бях чел някъде за накакви течни вериги за сняг - пръскаш гумата със спрей и цепи мрака....някой ползвал ли е такова нещо?
Колега,има две силни марки за печки-Ебершпрехер и Вебасто.Моделите след 95-96 год са с таймери и можеш да ги манипулираш както си искаш.Основно се използват за тировете,само че те са на 24 волта.По леките коли ги слагат само в скандинавието.Иначе верно са мн скъпи,но има вариант за втора ръка ,ако в някоя автокъща имат коли внос от Дания..примерно.Поддръжката също им е скъпа,защото са прецизни машинки.Но в почти всеки реномиран ТИР-сервиз има майстори.Печките са два вида-сухи и мокри.Сухите обдухват дирекно през техния си отвор,а мокрите са вързани към парното и греят цялата система.За предпочитане са сухите,щото са по-икономични.Най-важното за да нямаш проблеми е здрав и мощен акумулатор и качествено гориво.В софия има вносители на Вебасто,знам къде е магазина,но си потърси втора ръка.По автокъщите не са толкова в час,а и нямат търсене на такива..може и за 100лв да намериш.Разхода на камионските печки е около 300 гр на час на среден режим,значи тези за коли ще са по икономични.Надявам се да съм бил полезен,ако има нещо-питай.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Миналата зима монтираха такава в служебния ми Ленд Ровър!Има си специфика на паленето и гасенето,което ако се спазва работи прекрасно!Диапазона на таймерът за палене и гасене е от 10мин до 120 мин.Следващото показание е "безкрайност".Разходът е 200гр. на час,което е нищо.Работи на 12V.Лошото е,че харчи доста ток и при продължително използване на място е хубаво да се припалва мотора!Имал съм случаи да не я гася по 48 часа и се е справяла чудесно.Множеството режими,вентилатори,обдухвания,настройки и т.н. са предпоставка за посещаване на курс!Голяма част от колегите ми до ден днешен не могат да се справят! :D
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk

Мнение от snegk »

Ако имаш пряка видимост от терасата ти трябва дистанционно запалване, палиш и всичко е наред, вратите размразени, стъклата, ключалките, топло :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

revox написа:...По леките коли ги слагат само в скандинавието.Иначе верно са мн скъпи...
Мда...всъщност балдъза ми, която е във Финландия, ми беше казала, че има такава печка в колата си.

Като гледам обаче цените на нови....бррррррр....по-добре да си рина сняг и да мръзна. :lol:

Мернах обаче някъде инфо за няк'ви печки от Практикер по 20 лв., ама ние индианците тук си нямаме Практикер. :oops:
Някой нещо да е чувал/виждал такава? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

snegk написа:Ако имаш пряка видимост от терасата ти трябва дистанционно запалване...
Илийка,ами нали за това са таймерите бре!От вечерта нагласяш печката да запали в 7:00 примерно и в 7:30 отключваш,палиш мотора и тръгваш!
Захранва се локално от акумулатора.Черпи ток първоначално за подгревателната свещ и след това само за вентилатора!При здрав акумулатор няма да е проблем да работи 2-3 часа без припалване на мотора! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

GODzillata написа:[

Мернах обаче някъде инфо за няк'ви печки от Практикер по 20 лв., ама ние индианците тук си нямаме Практикер. :oops:
Някой нещо да е чувал/виждал такава? :roll:
Това с Практикер не е добра идея. Не се занимавай с глупости от 20лв. с печалбата :wink: . По-горе колегите са ти дали правилната информация. Е скъпо е ама... Айде със здраве и успех :) !
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”