Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

"Не" на гуменярките!
Модератори: emo vasilev, Кърцата
-
- ще става разбирач
Re: "Не" на гуменярките!
То има и крачни /ръчни/ помпи...иначе за обръщането си е такаТедо написа:помпата е лесна /50ина лв/, ама за нея трябва и акумулатор... а и при обръщане не помага помпата...
...

Такива подобни балони съм виждал за лодките "порта боте" /марипоса/ връзват се отстрани към бордовете им...Тедо написа:...представете си 2 такива, но по-малки закрепени от 2-те страни на малката твърда лодка...
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Ей Киро, внимавайте бе хора. наистина е необходима сериозна концентрация и никакви глупости!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е вече внимавам де,messer10 написа:Ей Киро, внимавайте бе хора. наистина е необходима сериозна концентрация и никакви глупости!
смених лодката,по-точно взех още една,малко по-голяма.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Диканаров
- кандидат преподавател
Кирчо, ръчна помпа, тип "ливер" върши ли работа? Имам една, която не съм ползвал въобще! Намерих я на вилата. Някога са преточвали олио, нафта и др. Само че е метална и голямогабаритна! Ако върши, ше я донеса в София и по някой командирован или турист от твоите приятели ще я пратя! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бате Весо,имам помпа в лодката.Отделно има и "нерв",когато съм на ход,засмуква водата и я вади зад борда.
Да не ми се налага де.
Все пак благодаря за съдействието.
Да не ми се налага де.

Все пак благодаря за съдействието.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Руските , че са ковчези съм съгласен .
Ползвам 4 - та година Ямаха 380 с твърд под , 20 коня двутактов двигател
и смея да твърдя че колегите с пластмасовите български боклуци
само гледат завистливо следата от прекасния и ход ........
Ползвам 4 - та година Ямаха 380 с твърд под , 20 коня двутактов двигател
и смея да твърдя че колегите с пластмасовите български боклуци
само гледат завистливо следата от прекасния и ход ........
Последно промяна от mafiot на Вто Сеп 01, 2009 12:03 am, променено общо 1 път.
Обичам парите си .Но повече от тях обичам парите на ДРУГИТЕ!
...хе-хе , как съм изтървал тая тема , язък...возил съм се в кви ли не лодки - най -стабилна за мен си остава надуваемата с кил и твърдо дъно - нема обръщане - и на сила да искаш да я обърнеш - НЕ СТАВА - само ако си стъпил на дъното на водоема и си извън лодката - тогава умишлено да ...редовно си ловкам дракони при вълни над 4 бала с чепарето , стоя си прав в лодката и си замятам ...е понякога леко падам
, но никога не съм се обръщал ...обикновено морето тогава опустява откъм други плавателни средства - пусто му - кът не ме фаща морската
ама и клати малко
...така че , ми става смешно когато прочета за несигурноста на надуваемите на море ...по стабилни са и от яхтите и клатят в пъти по-малко - при лошо време на котва яхтите се люлеят странично - ще се скъсат , а моята едва -едва нагоре- надолу ...Киро също да ма извинява дърварките клатят в пъти по-гадно също и наскоро един рапанджия се обърна с дърварка ...и дизелака - воден удар - толкоз
...кът ши са обиждаме на гуменарка
...сега съм с Хондата , но за 25 год съм сменил 3 руски гуменарки - товарил съм ги с кво ли не - миди , рапани , семейство , харпуни и кво
в морето също често срещам гуменарки , никъв проблем , с по-тесните се гребе по-лесно
...като почнат некой хора да се изфъргат( по-старите мнения ) - голям майтап и кеф ми става да чета ...който не ми верва ша го зема некой път при щормови условия в морето и в паузите когато не дере котки ( драйфа ) да се огледа и да види какви лодки има и как се държат
...от сомове не разбирам , но ако отида някой път случйно за сом
и не дай си боже фана
, ще го докарам близо до лодката , ще го изтрещя от лодката в манерката със късия пневматичен и ще го вържа да се влачи отзад и ...дотук с предимството на твърдите лодки , нема да се занимавам с канджи и простотии подобни

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
миналата седмица като бях на Созопол, видях до о-в св.Иван една руска надуваема със салютче с двама души вътре... бордът на лодката едва се виждаше, но хората си ловяха рибка... и явно не им беше за първи път, защото хич не изглеждаха притеснени..
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Булти,много си ербап!Да вземат тъпаците да правят яхтите и танкерите,надуваеми!
И аз имам две надуваеми,ма питай ме кога ги ползвам?
Редко,щот си е въздух под налягане!Твърдата,освен комфорта е сигурна и има по-добра плаваемост,особенно при вълни!Насреща ми предлагаш относителна стабилност и си дотам с предимствата!
Слезни от твоята камбанария и бъди далновиден,па мое и обективен!
Как си решиш!

-
- вече хвърля и на тежко
Колега Троли, возил съм се и на надуваема и на твърда. Ако говорим за цена - качество, то бих заложил на надуваемата. Вервай ми. С твърдата / за около 1000 лева/ 3 човека /около 240 кг/ добре ч нямаше вълни. Водата беше на 10 санта от горната част на борда, а лодката бе подсилена. Отстрани бяха залепени два броя тръби около 15 фи, които служеха за баланс. При гумена за 1200 лева товароносимоста е 450 кг. Качвали сме се 4 човека общо около 350 кг и няма такива проблеми. Единствения недостатък е че трудно закрепяш въдиците за тролинг. Но и за това има решение.
Мисълта убива действието!
- krokibg
- учете се от него
Не е само това минуса на надуваемите спасителни пояси
А седи цял ден вътре свит на кравайче и после да си говорим как се чувстваш като слезеш на берга
Говорете истината и не си измисляйте и не пишете суперлативи.Има големи и стабилни надуваеми лодки от 4.50 нагоре,да не говорим за тези над 6 метра,които хем са като цени - недосегаеми,хем са толкова големи и тежки не само заради личното си тегло ами и двигателя трябва да е над 60кс. Аз съм с твърда 5м и няма да си говорим за комфорт и приятен риболов в сравнение с надуваемите.Нито пък ще можеш да си вземеш на цена до 3 000 лв такава голяма и просторна лодка и т.н.И със спасителен пояс или дюшек може да отидеш на Болата за риба,само дето връщането ще е трудно или няма да има такова ако се развали времето.Айде малко по реално да си хортуваме за спасителни пояси от рода на руските такива и още доста модели от прехвалените

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Мойта е за 1200 лева 3 метра с алуминиево дъно. Обкновено седим двама човека на два рибарски стола с облегалка. Махнал съм заводските седалки. Не е никак тясно. Лятото по средата на двата стола слагам чадър. При това разположение на носа на лодката е свободно. Там слагам всякакъв багаж. И въобще не е неудобно. Аз съм 80кг., колегата е 130кг и все още не се е оплакъл

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ми те за това са "спасителни пояси" - да се спасиш от потъващия "кораб"...
5 метрова надуваема (не РИБ) има товароносимост 1250кг... а товароносимостта се определя като се пробва лодката с максимален товар и спаднати 1 или 2 камери...
За сравнение може да говорим като удобство за риболов и т.н., но като сигурност надуваемата е без конкуренция...
Айде пробвай тоя тест с твоя скутер и пак пиши за "поясите"
http://www.allinflatables.com/support/strong.html

5 метрова надуваема (не РИБ) има товароносимост 1250кг... а товароносимостта се определя като се пробва лодката с максимален товар и спаднати 1 или 2 камери...
За сравнение може да говорим като удобство за риболов и т.н., но като сигурност надуваемата е без конкуренция...
Айде пробвай тоя тест с твоя скутер и пак пиши за "поясите"
http://www.allinflatables.com/support/strong.html

-
- вече хвърля и на тежко
На дървената седяхме на дъски и след 1 час не ме питай как се чувствах. Подът бе с наклона на кила и не бе никак удобно. Може би лодката не бе най подходящата, но това бе моето преживяване и затова реших а си взена гумеан лодка.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Lubo9,ти ме уби бе братче.Твърда-1000лв. и гумена 1200лв.!
Ти да не си избираш лодката само по цената?3-ма или 4-ма,еди колко си кила,па да не си водно Такси?Кажи конкретно или покажи кви лодки сравняваш,щот от твърда до твърда и ,от гумена до гумена има разлика!Тръби по фи15,заварени,ми това си е некво самоделно корито!Тая гумената,3 метра,къф багаж ке събереш?
С четирима на борда,нема къде да си загасиш цигарата!
А и с това алуминиево дъно,явно немаш кил дет да цепи вълните!При вятър плаваемостта ти е в пъти по-зле от коя да е плоскодънка!