"Не" на гуменярките!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Публикувай отговор
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: "Не" на гуменярките!

Мнение от lubo9 »

Твърдата не я знам на кава марка е. Колегата я е купувал за 1000 лева. За гумената питай колегата от Зендер. Той ще ти обясни за дължина, цена и товароносимост. Просто обяснявам, че двама човека се возят напълно конфортно за съотношение цена - качество. Ако говорим за твърда лодка от порядъка на 5000 лева или за яхта, то аз съм за последната :)
А тръбите за захванати, защото лодката бе доста нестабилна.
Троли, ако решиш, може да отскокнем до Искъра и да ти покажа как двама човека ловят от надуваема лодка, пият бира, хапват мезе и ако имат късмет хващат и по някоя риба.
Мисълта убива действието!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

твърда лодка под 4 метра въобще не става за лодка... освен за някое малко гьолче да влезеш на гребла и да се закотвиш да си къцаш на плувка...
А надуваемата с алуминиево или надуваемо твърдо дъно и надуваем кил не можеш я обърна, дори да е само 2.7 или 3.0 метра...
А 3.60, 3.80 са си вече сериозни лодки и за морето - един клиент с такава и 15кс мотор влиза по 10-15км навътре в морето да тегли чепарета...

Да не забравяме и че 90% от колегите нямат къде да държат колесар, така че вариантите са им твърда 2.5-3 метра срещу надуваема... Реално за големите язовири и морето могат единствено надуваема да вземат, ако не им се плува с дрехи...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Еее,това търговците сте опасна работа :lol: :lol: :lol: Доста разцепени по шевовете лодки видях миналата година и не само по шевовете :!: :!: :!: И колко колеги,след като си взеха гуменярки,много бързо се ориентират към продажба.Доказателства бол и тук в форума и в другите рибарски форуми.И адаш,като обясняваш колко е удобно в гуменетката,задаваш ли си въпроса че и ние сме се возили в такива спасителни пояси и знаем колко е удобно.Ама аиде,нека да се вози всеки на каквото си иска и колкото си иска,само,когато се возите в голям пек,от време на време си проверявайте балоните колко са напомпани че да няма плуване със все багажа :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Еее,това търговците сте опасна работа :lol: :lol: :lol: Доста разцепени по шевовете лодки видях миналата година и не само по шевовете :!: :!: :!: И колко колеги,след като си взеха гуменярки,много бързо се ориентират към продажба.Доказателства бол и тук в форума и в другите рибарски форуми.И адаш,като обясняваш колко е удобно в гуменетката,задаваш ли си въпроса че и ние сме се возили в такива спасителни пояси и знаем колко е удобно.Ама аиде,нека да се вози всеки на каквото си иска и колкото си иска,само,когато се возите в голям пек,от време на време си проверявайте балоните колко са напомпани че да няма плуване със все багажа :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Кроки,зная кои лодки визираш и за тях те оправдавам.Но иначе не си много прав.Или по-скоро е въпрос на гледна точка.Аз пък да ти призная много рядко съм виждал удобни за риболов твърди лодки.Говоря за стабилност и височина на борда.Освен това вече сме на възраст и всичките ми приятели станаха гюмове над 100кг.Ако в момент на вадене на сом се наведем и двамата към борда.....малко лодки не биха пинали водица.Когато съм сам в лодката на Краси например....мога да получа гръбначно изкривяване.А на всичкото от горе съм с Минериум синдром и лабав вестибуларен апарат за да се клатушкам без вълни.
Определено съм за надувните,качествени и големи лодки.....до 3.80м.На следващите по големина размери вече бордовете са мн. високи и трябва да бия клюнка в наведено полужение.
Да има хубави и стабилни твърди риболовни лодки и ще ви пусна линк на тях.Но за съжаление ги няма в Б-я.В Щатите се произвеждат от 1968г. до 2004г. Стабилни,непотопяеми с ниски бордове.Стават за спининг,за тролене и за кльонк.За морето избягвам да давам съвети.Там всичко ми малее,но все пак,ако се вържеш за надувна има за какво да се хванеш.
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:.И адаш,като обясняваш колко е удобно в гуменетката,задаваш ли си въпроса че и ние сме се возили в такива спасителни пояси и знаем колко е удобно.Ама аиде,нека да се вози всеки на каквото си иска и колкото си иска,само,когато се возите в голям пек,от време на време си проверявайте балоните колко са напомпани че да няма плуване със все багажа :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Адаш, говорим все пак за съотношение пари - лодка. Съпостави нещата, но от гледна точка на човек с малък бюджет и голямо желание за риболов от лодка. А въпросните балони/борд/, за които говориш, през лятото е достатъчно да не са напомпани доста и няма проблеми.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Въпросът е лодка-пари,а не пари-лодка! :wink: Не си единствен с малък бюджет и това е голямата тръпка!Влагаш малко,па хващаш много! :wink: Кажи за,какво я ползваш лодката?Разходка или риболов,или пък мешана скара? :roll:
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Troli Rapala написа:Въпросът е лодка-пари,а не пари-лодка! :wink: Не си единствен с малък бюджет и това е голямата тръпка!Влагаш малко,па хващаш много! :wink: Кажи за,какво я ползваш лодката?Разходка или риболов,или пък мешана скара? :roll:
Използвам я за удобен риболов. А си представи, че нямаш и гараж, където да държиш твърдата лодка.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ето,къде е проблемът при твърдите! :idea: Нямам гараж и джип! :idea: Верно е! :D И аз нямам,но неволята ми реши проблема!Държа я,на улицата вързана и съм закъсвал два пъти на гьола,но за щастие имаше риболовци наоколо и се измъкнах от неволята! :D Аз съм помагал и на мене са ми помагали,значи риболовът ни обединява! :idea: Колесарът и лодката от към пари ми излезнаха 800лв.! :idea: Винаги може да ти изскочи нещо на далавера,така парите не са определящи!Съобразявам се с клатушкането на твърдата и всичко е наред.Бих описал много точно предимствата на твърдата при определен вид риболов.Например на носа и в бак-а/задницата/ имам два отсека в които държа хладилна чанта или жива стръв. :idea: При кльонкане мога да събера 5,10 или 15 риби за стръв.Остава ми място за още хиляди неща,без да се притеснявам.При буря,закачам лодката за скрипеца на колесара и за 5-10 секунди съм готов за бягство от "страшният съд"! :wink: :D :D :D :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Ето,къде е проблемът при твърдите! :idea: Нямам гараж и джип! :idea: Верно е! :D И аз нямам,но неволята ми реши проблема!Държа я,на улицата вързана и съм закъсвал два пъти на гьола,но за щастие имаше риболовци наоколо и се измъкнах от неволята! :D Аз съм помагал и на мене са ми помагали,значи риболовът ни обединява! :idea: Колесарът и лодката от към пари ми излезнаха 800лв.! :idea: Винаги може да ти изскочи нещо на далавера,така парите не са определящи!Съобразявам се с клатушкането на твърдата и всичко е наред.Бих описал много точно предимствата на твърдата при определен вид риболов.Например на носа и в бак-а/задницата/ имам два отсека в които държа хладилна чанта или жива стръв. :idea: При кльонкане мога да събера 5,10 или 15 риби за стръв.Остава ми място за още хиляди неща,без да се притеснявам.При буря,закачам лодката за скрипеца на колесара и за 5-10 секунди съм готов за бягство от "страшният съд"! :wink: :D :D :D :drinkers:
Е какво пречи всички тези неща да ги има в гумената лодка.Ето например хладилна чанта,която ти гарантирам да е пейка и 5 дена нумеро уно от към ледо.
http://www.amazon.com/Igloo-94-Quart-Ma ... 899&sr=8-1
Просто смятам,че ти си получил страхова невроза,като малък.Тая година ще те кача при мене за да видиш стабилност,скорост и удобство.Както сам каза....въпрос на желание е всичко.....добавям и знание за това,което търсиш.
Що касае цени.....тънките и хубави лодки(2-ра употреба) са в чужбина.Говоря за надувни и твърди.В Б-я и по света качеството няма нищо общо с ниската цена.
Какво и е на тази лодка например :arrow:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ще ви снимам колко багаж качвам в лодката,плюс трима човека и ще се снимам в наведено положение с тримата към единия борд за да видим колко вода ще пие :lol: :lol: :lol: Единственното неудобно нещо е кльонкането,както каза Емо,само това ми е проблем заради по-високия борд :wink: :wink: :wink:

Иначе,на тая сниманата нищо и няма,само дето е гумена и има опасност или да се разцепи по шевовете или да я разпори човек сам с тройките или с канджата.В общи линии това ме притеснява за гумените под 4 метра :idea: :idea: :idea:

Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Любе,явно си е въпрос на предпочитания.Виждал съм точно твоята лодка на снимка и зная,че можеш да качиш много багаж.Въпроса е,че създателя на темата не може да качи всичко това.И не говорим за единични лодки,а по принцип какво се движи по водоемите.
Що касае лодката ,която пуснах.....точно на нея да ме пази Господ от разпаряне на шевовете.Освен това се возим 3-ма единия от които може да спи на дъното и без да пречи на риболова.Карай де....
Все пак си мисля,че за да има толкова много гумени лодки из язовирите не е въпроса до гаража,нито до цената.Твърда лодка мога да си намеря и за по-малко пари.
По принцип не обичам заглавия на теми изказващи се с някаква категоричност,само заради това,че някой не притежава нещо или има друго мнение......Ето едно подобно,което не одобрявам естественно.....Твърдите лодки 100 пъти по неудобни за риболов с кльонк.Алуминиевите са кламертон,плашещи рибите.А яхтите са само за гъзяари с птички,които уж ходят за риба.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Емо,само две думи ще напиша и спирам да се занимавам с тази тема.Единственно ние се плацикаме с тези спасителни пояси/лодки/ по язовирите ни :idea: :idea: :idea: Всички други хора по белите страни си ползват стъклопластовите лодки в 80% от случаите когато влизат за риба - факт :idea: :idea: :idea: Руснаците,при тях всичко живо си джитка с алуминиевите Прогресчета и тям подобни.Французите,също си ползват стъклопластови лодки,поне това се вижда по клиповете и от десет лодки в далечината,просто не се вижда една надуваема.Всички си ползват надуваемите по предназначение - за спасяване или помощна за яхтите им.Италианците ли да видим,и те са същата работа,само ние обръщаме всичко наопаки.Аз даже видях преди години едни миндили да се разкарват из водата с едно корито дето си хранеха хората прасето.Може и това да е в реда на нещата тук в България.Това имам да кажа по въпроса за лодките и повтарям,нека всеки да си лови с каквото иска,въпрос на желание !!!

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

И надувните и твърдите си имат предимства.
Като се използват по предназначение едната не може да замени другата.
За мен надувните са си стабилни и практични, използвам я при по-къси излети и то еднодневни.
А за твърдите (стъклоплат иили там от каквото е) си я използвам за няколкодневни излети, не виждам вариант да си сложа каюта на надувната :)
А иначе според джоба и според нуждите на кой както му е удобно, само злополуки да няма.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

http://www.youtube.com/watch?v=UOiMQuv7 ... PL&index=3
http://www.youtube.com/watch?v=sIsxwvM9 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=cgDF6ozK ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=EnTf8AA_ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=aAZXiDst ... re=related
Пуснах няколко клипчета на Руски риболовци от гумена лодка.Със същия успех ще извадя и клипчета на Италианци,Испанци и от цял свят.Не е това проблема.Пуснах и едно клипче на рафтинг,защото е заблуда,че лодките които ползваме са пояси.Червената,която е моя модел.....материала се казва Хипалон,а не ПВЦ.Дори да е от ПВЦ пак е много здрава и винаги ще те закара до брега.Надувни лодки ползват водната брегова полиция на Канада и Сащ.ЗАЩО :!: :?:
Естественно риболов да се провежда по-често от твърда лодка.Но във всички държави има бази,които са оборудвани с такива за риболов.В България се предпочитат гумените заради цялостното олекотяване на схемата.Едно е да имаш лодка на определен язовир или река и друго е да я возиш с кола всяка седмица по 1000км.
Не всеки има възможност да кара джип,а това не означава,че няма да ходи на риба.Едно е да теглиш 400килограмова лодка лодка с двигател и багаж в нея.И съвсем друго е тя да тежи 100кг.Има градове в Б-я,като Пловдив и Ст.Загора,които са пипнати от Бога.Да стигаш до определен язовир за по-малко от 2ч. си е направо екстра.Аз за същото време излизам от София.Другото не маловажно нещо е липсата на парко места,а камо ли за гаражи където да се стопанисват тези лодки.И дори сега при направен колесар,цялата схема си държа в близко Софийско село.Това са основните проблеми за да има толкова много надувни лодки.
Ето една удобна твърда лодка за риболов.Ползва я мой приятел и е много стабилна.Същия разполага със 5 джипа и 20коли+паркинг,место на Искъра и еба ли го какво още няма.Такава лодка бих си закупил.Кажете ми от къде и за колко пари :!: :?:
Изображение
Много хубави са лодките на Линдер,но доста често ходя сам за сом.
http://www.maxblue.bg/

За това всеки гледа от неговата си камбанария.За жалост нашата не е,като на Европейците висока.Точно за това повтарям.Не бих си взел твърда лодка,като тази на създателя на темата....само,защото след лош спомен и 3 ракии е написал "Не на Гуменярките".....И аз се изчерпих по тази тема.
И едно клипче за развеселяване. :wink: :P :P :P
http://www.youtube.com/watch?v=ea5jt8CM ... re=related
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Емо,тези лодки на клиповете са единички във водата.Показваш клипове на лодки,които няма как да се позват от всички,просто цените са недостижими за нормалния риболовец.Моя кум има същата като тази която я пускат с крана във водата и сам разбираш че няма нищо общо с тези лодки с които се плацикат повечето колеги из водоемите.Плитки са,като седнеш на борда,за половин-един час краката ти са схванати.При по дълаг риболов се схващаш целия - от личен опит го твърдя и ти знаеш че е истина.Друг е въпроса че в по-голяма гумена лодка,можеш да сложиш всякакви гъзарии и помощни седалки от рода на хладилната чанта която показваш в линка.В морето,80% от лодките които влизат за риба са твърди,всички които рискуват да влязат с гумена лодка под 4 метра са си направо герои.Тук нестава дума за това че лодката може да потъне,няма как едновременно да се спукат всички балони !!! Една твърда лодка,направена както трябва от собственника и напълнена с разни пяни на определени места,няма хептен как да се спука,за разлика от гумената,която само при едно неправилно движение при борбата с голямата риба,може да се разпори и да се узовеш в язовира.Ти поне си го преживявал и знаеш какъв кур е - нали :lol: :lol: :lol: :lol: Това обаче е друга тема на разговор,че са стабилни,стабилни са,но за удобство да говориш при риболов с такава лодка,не го приемам,просто достатъчно гумени лодки съм имал за да го твърдя,и като върна кадъра на зад,предпочитам твърдата лодка и това е.Както казах и преди това,всеки да се плацика с каквото си иска,това си е личен избор и донякъде възможност за съхранение на твърдата с колесара и т.н.Иначе си е кур ,постоянно да помпиш,пренасяш,разнасяш,зглобяваш и разглобяваш и още куп глупости като почистване и съобразяване с нея,защото риска да я цепнеш или тя сама да се сцепи си е голям,да не говорим че за два сезона,започваш да плуваш вътре във вода,без видими дупки никъде по лодката но е факт.Ако оставиш лодката на вода,сутрин задължително има вода вътре,ако някои иска да спори с мен,нека се хванем на бас и аз залагам моята лодка а тои неговата.Сутринта ако в гумената няма вода,давам си лодката.Знам обаче че баса го печеля на 100% само да има мераклия да му взема лодката.Залагам си я тук моята пред целия форум и няма как да не удържга на думата си,просто този които иска,нека да потвърди тук пред всички и да спираме да пишем и да се джафкаме.А сега да ви видя,кои е курназ да се хване :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :lol: :lol: :lol: :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”