Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Относно хляба?
Модератор: Paublo_Eskobar
Относно хляба?
Седя си вкъщи, пия кафе, похапвам остатъците от новогодишната пита...
И ме загложди следният въпрос...
Имам доста посредствен опит в риболова "на троха", но принципните качества на хляба за подобни цели са ми горе-долу ясни.
И сега по-конкретно...
Домашната ми питка е с "консистенция", ронеща се на по-едри, здрави трохи и не се късат много лесно.
И се запитах - какво пречи хлябът за стръв да се пече в домашни условия?
Качествата на хляба много лесно биха се контролирали с отношениято на количествата на съставките, а с добавка на различни брашна /царевично, конопено/ ще се получи и ароматът
Просто ми щукна като идея
Как мислите?
И ме загложди следният въпрос...
Имам доста посредствен опит в риболова "на троха", но принципните качества на хляба за подобни цели са ми горе-долу ясни.
И сега по-конкретно...
Домашната ми питка е с "консистенция", ронеща се на по-едри, здрави трохи и не се късат много лесно.
И се запитах - какво пречи хлябът за стръв да се пече в домашни условия?
Качествата на хляба много лесно биха се контролирали с отношениято на количествата на съставките, а с добавка на различни брашна /царевично, конопено/ ще се получи и ароматът
Просто ми щукна като идея
Как мислите?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 177
- Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 7:01 pm
- Местоположение: Шумен
Re: Относно хляба?
Мисля че ще стане, ще пробвам тази година. Със сигурност ще е по добре от обикновения хляб и няма да пада толкова лесно от куката !
FCSH - isianty !
Re: Относно хляба?
Аз лично на троха ловя само с обикновен селски хляб(не съм пробвал с този специализирания за риболов) и ми е интересно дали това ще работи....струва ми се има „хляб“ в твоята идея
Ще следя темата с интерес 


-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 1312
- Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 8:16 pm
- Местоположение: Червен бряг
Re: Относно хляба?
трахата от селския хляб е една много добра стръв но пада сравнително по бързо от специализираното хлебче и изисква по често презареждане докато другия може да замяташ доста пъти и е по еластичен и ако ти остане можеш да си го ползуваш и на другия ден без притеснение
Re: Относно хляба?
Мисля, че добра идея те е осенила. На мен също ми минават подобни "размисли и страсти" през зимата. На пазара вече се предлага голямо разнообразие от брашна и различни добавки, които бихме могли да използваме при направата на домашен хляб. Е и удовлетворението да уловиш риба на собствена стръв, естествено ще е по-голямо.Златев написа:.......
Просто ми щукна като идея
Как мислите?

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2708
- Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
- Местоположение: "Резерват Северозапад"
- Обратна връзка:
Re: Относно хляба?
Мисля,че в купешките "дъвки" разните му подобрители,които май са повече и от брашното,правят трохата жилава и по-удачна за стръв.Но,разбирасе нищо не пречи да се опита.

-
- ще става разбирач
- Мнения: 504
- Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 6:01 pm
- Местоположение: Исперих
- Обратна връзка:
Re: Относно хляба?
Темата е интересна, а аз мисля, че ако се прекара през микровъновата фурна без да се слага в найлонова торбича ще е още по-добре
Ще стане още по-жилав 


БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
- nasco2
- сериозен играч
- Мнения: 1743
- Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 10:51 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Относно хляба?
Ако се меси в къщи и се пече, може би ще има резултат ако се добави добре разчепкан памук към тестото и се меси с него. Не сим пробвал но предполагам, че ще играе ролята на арматура за трохата и ще се задържи по дълго преди разпадане.
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2552
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
- Местоположение: Пазарджик
Re: Относно хляба?
Много години използвам хляб, и за стъв, и за захранка. От личен опит, мога да споделя следното: френския на Сенсас е най-добър, но е малък, и доста скъп. Този хърватския обаче, го замества доста успешно а и цената му е доста приемлива-4;5лв. Та при наличието този хляб, и при положение че с едно хлебче можем да ловим доста време, се питам дали си стува да се експериментира. Предполага че тази жилавост на специялните хлебчета, е следствие на някаква специална технология, която едва ли ще постигнем с няколко домашни опита. А иначе, едно време когато нямахме достъп до такива продукти, използвах за стръв най-обикновенна мека козуначена кифла. Късаш си едно парченце, и го стискаш на куката. Издържа 2;3 хвърляния, и придобива формата на снежинка.
Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Относно хляба?
Глутен,това е разковничето.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2552
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
- Местоположение: Пазарджик
Re: Относно хляба?
Не съм в час приятел, какво е това. Дай малко повече интифа!!!butnik написа:Глутен,това е разковничето.
Върл Shimano фен!
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
- Мнения: 584
- Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am
Re: Относно хляба?
Намерих го в Google.Счита се, че глутенът е открит от будистки монаси през 7 век в Китай, където се е използвал в продукти-заместители на месо в тяхната вегетарианска диета. От брашно и вода те замесвали тесто, което след това потапяли в студена вода. Водата разтваряла съдържащата се скорбяла от тестото, от което оставала дъвкоподобна маса. В нея се съдържат 70-80 процента глутен. По-натък тази дъвкоподобна маса се обработва допълнително до получаване на сместа от протеин, които на хранителните опаковки се маркират като глутен.
Бързай бавно.
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Относно хляба?
Спести ми едно разяснение.Надявам се,че всички решили да си правят домашен хляб са разбрали.А да не говорим,че икономически е неоправдано,поне от моя ъгъл
Пробвал съм всички кифли,всяка една има има разлика от друга,на българската ми харесва най-много как стои трохата.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....