Относно хляба?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1192
Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 2:10 pm
Местоположение: Варна

Относно хляба?

Мнение от Златев »

Седя си вкъщи, пия кафе, похапвам остатъците от новогодишната пита...
И ме загложди следният въпрос...
Имам доста посредствен опит в риболова "на троха", но принципните качества на хляба за подобни цели са ми горе-долу ясни.
И сега по-конкретно...
Домашната ми питка е с "консистенция", ронеща се на по-едри, здрави трохи и не се късат много лесно.
И се запитах - какво пречи хлябът за стръв да се пече в домашни условия?
Качествата на хляба много лесно биха се контролирали с отношениято на количествата на съставките, а с добавка на различни брашна /царевично, конопено/ ще се получи и ароматът
Просто ми щукна като идея
Как мислите?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 177
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 7:01 pm
Местоположение: Шумен

Re: Относно хляба?

Мнение от isianty »

Мисля че ще стане, ще пробвам тази година. Със сигурност ще е по добре от обикновения хляб и няма да пада толкова лесно от куката !
FCSH - isianty !
Пинко

Re: Относно хляба?

Мнение от Пинко »

Аз лично на троха ловя само с обикновен селски хляб(не съм пробвал с този специализирания за риболов) и ми е интересно дали това ще работи....струва ми се има „хляб“ в твоята идея :!: Ще следя темата с интерес :drinkers:
jultopepi
фен клуб-скобар
Мнения: 1312
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 8:16 pm
Местоположение: Червен бряг

Re: Относно хляба?

Мнение от jultopepi »

трахата от селския хляб е една много добра стръв но пада сравнително по бързо от специализираното хлебче и изисква по често презареждане докато другия може да замяташ доста пъти и е по еластичен и ако ти остане можеш да си го ползуваш и на другия ден без притеснение
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5748
Регистриран на: Вто Окт 31, 2006 4:28 pm
Местоположение: Бургас

Re: Относно хляба?

Мнение от rumci »

Златев написа:.......
Просто ми щукна като идея
Как мислите?
Мисля, че добра идея те е осенила. На мен също ми минават подобни "размисли и страсти" през зимата. На пазара вече се предлага голямо разнообразие от брашна и различни добавки, които бихме могли да използваме при направата на домашен хляб. Е и удовлетворението да уловиш риба на собствена стръв, естествено ще е по-голямо. :wink:
jultopepi
фен клуб-скобар
Мнения: 1312
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 8:16 pm
Местоположение: Червен бряг

Re: Относно хляба?

Мнение от jultopepi »

Е тва е добре щом имате време да приготвяте хляб би било добре да споделите
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2708
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
Местоположение: "Резерват Северозапад"
Обратна връзка:

Re: Относно хляба?

Мнение от stich »

Мисля,че в купешките "дъвки" разните му подобрители,които май са повече и от брашното,правят трохата жилава и по-удачна за стръв.Но,разбирасе нищо не пречи да се опита.
Изображение
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 504
Регистриран на: Вто Яну 01, 2008 6:01 pm
Местоположение: Исперих
Обратна връзка:

Re: Относно хляба?

Мнение от Бат Ицо »

Темата е интересна, а аз мисля, че ако се прекара през микровъновата фурна без да се слага в найлонова торбича ще е още по-добре :wink: Ще стане още по-жилав :idea:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1743
Регистриран на: Съб Сеп 02, 2006 10:51 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Относно хляба?

Мнение от nasco2 »

Ако се меси в къщи и се пече, може би ще има резултат ако се добави добре разчепкан памук към тестото и се меси с него. Не сим пробвал но предполагам, че ще играе ролята на арматура за трохата и ще се задържи по дълго преди разпадане.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2552
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
Местоположение: Пазарджик

Re: Относно хляба?

Мнение от simo72 »

Много години използвам хляб, и за стъв, и за захранка. От личен опит, мога да споделя следното: френския на Сенсас е най-добър, но е малък, и доста скъп. Този хърватския обаче, го замества доста успешно а и цената му е доста приемлива-4;5лв. Та при наличието този хляб, и при положение че с едно хлебче можем да ловим доста време, се питам дали си стува да се експериментира. Предполага че тази жилавост на специялните хлебчета, е следствие на някаква специална технология, която едва ли ще постигнем с няколко домашни опита. А иначе, едно време когато нямахме достъп до такива продукти, използвах за стръв най-обикновенна мека козуначена кифла. Късаш си едно парченце, и го стискаш на куката. Издържа 2;3 хвърляния, и придобива формата на снежинка.
Върл Shimano фен!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 8262
Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
Местоположение: Франкфурт на Майн
Обратна връзка:

Re: Относно хляба?

Мнение от butnik »

Глутен,това е разковничето.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2552
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
Местоположение: Пазарджик

Re: Относно хляба?

Мнение от simo72 »

butnik написа:Глутен,това е разковничето.
Не съм в час приятел, какво е това. Дай малко повече интифа!!!
Върл Shimano фен!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2708
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 4:44 pm
Местоположение: "Резерват Северозапад"
Обратна връзка:

Re: Относно хляба?

Мнение от stich »

Съдържа се в пшеницата.
Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: Относно хляба?

Мнение от SUPER MARIO »

Счита се, че глутенът е открит от будистки монаси през 7 век в Китай, където се е използвал в продукти-заместители на месо в тяхната вегетарианска диета. От брашно и вода те замесвали тесто, което след това потапяли в студена вода. Водата разтваряла съдържащата се скорбяла от тестото, от което оставала дъвкоподобна маса. В нея се съдържат 70-80 процента глутен. По-натък тази дъвкоподобна маса се обработва допълнително до получаване на сместа от протеин, които на хранителните опаковки се маркират като глутен.
Намерих го в Google.
Бързай бавно.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 8262
Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
Местоположение: Франкфурт на Майн
Обратна връзка:

Re: Относно хляба?

Мнение от butnik »

Спести ми едно разяснение.Надявам се,че всички решили да си правят домашен хляб са разбрали.А да не говорим,че икономически е неоправдано,поне от моя ъгъл :D Пробвал съм всички кифли,всяка една има има разлика от друга,на българската ми харесва най-много как стои трохата.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”