за пъстърва

Модератор: sapuna

Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

за пъстърва

Мнение от Advokat »

По р.Арда гледах няколко души да търсят пъстърва по следния начин: газят в най-буйните и доста плитки бързеи и пускат по течението нещо като малка кръгла плувка или непрозрачно булдо, след него метър, метър и 50, че и по-дълъг повод и накрая - ? (не беше блесна, нито воблер, нито муха). За съжаление ни досрамя да ги попитаме какъв е този монтаж. В интерес на истината, не видяхме и да хващат нещо, но както писах на едно друго място, реката беше пълна само с миниатюрни пъстървички, големи не видяхме.
Някой знае ли нещо за този монтаж и изобщо за ловенето в плитки и напълно прозрачни бързеи ?
баща на рибарче
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

хай

Мнение от Бат Стан »

Здравейте колега,

значи предполагам, че монтажът е бил следният - на основното влакно се поставя маркер - може да е мъничка плувчица, полипропиленово топче или просто станиол от цигарена кутия, усукан около влакното. Слага се утежнение около 4 грама от пет съчми по 0.8, и отдолу се връзва кука №8, на която слагаме ручейник, бял червей, плужек, земен или торен червей, въобще неква манджа. Подава се зад камъните, като се лови с придвижване срещу течението, тъй като пъстървата гледа в тази посока и по този начин я атакуваме в гръб. Тва е, нищо сложно. Според мен това си видял на Арда. Според мен обаче риболовът с естествена стръв не е толкова интересен, колкото с мухарка или спининг, да не говорим че пъстървата е риба, която поне според мен предполага коректно отношение и използване на изкуствена стръв. Ловят се добри риби като например тази:
Изображение
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Левака написа::lol: Много минерална вода си изпил бре Станиле :lol: :lol: :lol:
Хи хи хи. И безалкохолно има :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
thedarkwolf
новобранец
новобранец

Мнение от thedarkwolf »

:D Аз мисля че ловенето на пастърва с искуствена стръв не е добър метод, според мен по-добрия метод е на жива стръв, като на пример зелен скакалец :wink:
Аватар
thedarkwolf
новобранец
новобранец

Мнение от thedarkwolf »

Мога да кажа един метод за ловена пастърва в река, но е жвлателно да е по голяма,...
Хваща се една лешанка,... слага се на един направен такъм който се състои от една здрава тел която на края си завършва с промушено улово(капка), а в горния си краи се извива едно уше. В горния край на ушето се връзват два повода с троики, трябва да са малки... Единия повод е къс, а другия по дълъг, защото когато се сложи телчето в устата на рибката, късия повод трябва да се забие в устата й, а дулгия за опашката й. Това е! Надявам се да сум бил полезен, е малко е объркано дано да сте ме разбрали,... Успех и наслука. 8) :lol: :wink:
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

Това нещо като "Драшкович" за пъстърва ли е ? Телта през рибката ли се промушва или как ?
thedarkwolf, много се впечатлихве със сина ми от онази снимка в галерията ти, където си нагазил в една миниатюрна и плитка вада и ловиш нещо с директен телескоп - ще кажеш ли какво си ловил по този начин ?
баща на рибарче
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

thedarkwolf написа::D Аз мисля че ловенето на пастърва с искуствена стръв не е добър метод, според мен по-добрия метод е на жива стръв, като на пример зелен скакалец :wink:
Пич да не мислиш че колегите които ловят пъстърва на изкуствена стръв незнаят това????Тук става въпрос за съвсем друго нещо наречено"Спининг риболов" :idea: :idea: Удоволствието от този риболов е доста по голям от риболова на стръв поради факта че трябва да излъжеш рибата с железца,пластмаси и дръвчета :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
КАПИШ :?: :?: :?: :?:
steelhead
новобранец
новобранец

нещо различно

Мнение от steelhead »

ще ти кажа един начин който ползваме в сащ незнам дали ще действа на местна почва(вода)но много прилича на гореописаният,та значи използва се тежка дървена плувка(предполагам може и с булдо)връзването е както казваш булдо-метър тунук повод и най важното зажършва с една джаджа(малка джигова глава но с четина или перца)слагат се и два бели червея за миризма.линията постоянно се придърпва.опитай
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”