Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

за пъстърва
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
за пъстърва
По р.Арда гледах няколко души да търсят пъстърва по следния начин: газят в най-буйните и доста плитки бързеи и пускат по течението нещо като малка кръгла плувка или непрозрачно булдо, след него метър, метър и 50, че и по-дълъг повод и накрая - ? (не беше блесна, нито воблер, нито муха). За съжаление ни досрамя да ги попитаме какъв е този монтаж. В интерес на истината, не видяхме и да хващат нещо, но както писах на едно друго място, реката беше пълна само с миниатюрни пъстървички, големи не видяхме.
Някой знае ли нещо за този монтаж и изобщо за ловенето в плитки и напълно прозрачни бързеи ?
Някой знае ли нещо за този монтаж и изобщо за ловенето в плитки и напълно прозрачни бързеи ?
баща на рибарче
хай
Здравейте колега,
значи предполагам, че монтажът е бил следният - на основното влакно се поставя маркер - може да е мъничка плувчица, полипропиленово топче или просто станиол от цигарена кутия, усукан около влакното. Слага се утежнение около 4 грама от пет съчми по 0.8, и отдолу се връзва кука №8, на която слагаме ручейник, бял червей, плужек, земен или торен червей, въобще неква манджа. Подава се зад камъните, като се лови с придвижване срещу течението, тъй като пъстървата гледа в тази посока и по този начин я атакуваме в гръб. Тва е, нищо сложно. Според мен това си видял на Арда. Според мен обаче риболовът с естествена стръв не е толкова интересен, колкото с мухарка или спининг, да не говорим че пъстървата е риба, която поне според мен предполага коректно отношение и използване на изкуствена стръв. Ловят се добри риби като например тази:

значи предполагам, че монтажът е бил следният - на основното влакно се поставя маркер - може да е мъничка плувчица, полипропиленово топче или просто станиол от цигарена кутия, усукан около влакното. Слага се утежнение около 4 грама от пет съчми по 0.8, и отдолу се връзва кука №8, на която слагаме ручейник, бял червей, плужек, земен или торен червей, въобще неква манджа. Подава се зад камъните, като се лови с придвижване срещу течението, тъй като пъстървата гледа в тази посока и по този начин я атакуваме в гръб. Тва е, нищо сложно. Според мен това си видял на Арда. Според мен обаче риболовът с естествена стръв не е толкова интересен, колкото с мухарка или спининг, да не говорим че пъстървата е риба, която поне според мен предполага коректно отношение и използване на изкуствена стръв. Ловят се добри риби като например тази:

-
- ще става разбирач
- thedarkwolf
- новобранец
- thedarkwolf
- новобранец
Мога да кажа един метод за ловена пастърва в река, но е жвлателно да е по голяма,...
Хваща се една лешанка,... слага се на един направен такъм който се състои от една здрава тел която на края си завършва с промушено улово(капка), а в горния си краи се извива едно уше. В горния край на ушето се връзват два повода с троики, трябва да са малки... Единия повод е къс, а другия по дълъг, защото когато се сложи телчето в устата на рибката, късия повод трябва да се забие в устата й, а дулгия за опашката й. Това е! Надявам се да сум бил полезен, е малко е объркано дано да сте ме разбрали,... Успех и наслука.

Хваща се една лешанка,... слага се на един направен такъм който се състои от една здрава тел която на края си завършва с промушено улово(капка), а в горния си краи се извива едно уше. В горния край на ушето се връзват два повода с троики, трябва да са малки... Единия повод е къс, а другия по дълъг, защото когато се сложи телчето в устата на рибката, късия повод трябва да се забие в устата й, а дулгия за опашката й. Това е! Надявам се да сум бил полезен, е малко е объркано дано да сте ме разбрали,... Успех и наслука.

-
- научил се да хвърля
Това нещо като "Драшкович" за пъстърва ли е ? Телта през рибката ли се промушва или как ?
thedarkwolf, много се впечатлихве със сина ми от онази снимка в галерията ти, където си нагазил в една миниатюрна и плитка вада и ловиш нещо с директен телескоп - ще кажеш ли какво си ловил по този начин ?
thedarkwolf, много се впечатлихве със сина ми от онази снимка в галерията ти, където си нагазил в една миниатюрна и плитка вада и ловиш нещо с директен телескоп - ще кажеш ли какво си ловил по този начин ?
баща на рибарче
Пич да не мислиш че колегите които ловят пъстърва на изкуствена стръв незнаят това????Тук става въпрос за съвсем друго нещо наречено"Спининг риболов"thedarkwolf написа:Аз мисля че ловенето на пастърва с искуствена стръв не е добър метод, според мен по-добрия метод е на жива стръв, като на пример зелен скакалец

КАПИШ

нещо различно
ще ти кажа един начин който ползваме в сащ незнам дали ще действа на местна почва(вода)но много прилича на гореописаният,та значи използва се тежка дървена плувка(предполагам може и с булдо)връзването е както казваш булдо-метър тунук повод и най важното зажършва с една джаджа(малка джигова глава но с четина или перца)слагат се и два бели червея за миризма.линията постоянно се придърпва.опитай