кус-кус

Модератор: Paublo_Eskobar

ЛОВИТЕ ЛИ С "КУС-КУС"

Да
116
53%
Не
38
17%
Това не е сериозно
6
3%
Бих ловил но не знам как
59
27%
 
Общо гласове: 219

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Мнения: 8262
Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
Местоположение: Франкфурт на Майн
Обратна връзка:

Re: кус-кус

Мнение от butnik »

може,но аз си го правя по мок начин и не пада от куката,а днес колега от форума ми даде кус-кус със страшно ярък червен цвят.а по нашата река червеното е на мода :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

Направих една доза набързо. :D Готовия кус кус трябва да изглежда така...Изображение
Бързай бавно.
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 264
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 1:42 pm
Местоположение: Пловдив

Re: кус-кус

Мнение от Иван Златев »

колега и аз пробвах да видя какво ще стане,но без да го пускам в микровълновата.Оставих го да се свари за около 4-5 мин. после го поставих на няколко пласта домакинска попивателна хартия изчаках малко да поеме влагата и го посибах обилно с брашно няколко пъти и наистина стана като силиконово топче :wink: но май варенето му беше доста защото някой зърна станаха на каша за другия път ще знам за около 3-4 мин
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3343
Регистриран на: Чет Апр 14, 2005 6:29 pm
Местоположение: Стоян Петров- Сливен

Re: кус-кус

Мнение от slivnalia »

SUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути........
Пробвах рецептата, при мен се получи чудесен резултат :wink:
Само бих добавил че е важно за да не става на топки кук-куса ,да се слага брашно според количеството кус-кус ,колкото повече, толкова повече :D
И друго да има достатъчно място в кутийката за да се разбърка добре.
Последно промяна от slivnalia на Сря Яну 06, 2010 2:13 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2552
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
Местоположение: Пазарджик

Re: кус-кус

Мнение от simo72 »

Ако искате да не ви лепи, и да не става на топка трябва още при завирането на водата да се сложи 2 супени лъжици сол, и две супени лъжици олио. Чак тогава се слага кус куса, и се вари с бъркане 6-7мин. После задължително пресичане със студена вода и в хладилника.
Върл Shimano фен!
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

slivnalia написа:
SUPER MARIO написа:Кус-куса е отлична стръв за скобари и кефали.Ползвам го и за захранка.Една прашка през десетина минути.Приготвям го по следния начин:
Кипвам съд с вода на котлона и исипвам един пакет кус-кус.Варя го 5-6 минути........
Пробвах рецептата, при мен се получи чудесен резултат :wink:
Само бих добавил че е важно за да не става на топки кук-куса ,да се слага брашно според количеството кус-кус ,колкото повече, толкова повече :D
И друго да има достатъчно място в кутийката за да се разбърка добре.
Точно така.Усетил си тънкоста.
Бързай бавно.
sploty
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 4:58 pm

Re: кус-кус

Мнение от sploty »

за какви риби става за стръв?
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2552
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
Местоположение: Пазарджик

Re: кус-кус

Мнение от simo72 »

sploty написа:за какви риби става за стръв?
Шаран, каракуда,перка,уклей,кефал,алай,карабалък
Върл Shimano фен!
SONY
учете се от него
учете се от него
Мнения: 4590
Регистриран на: Пет Фев 01, 2008 9:46 am
Местоположение: Пловдив

Re: кус-кус

Мнение от SONY »

От скоро един приятел даде идеята да използваме и цветен кус-кус,боядисан с боя за сладкиши.Червения най-вече,даде резултат при алая и уклея.Някой друг да е пробвал и да има наблюдения относно риболова с цветен кус-кус?
TICA FAN
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2552
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
Местоположение: Пазарджик

Re: кус-кус

Мнение от simo72 »

SONY написа:От скоро един приятел даде идеята да използваме и цветен кус-кус,боядисан с боя за сладкиши.Червения най-вече,даде резултат при алая и уклея.Някой друг да е пробвал и да има наблюдения относно риболова с цветен кус-кус?
Аз почти винаги го боядисвам . За кефал и алай най- добре работи жълтия. За карабалък- червен и жълт. много често алайя дава много добре на зелен.Хубаво е когото захранваш да ги смасиш тези цветове, но задължително да има и чисто бял. После пробваш с различните цветов, и виждаш кой е най-резултатен. Този метод работи най-вече на непознати места, или при капризни риби. Можеш да пробваш за стръв и мъниста в съответните цветове, особенно на по- бърза вода. Дано да съм бил полезен!!!
Върл Shimano фен!
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 584
Регистриран на: Нед Мар 02, 2008 11:13 am

Re: кус-кус

Мнение от SUPER MARIO »

Как боядисвате кус- куса,при варенето или след това?
Бързай бавно.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1192
Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 2:10 pm
Местоположение: Варна

Re: кус-кус

Мнение от Златев »

А става ли да се боядиса със степче? Хем и аромат ще има :roll:
И понеже никога не съм го ползвал за стръв - колко зрънца слагате на куката, N16 например :roll: :oops: :roll:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
revox
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 637
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 9:32 pm
Местоположение: Пазарджик

Re: кус-кус

Мнение от revox »

Аз слагам една лъжица свинска бяла мас и една лъжица захар във водата.Така става хем бял и пухкав,хем жилав.След като мине под студената вода и ситото, го слагам в пликче и срезвам долу ъглите.Закачам го на батерията на мивката и цяла нощ се цеди.На другия ден е бял,разделен и жилав.
п.п вари се докато в средата на зърното остане една люспа сурово
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2552
Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
Местоположение: Пазарджик

Re: кус-кус

Мнение от simo72 »

SUPER MARIO написа:Как боядисвате кус- куса,при варенето или след това?
След това.
Върл Shimano фен!
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 320
Регистриран на: Чет Авг 27, 2009 4:45 pm
Местоположение: София

Re: кус-кус

Мнение от deso_bg »

Здравейте колеги,
Да попитам , че ми стана интересно,тази боя за сладкиши от къде се купува ? :oops:
И как става боядисването, заедно с брашното или се слага само боя без брашно ?
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”