LOWRANCE- sonar/GPS

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

LOWRANCE- sonar/GPS

Мнение от EU_BG_akademika »

Пускам тази тема защото съм корава глава и го закъсах :D
Накратко въпреки предупреждението на колегите, че няма карти за GPS-те на LOWRANCE, аз си поръчах от Щатите комбиниран уред Sonar/GPS, който е много добър висок клас и т.н. Не е пристигнал даже още, но аз установих, че наистина е невъзможно да се намери подробна карта на България и териториалните води. Намерих една която е явно за корабоплаване Черно, Средиземно и т.н с карта на България, но само пътна за скромната цена от 860лв :(
Та молбата ми е, ако някой ползва GPS на Lowrance има карта, да ме светне кое как. Аз писах на производителите и те ме увериха, че от догодина започват разработка и на България, но цената за Европейските им карти е 200$ за държава които няма да дам :D
Та това ми е проблема, ще съм благодарен ако някой помогне.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: LOWRANCE- sonar/GPS

Мнение от Тедо »

Като влезеш от бул. Левски по Гурко, на 50-ина метра отдясно има един магазин за комп. и т.н. - там имат карта... Поне аз си купих преди време от там ЖПС Лорънс с карта... Цената е доста по-ниска от 200...
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Ей мерси много, непременно ще отида още след празниците.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Д.Димитров
новобранец
новобранец

Мнение от Д.Димитров »

Колеги, може ли някой да даде по пълна информация за LOWRANCE HDS 5- възможности, цена, меню и т.н.Ще ви бъда благодарен.
miro_bs
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от miro_bs »

Д.Димитров написа:Колеги, може ли някой да даде по пълна информация за LOWRANCE HDS 5- възможности, цена, меню и т.н.Ще ви бъда благодарен.

Заповядай:

http://store.bulstar.bg/index.php?search=HDS

Този уред е с меню на български

Тук можеш да намериш ръководството:

http://www.bulstar.bg/index.php?m=446&lang=1
Линдер
новобранец
новобранец

Мнение от Линдер »

мисля че Lowrance и Humminbird работят с карти на Navionics, аз съм пробвал такава при това беше платинум. Според мен си заслужава само ако ще я ползвате на морето, от вътрешните водоеми няма нищо. Navionics имат представител в Бг. Ако някой желае мога да издиря координати , мисля че цената за Platinum беше около 400-500лв.

В момента монтирам HDS-5 със Structurescan , ще пусна снимки в темата до няколко дни
Линдер
новобранец
новобранец

Мнение от Линдер »

така изглежда монтиран HDS-5 и Structurescan

Изображение
alex_bg777
новобранец
новобранец

Мнение от alex_bg777 »

Колеги,
можете ли да ми кажете с кой софтуер се преглеждат, добавят и променят точките и следите, създадени от LOWRANCE HDS-5. Или това е възможно само на самият уред.
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Здравейте колеги, за да не отварям нова тема пиша тук - имам въпрос към знаещите интересува ме каква е разликата между lowrance elit 5 dsi и lowrance elit 5 hdi .

Поздрави !
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

batceco написа:Здравейте колеги, за да не отварям нова тема пиша тук - имам въпрос към знаещите интересува ме каква е разликата между lowrance elit 5 dsi и lowrance elit 5 hdi .

Поздрави !
Направо гледай новия Elite-5 CHIRP :)

DSI е с 2 честоти /455 и 800kHz/ - Няма изображение като от обикновен сонар, а само като структура.
HDI е с 4 честоти /83 и 200kHz за обикновен сонар и 455 и 800kHz за структура/ Избираш едната от първите две и една от вторите две и можеш на разделен екран да ги гледаш едновременно...

Най-новите CHIRP имат допълнително излъчване, което помага да виждаш по-добре отделните риби в пасажа и т.н. Нещо като подобрена версия на HDI.
Аватар
hkoko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hkoko »

И аз имам едно такова питане.Практикувам главно спининг и от всичко прочетено разбирам,че ми е необходим сонар DSI за по-добро разглеждане на дъното.Но пък от друга страна съм се обзавел и за кльонк а доколкото разбрах DSI сонар там не върши работа.Сега доколкото виждам от всички реклами и писания за новите чирп е че са универсални и за джиг и за кльонк(вълка сит и агнето цяло).Така ли да разбирам нещата или бъркам някъде?
направи каквото трябва пък да става каквото ще
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”