Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

LOWRANCE- sonar/GPS
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
LOWRANCE- sonar/GPS
Пускам тази тема защото съм корава глава и го закъсах
Накратко въпреки предупреждението на колегите, че няма карти за GPS-те на LOWRANCE, аз си поръчах от Щатите комбиниран уред Sonar/GPS, който е много добър висок клас и т.н. Не е пристигнал даже още, но аз установих, че наистина е невъзможно да се намери подробна карта на България и териториалните води. Намерих една която е явно за корабоплаване Черно, Средиземно и т.н с карта на България, но само пътна за скромната цена от 860лв
Та молбата ми е, ако някой ползва GPS на Lowrance има карта, да ме светне кое как. Аз писах на производителите и те ме увериха, че от догодина започват разработка и на България, но цената за Европейските им карти е 200$ за държава които няма да дам
Та това ми е проблема, ще съм благодарен ако някой помогне.

Накратко въпреки предупреждението на колегите, че няма карти за GPS-те на LOWRANCE, аз си поръчах от Щатите комбиниран уред Sonar/GPS, който е много добър висок клас и т.н. Не е пристигнал даже още, но аз установих, че наистина е невъзможно да се намери подробна карта на България и териториалните води. Намерих една която е явно за корабоплаване Черно, Средиземно и т.н с карта на България, но само пътна за скромната цена от 860лв

Та молбата ми е, ако някой ползва GPS на Lowrance има карта, да ме светне кое как. Аз писах на производителите и те ме увериха, че от догодина започват разработка и на България, но цената за Европейските им карти е 200$ за държава които няма да дам

Та това ми е проблема, ще съм благодарен ако някой помогне.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: LOWRANCE- sonar/GPS
Като влезеш от бул. Левски по Гурко, на 50-ина метра отдясно има един магазин за комп. и т.н. - там имат карта... Поне аз си купих преди време от там ЖПС Лорънс с карта... Цената е доста по-ниска от 200...
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Ей мерси много, непременно ще отида още след празниците.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
-
- новобранец
Колеги, може ли някой да даде по пълна информация за LOWRANCE HDS 5- възможности, цена, меню и т.н.Ще ви бъда благодарен.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Д.Димитров написа:Колеги, може ли някой да даде по пълна информация за LOWRANCE HDS 5- възможности, цена, меню и т.н.Ще ви бъда благодарен.
Заповядай:
http://store.bulstar.bg/index.php?search=HDS
Този уред е с меню на български
Тук можеш да намериш ръководството:
http://www.bulstar.bg/index.php?m=446&lang=1
мисля че Lowrance и Humminbird работят с карти на Navionics, аз съм пробвал такава при това беше платинум. Според мен си заслужава само ако ще я ползвате на морето, от вътрешните водоеми няма нищо. Navionics имат представител в Бг. Ако някой желае мога да издиря координати , мисля че цената за Platinum беше около 400-500лв.
В момента монтирам HDS-5 със Structurescan , ще пусна снимки в темата до няколко дни
В момента монтирам HDS-5 със Structurescan , ще пусна снимки в темата до няколко дни
така изглежда монтиран HDS-5 и Structurescan

-
- новобранец
Колеги,
можете ли да ми кажете с кой софтуер се преглеждат, добавят и променят точките и следите, създадени от LOWRANCE HDS-5. Или това е възможно само на самият уред.
можете ли да ми кажете с кой софтуер се преглеждат, добавят и променят точките и следите, създадени от LOWRANCE HDS-5. Или това е възможно само на самият уред.
Здравейте колеги, за да не отварям нова тема пиша тук - имам въпрос към знаещите интересува ме каква е разликата между lowrance elit 5 dsi и lowrance elit 5 hdi .
Поздрави !
Поздрави !
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Направо гледай новия Elite-5 CHIRPbatceco написа:Здравейте колеги, за да не отварям нова тема пиша тук - имам въпрос към знаещите интересува ме каква е разликата между lowrance elit 5 dsi и lowrance elit 5 hdi .
Поздрави !

DSI е с 2 честоти /455 и 800kHz/ - Няма изображение като от обикновен сонар, а само като структура.
HDI е с 4 честоти /83 и 200kHz за обикновен сонар и 455 и 800kHz за структура/ Избираш едната от първите две и една от вторите две и можеш на разделен екран да ги гледаш едновременно...
Най-новите CHIRP имат допълнително излъчване, което помага да виждаш по-добре отделните риби в пасажа и т.н. Нещо като подобрена версия на HDI.
И аз имам едно такова питане.Практикувам главно спининг и от всичко прочетено разбирам,че ми е необходим сонар DSI за по-добро разглеждане на дъното.Но пък от друга страна съм се обзавел и за кльонк а доколкото разбрах DSI сонар там не върши работа.Сега доколкото виждам от всички реклами и писания за новите чирп е че са универсални и за джиг и за кльонк(вълка сит и агнето цяло).Така ли да разбирам нещата или бъркам някъде?
направи каквото трябва пък да става каквото ще