Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Сом на тролинг
Сетих се за нещо важно!Много по-малко са самотните тролингисти и от там идват големите разлики в мисленето!
Често ми се налага да прибирам едната въдица,даже ето една случка!
-"Решавам да събера ДВЕТЕ въдици и да обърна лодката в обратна посока!Прибрах дясната/неудобната/ и почвам да обирам втората и след три секунди-бум,удар и въдицата в ръката натежа!Мислех,че е едра бяла щот не се бореше много-много!Обаче след две-три минути разви аванс и тръгнах след Него!
Спря на 60-70 метра,точно пред колата и аз съм над Него!Той дърпа,аз дърпам и изведнъж направи рязък тласък надолу,характерно за Сома и си замина със се воблер и вирбел"!Макарата беше Флюгер-25 с перфектен аванс,но явно след 5 години екстремално ползване и без да е смазвана профилактично,авансът не успя да сработи.Отнесох се немърливо с макарата и ГО отнесох от чичо Сом!

Обикновенно постовете ти по това време на денонощието не са креативни, но карай...приема се. Винаги търсиш логика. И не я намираш. Аз също. Затова няма да хвана голям сом. Особено ти. И не трябва. За твое добро е. Ето едно мнение на човек, който им скъса дупенцата тази есен
...."To не само че не съм майстор,ами съм и миналогодишен новобранец.Чета почти всички постове на някои определени колеги и в други форуми , където тъй и не съм писал все още защото няма какво за сега На последък се уверявам че когато следваш някъква логика ,и се опитваш да предскажеш поведението на този дзвер,все става обратното и точно нелогичните стратегии са печеливши.Та за тва ...."
Сега разбра ли? Не случайно ти подхвърлих преди време, че бай Стоян ги лови на бял воблер в мътна вода" Защото няма логика. Според нас- великите. И според теб.

...."To не само че не съм майстор,ами съм и миналогодишен новобранец.Чета почти всички постове на някои определени колеги и в други форуми , където тъй и не съм писал все още защото няма какво за сега На последък се уверявам че когато следваш някъква логика ,и се опитваш да предскажеш поведението на този дзвер,все става обратното и точно нелогичните стратегии са печеливши.Та за тва ...."
Сега разбра ли? Не случайно ти подхвърлих преди време, че бай Стоян ги лови на бял воблер в мътна вода" Защото няма логика. Според нас- великите. И според теб.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
По логика първият път в "СУ" ми писаха 2-ДВЕ!
После се впрегнах,та записах 6-ШЕСТ,та се надявам и в риболовът така да стане!
От Лово прочете ли една реална случка в риболовът на сом?
Аз не,и това апелирам,разкажете собствените си преживявания,без да се правите на умни и велики!Действителният разказ,дава много повече инфо за нещата,кой си,за къв се мислиш и до къде са ти възможностите,и най-вече,колко изненади те чакат със Сомът!
Сещам се за едно предимство на "Самотният" и това е концентрацията му и истината,че всичко зависи от Него!Рекордът на Краси на кльонк,за мен е най-ценен точно заради Самотността,да се справиш Сам на тъмно или светло!Виж ти,ква прилика със сексът!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Емо,питай твоя приятел,как фанах за 10минути на 5метра от него три каракуди за устата на блесната,на Жоро Токов,а Никулдена до мен извади три шарана.В устата,в устата,нема тармък при нас,всичко е светло!И към сома,и към каракудите/шараните/ отношението ни е спортсменско! 

Като апелираш се обърни към толератния Магьосник.Той да е разказал една риболовна случкаTroli Rapala написа:По логика първият път в "СУ" ми писаха 2-ДВЕ!После се впрегнах,та записах 6-ШЕСТ,та се надявам и в риболовът така да стане!
От Лово прочете ли една реална случка в риболовът на сом?
Аз не,и това апелирам,разкажете собствените си преживявания,без да се правите на умни и велики!Действителният разказ,дава много повече инфо за нещата,кой си,за къв се мислиш и до къде са ти възможностите,и най-вече,колко изненади те чакат със Сомът!
![]()
Сещам се за едно предимство на "Самотният" и това е концентрацията му и истината,че всичко зависи от Него!Рекордът на Краси на кльонк,за мен е най-ценен точно заради Самотността,да се справиш Сам на тъмно или светло!Виж ти,ква прилика със сексът!
![]()

И не ми пиши всеки пост на инат.Говори на Български....разбираемо.Не всеки е луд за да те разбере.Сигурно по логика са ти писали 2 когато от учене не си бил откачил.....после си станал,като професора....отличник.Някой да е виждал в лудница,нормален доктор.Те се друсат повече от пациентите си.
За самотния Краси да ти спомена.Беше на 200м. от мене и му пазих страх.Добре,че видя как вадим сом....та остана да си изпуши последната цигара.Ако знаех,че ще стане така щях да глисирам за да му намокря кибрита.

Е да не ми кзваш нещо ново.Тази година и аз вадих шаран и бяла риба на Токовките.Само не ми изкарвай Краси тармъкчия....щото момчето си е риболовец със знания.И аз отивам на Струма за скобари....и те се ловят само за устата на тройка.Но не съм бракониер,защото всичко връщам....така си мисля аз обаче....по закон съм си.Troli Rapala написа:Емо,питай твоя приятел,как фанах за 10минути на 5метра от него три каракуди за устата на блесната,на Жоро Токов,а Никулдена до мен извади три шарана.В устата,в устата,нема тармък при нас,всичко е светло!И към сома,и към каракудите/шараните/ отношението ни е спортсменско!

Моля те друг път,като ме попиташ нещо и аз ти отговоря да получа ответно мнение.....,че бъркам например.
- krokibg
- учете се от него
Емо,густо ми направи с тоя пост
А Тролката,явно е открил и новата поза в секса ...Той от горе,а под него - никои

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е па щом ви аресва груповият,на!-събирайте се!
Аз съм старомоден!
Легат си редовно под мене,ма не моем ги съберем у лодката,толко желаещи!Ше чекам некой сом да го умота Кроки на кльонк,па да разкаже и аз да се похилим!

Troli Rapala написа:Е па щом ви аресва груповият,на!-събирайте се!Аз съм старомоден!
![]()
Легат си редовно под мене,ма не моем ги съберем у лодката,толко желаещи!Ше чекам некой сом да го умота Кроки на кльонк,па да разкаже и аз да се похилим!
![]()

И аз съм се въртел в началото....добре,че за парашут използвахме сезален чувал на късо въженце.Ама ми беше кофти сом хванат на двете въдици и между тях парашут.....баси смеха....само,като се сетя.Нямаше место по главата където да няма куки всякакви.

- krokibg
- учете се от него
Саше,не се бои,с достатъчно сомове съм се преборил и няма как да се омотам и ли да подскачам като абдал в лодката.Имам една броика 6-7кг на язовир и едно соме на Дунава.Аз не ходя целенасочено и като взема да бучкам,бързо ми минава мерака и хуквам по язовира.Особенно миналия сезон,само разни проби на примамки и маймунджулуци правих та от към риба нямам кои знае какви успехи,пък и малко ходих.Дано тази да имам повече време и риби разбирасе.Ще ти опиша първия голям сом на кльонк,и то така че все едно си в киното,няма да се притесняваш,ще останеш с впечатление че си бил с мен в лодката

-
- сериозен играч
Бат-Сандо,че аз да не-съм Мигел де Сервантес ,та изкаш да пиша разкази и случки.Кво да ти пишаTroli Rapala написа:От Лово прочете ли една реална случка в риболовът на сом?Аз не,и това апелирам,разкажете собствените си преживявания,без да се правите на умни и велики!Действителният разказ,дава много повече инфо за нещата,кой си,за къв се мислиш и до къде са ти възможностите,и най-вече,колко изненади те чакат със Сомът!

За Рапалата разбрах,ако нема други,да преминаваме към следващото важно нещо.Скороста на движение на лодката,и каква трябва да бъде тя,за да се хване сомчо.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- krokibg
- учете се от него
Бай Стоене,вчера ме караше един приятел да тръгвам за испания,тои утре си пътува
Имам си проблеми на главата иначе щях да те видя тия дни.Таман щях да ти покажа цветовете и да ме водиш да ги видим Спанските сомища
Размина се,щеше да ти трябва отпуска

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да,знаеме доста хора и цветовете,и скороста,и всичко за рибовът на сом с воблер по реки и езера,тролинг или спининг!
Само не разбрах що питаш,като не ползваш воблери?
И как знаеш повече от нас за сома,че и за тренер се стегаш?
Според Айнщайн всичко е предвидимо/Теория на относителността/,а за Хайзенберг/Теория на квантовите частици/ всичко е непредвидимо и движено от хаоса на субатомите!
Аз лично съм "Щайнист" отсекъде,па ти си за Хайзенберг и Нилс Бор!
Сомовете в Испания и България са различни и мога да го докажа с "Естествен подбор"-теорията на Дарвин!
Ако можеш дай да поговориме за нещата в риболовът на по-високо ниво!Но със знания,а не с хипотези!
Кроки,ше чекам само да не се надуеш,ей!

- krokibg
- учете се от него
Троли,никога не съм се надувал и5 нямам намерение да го правя.Ще съм си същия,какъвто съм и сега.Обещавам чинно да ти разясня ситуацията при удара,ваденето и т.н,без да се надувам

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Погледнете реално!
Без светлина,къф ще е живота?-Тегъв,труден,почти невъзможен!Светлината е важна за живота на растенията,РИБИТЕ и хората!На 1000м. дълбочина в оушъна,не би требало да има живот щот нема светлина,има налягане и други екстремни екстри!Но има живи риби и даже сами произвеждат светлина-биолуминисценция!
Значи,дори и в пълен мрак,рибите използват очите си!
Номерът е това,което види до какъв ефект води!Нас ни интересува да агресираме рибата,а не да пасува на видяното!11-месечно бебе,като му крясна и се обръща уплашено,но виждайки лицето ми разбира,дали се шегувам или съм сериозен.Очите,са средството за анализ на ситуацията.При рибите е същото.