ремонт на дръжка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
dreamworks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

ремонт на дръжка

Мнение от dreamworks »

Къде в Пловдив продават коркови рингове за ремонт на дръжка.В София намерих но с доставката ще ми излезнат златни по-добре да си купя нова въдица.
Нещо имам проблем с качването на снимки.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: ремонт на дръжка

Мнение от snegk »

Направи си сам.Или на листове по дължина или с голяма замба си направи втулки.Може и с ножица, повече шлайфаш, но става.В корковите къщи има различна дебелина и цвят корк. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
dreamworks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dreamworks »

Ще пробвам и ще видим какво ще стане.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Чистиш стария корк,взимаш лист на дължината на дръжката и на същата дебелина като старишя корк които сваляш.Има здрави лепила,трябва да видиш кое ще е най-добро за тази цел и да е водоустоичиво за да не се отлепи.След като си истъргал стариякорк,със секундно лепило мажеш въдицата с тънка лента и залепяш по дължината.После с лепилото което ще се лепи,намазваш целия корк,и самата пръчка.Оставяш го да дръпне толкова време колкото е написал производителя на лепилото и като измине,започваш с лек натиск да навиваш пръчката по корка,като го поставиш да легне на маса или нещо равно.Като стигне до ръба,тогава е дай-тредната част,защото трябва така да си го премерил че да не си личи че има цепка.Другия вариант е по-лесен,както казва Дончо,но за него се искат определен размер зъмби,които да са много остри.Една на размера на дръжката и една на размера на самата въдица където ще нанизваш.Мажеш с лепило и нанизваш.После шлайфане и си готов.Дано се оправиш,има врътня но не е невъзможно !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
dobryto
новобранец
новобранец

Мнение от dobryto »

Колега ако имаш съмнения относно лепилото което да използваш, то използваи лепило на полихлоропренова основа(т.нар.Хелметекс)на самата опаковка си пише че става за корк.А иначе начина е да си вземеш корк на листове от някъде ,да го изрежеш на шайби със замба примерно и след това да го залепиш с въпросното лепило и изшлайфаш хубаво със шкурка.Аз лично съм го правил миналата година и до сега не съм имал проблем със дръжката,междо другото и самото лепило не е изобщо скъпо ,а едно флаконче ми стигна за 30сантиметрова дръжка.Колега надявам се да съм ти полезен :D Поздрави
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

аз бих ти препоръчал да вземеш от стари руски пръчки корка и да го сложиш на твоита ,маи по лесно ще стане,много хора имат такива които за захвърлени по мазетата,аз имам няколко кажи от каде си дали си заслужава да ти ги пратя,ако си близо до ПЛЕВЕН ше ти ги донеса на ръка
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Аз напоследък си смених някои хиперлонови части с корк...от дъските за разни бележки и други подобни които ги има по офисите а и не само.На няколко слоя с най-обикновенно ц-200.Тези тук са с по 4 слоя,един върху друг...завивам и пристягам с обратната страна на безцветно тиксо,като контролирам и двата свързващи се края на корка.
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Копуваш си корк на лист и си изрезваш шайби от него
Изображение
със земби
Изображение
ако нямаш си правиш от тръба,вземаш болт или шпилка и мажеш шайбите с лепило и ги стягаш
Изображение
след това връзваш болта на бормашината и ги оформяш(грубо с шкурка P80 и финно с P150-P240)
Изображение
аз ги лепя с лепило за дърво и става доста здраво
Изображение
УСПЕХ
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
dreamworks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dreamworks »

Мерси много за помоща ще се опитам и ще покажа резултата.
Yanko Nikolov
новобранец
новобранец

Мнение от Yanko Nikolov »

Тази тема ще ти е от полза http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 8&start=15
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”