Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

ремонт на дръжка
Модератор: emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
ремонт на дръжка
Къде в Пловдив продават коркови рингове за ремонт на дръжка.В София намерих но с доставката ще ми излезнат златни по-добре да си купя нова въдица.
Нещо имам проблем с качването на снимки.
Нещо имам проблем с качването на снимки.
-
- и господ не е толокова добър
Re: ремонт на дръжка
Направи си сам.Или на листове по дължина или с голяма замба си направи втулки.Може и с ножица, повече шлайфаш, но става.В корковите къщи има различна дебелина и цвят корк. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- вече хвърля и на тежко
Ще пробвам и ще видим какво ще стане.
- krokibg
- учете се от него
Чистиш стария корк,взимаш лист на дължината на дръжката и на същата дебелина като старишя корк които сваляш.Има здрави лепила,трябва да видиш кое ще е най-добро за тази цел и да е водоустоичиво за да не се отлепи.След като си истъргал стариякорк,със секундно лепило мажеш въдицата с тънка лента и залепяш по дължината.После с лепилото което ще се лепи,намазваш целия корк,и самата пръчка.Оставяш го да дръпне толкова време колкото е написал производителя на лепилото и като измине,започваш с лек натиск да навиваш пръчката по корка,като го поставиш да легне на маса или нещо равно.Като стигне до ръба,тогава е дай-тредната част,защото трябва така да си го премерил че да не си личи че има цепка.Другия вариант е по-лесен,както казва Дончо,но за него се искат определен размер зъмби,които да са много остри.Една на размера на дръжката и една на размера на самата въдица където ще нанизваш.Мажеш с лепило и нанизваш.После шлайфане и си готов.Дано се оправиш,има врътня но не е невъзможно !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Колега ако имаш съмнения относно лепилото което да използваш, то използваи лепило на полихлоропренова основа(т.нар.Хелметекс)на самата опаковка си пише че става за корк.А иначе начина е да си вземеш корк на листове от някъде ,да го изрежеш на шайби със замба примерно и след това да го залепиш с въпросното лепило и изшлайфаш хубаво със шкурка.Аз лично съм го правил миналата година и до сега не съм имал проблем със дръжката,междо другото и самото лепило не е изобщо скъпо ,а едно флаконче ми стигна за 30сантиметрова дръжка.Колега надявам се да съм ти полезен
Поздрави

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
аз бих ти препоръчал да вземеш от стари руски пръчки корка и да го сложиш на твоита ,маи по лесно ще стане,много хора имат такива които за захвърлени по мазетата,аз имам няколко кажи от каде си дали си заслужава да ти ги пратя,ако си близо до ПЛЕВЕН ше ти ги донеса на ръка

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз напоследък си смених някои хиперлонови части с корк...от дъските за разни бележки и други подобни които ги има по офисите а и не само.На няколко слоя с най-обикновенно ц-200.Тези тук са с по 4 слоя,един върху друг...завивам и пристягам с обратната страна на безцветно тиксо,като контролирам и двата свързващи се края на корка.

- piars
- научил се да хвърля
Копуваш си корк на лист и си изрезваш шайби от него

със земби

ако нямаш си правиш от тръба,вземаш болт или шпилка и мажеш шайбите с лепило и ги стягаш

след това връзваш болта на бормашината и ги оформяш(грубо с шкурка P80 и финно с P150-P240)

аз ги лепя с лепило за дърво и става доста здраво

УСПЕХ

със земби

ако нямаш си правиш от тръба,вземаш болт или шпилка и мажеш шайбите с лепило и ги стягаш

след това връзваш болта на бормашината и ги оформяш(грубо с шкурка P80 и финно с P150-P240)

аз ги лепя с лепило за дърво и става доста здраво

УСПЕХ
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Мерси много за помоща ще се опитам и ще покажа резултата.
-
- новобранец
Тази тема ще ти е от полза http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 8&start=15