Въпрос за фидер въдица

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Въпрос за фидер въдица

Мнение от butnik »

Явно пишеш на инат,без да си запознат с този фидер -БИГ БУЛ,не прави никакви изводи.Ловил съм с него и ама тая дайвичка е.....само дайва.Ако искаш хубав фидер на ДАЙВА,умножи поне по три.И чети добре какво ти пиша-запълване на ниша-в по-ниския ценови клас.Е не може заедно да е хубава и евтина тая Дайва,по причини които изтъкнах по-горе,но една нова фирма ,която се бори за пазар би си го позволила.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Тошко Африкански
новобранец
новобранец

Мнение от Тошко Африкански »

Нямам нищо против евтините въдици Имам и такива. Но при тях компромисите са прекалено много. Първо бланката, после водачите и лакове, конци и т.н. и т.н.. Водачите са SIC през крив макарон.. Истинските SIC водачи струват между 2 и 8 британски лири. :wink:
Що се отнася до навлизането на нова фирма на пазара- изобщо не ми говорете. :lol: Коя е тази фирма и къде навлиза? :lol:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Не непиша на инат. Просто си изразих предпочитанията. И Дайва ако продаваха само макари и пръчки по 1000 лв. нямаше да имат никакъв оборот иначе на Дайва хубавите пръчки почват от 200 лв., че и повече това го знам много добре :D :D , но аз исках някаква по-обикновенна пръчка.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
barbolov.1977
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от barbolov.1977 »

Добре сте се захапали колеги.Аз имам едно ПРЕДЛОЖЕНИЕ:да не си хабим думите във форума,а да си насрочим един излет всички заедно и по време на излета да видим кой фидер е най удачен.ГОВОРЯ СЪВСЕМ СЕРИОЗНО
Изображение
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

barbolov.1977 написа:Добре сте се захапали колеги.Аз имам едно ПРЕДЛОЖЕНИЕ:да не си хабим думите във форума,а да си насрочим един излет всички заедно и по време на излета да видим кой фидер е най удачен.ГОВОРЯ СЪВСЕМ СЕРИОЗНО
Аз мисля,че колегата hitthehead ще ни сложи в малкия си джоб с новия си фидер. :D
Верно може един фидер събор да си направим,както любителите на автомобили си правят. :lol: Първо само си ги нареждаме така и ги обсъдаме,клатим,теглим и т.н.После вече можем да ги пробваме дали ловят и риба. :D
Above us only sky
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Едно скромно мнение относно пръчката,която се обсъжда - Daiwa D Feeder 11ft. - гледах я и я пипнах в магазина на Майсторски риболов.Наистина е мнооооооого,много мека и фина пръчка.Но тя е направена точно с такава цел - много лайт вариант.Колеги,които са специалисти в риболова с фидер без съмнение биха намерили точното приложение на сопичката.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

[quote="Тошко Африкански"]Нямам нищо против евтините въдици Имам и такива. Но при тях компромисите са прекалено много. Първо бланката, после водачите и лакове, конци и т.н. и т.н.. Водачите са SIC през крив макарон.. Истинските SIC водачи струват между 2 и 8 британски лири. :wink:
Що се отнася до навлизането на нова фирма на пазара- изобщо не ми говорете. :lol: Коя е тази фирма и къде навлиза? :lol:[/quote
:D те са за теб,поредната изцепка.Пич дай да правя разлика между едните и другите,а в Англия и цигарите са по-скъпи.
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Тошко Африкански написа:Нямам нищо против евтините въдици Имам и такива. Но при тях компромисите са прекалено много. Първо бланката, после водачите и лакове, конци и т.н. и т.н.. Водачите са SIC през крив макарон.. Истинските SIC водачи струват между 2 и 8 британски лири. :wink:
Що се отнася до навлизането на нова фирма на пазара- изобщо не ми говорете. :lol: Коя е тази фирма и къде навлиза? :lol:
тоше,нещо си са объркал бре.за кви евтини въдици става въпрос,че нещо не схващам.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Romanista
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Romanista »

Общо взето темата се върти около това дали е по-добре да се дават повече пари за фидер или може да се мине и с по-евтин вариант, който ще върши същата работа. Аз обаче съм решил да заделя 100-150 лв. като смятам да го ползвам предимно на язовир за средни шаранови риби. От тази тема не успях да се насоча по-конкретно нито към някой модел, нито поне марка. Имам и друг въпрос-каква е разликата между фидер за река и за язовир и защо не може да се използва една пръчка и за двата типа водоеми :?:
koki

Мнение от koki »

Romanista написа:Аз обаче съм решил да заделя 100-150 лв.Имам и друг въпрос-каква е разликата между фидер за река и за язовир и защо не може да се използва една пръчка и за двата типа водоеми :?:
Ето я твоята въдица :D
http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=55
Разликата е,че фидерите за река са с по-голяма акция заради употребата на по-големи хранилки. Освен това и в строя, за реки е препоръчителен така наречения бърз строй (работи повече горният край на въдицата).
Общо взето можеш да ползваш който и да е фидер и при двата типа водоеми :D
Поздрави и успех в избора :D
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Romanista написа: Имам и друг въпрос-каква е разликата между фидер за река и за язовир и защо не може да се използва една пръчка и за двата типа водоеми :?:
Колега,по принцип фидерите за река са с по-голяма акция от тези за затворен водоем,тъй като се използват по-тежки хранилки,който течението да не може да отмести.Не,че с по лек фидер няма да можеш да ловиш и на река,но само в определени условия,когато течението е по-спокойно.

п.п. опа,колега Коки ,май се дублирахме едновременно :lol:
Above us only sky
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

koki написа:
Romanista написа:Аз обаче съм решил да заделя 100-150 лв.Имам и друг въпрос-каква е разликата между фидер за река и за язовир и защо не може да се използва една пръчка и за двата типа водоеми :?:
Ето я твоята въдица :D
http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=55
А! Дойдохме си на думата! :smt003 :D :smt003
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Абе нещо не съм съгласен с тия изводи-фидер за река и за язовир.Да разделим фидер от пикер да,но....Романиста имаш ЛС.
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

butnik написа:Абе нещо не съм съгласен с тия изводи-фидер за река и за язовир.Да разделим фидер от пикер да,но....
И аз така :D стига да има по твърди върхове няма проблеми,а дали ще е бърз,полупараболичен или параболичен си е въпрос на вкус.Според мен де :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ловя и с пикера на реката а ми е до 25гр,на фидера съм с май е 3 унции,че оригиналния малкия го счупи и си купих друг от Локала,че белята стана на морето,но е карбонов и на реката никога не съм ловил с него.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”