Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Съвет относно влакното
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Съвет относно влакното
При ветровито време, ако сръвта лежи на дъното, с потъващото влакно дори и със статично перо, не прави такъв корем, както с плаващото. Верно че засека е по- труден, но пък не е необходимо често прехвърляне!butnik написа:Ако не лови с ваглери за какво му е потъващо,май от това трябва да се започне.
Върл Shimano фен!
-
- вече хвърля и на тежко
Идеята на потъващото влакно е да не ти се образува корем когато ловиш с ваглер или слидер на голямо разстояние от брега. Хвърляш, потапяш влакнонто и върха на пръчката под водата, и всичко е изпънато и чудесно
. Ако много рядко използваш ваглери и трябва да избереш един от двата вида влако си вземи непотъващо, защото и то може да се потопи с малко повече усилие когато се налага.

-
- кандидат преподавател
Потапя се с доста повече усилия, да не говорим че има влакна, който въобще не поддават. Ако по време на риболова, по една или друга причина, се наложи да смениш тактиката и нямаш резерва, кво правим? Интересно ми е да видя как ще потопиш Плуващо влакно със статична плувка 0.5гр. на дистанция 15-20м. и дълбочина 1м.mmilen написа:Идеята на потъващото влакно е да не ти се образува корем когато ловиш с ваглер или слидер на голямо разстояние от брега. Хвърляш, потапяш влакнонто и върха на пръчката под водата, и всичко е изпънато и чудесно. Ако много рядко използваш ваглери и трябва да избереш един от двата вида влако си вземи непотъващо, защото и то може да се потопи с малко повече усилие когато се налага.
Върл Shimano фен!
Защо ще потапяте влакното?
Даже и при вятър, когато върха на телескопа сочи към плувката няма нужда от презамятане до следващото кълване.
Даже и при вятър, когато върха на телескопа сочи към плувката няма нужда от презамятане до следващото кълване.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Hart написа:Защо ще потапяте влакното?

Навии си на едната шпула потъващо,на другата плаващо и готово.
Бързай бавно.
-
- кандидат преподавател
Батенка, а потренигай още малко, и тогава изказвай мнения. За да видиш че съм добронамерен, ще ти пусна едно жокерче върху което да помислиш:- Хранително петно!!!Hart написа:Защо ще потапяте влакното?

Върл Shimano фен!
-
- вече хвърля и на тежко
Метода с потапянето на влакното при риболов с Неподвижна плувка не ми е познат. Имах предвид, че ако реши да сложи валглер може да си потопи влакното дори и да не е потъващо.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Излишна гимнастика.Че ще се потопи-ще се потопи,но пак е възможно да изплува.За ваглер си требе потъващо,но за статична плувка влакното което съм ползвал поне аз винаги е било плуващо.Обирането на пазвата става над водата.Разбирасе зависи и за какви плувки става въпрос.Тези тип ваглер с непосредствено отежняване в долната част е естествено да се ползват с потъващо влакно.За фиксираната обикновенна плувка не виждам никакъв смисъл от потъващо влакно,защото се губи контрола според мен.mmilen написа:Метода с потапянето на влакното при риболов с Неподвижна плувка не ми е познат. Имах предвид, че ако реши да сложи валглер може да си потопи влакното дори и да не е потъващо.

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Ами тогава за кво ги произвеждат потъващите влакна?Имах предвид, че ако реши да сложи валглер може да си потопи влакното дори и да не е потъващо.

Бързай бавно.
-
- вече хвърля и на тежко
Момчета, съгласен съм с вас
. Но ако колегата не лови често с ваглер не му трябва потъващо влакно.

-
- кандидат преподавател
Айде батка и на теб, с най-добри чувства- същото жокерче.stich написа:Излишна гимнастика.Че ще се потопи-ще се потопи,но пак е възможно да изплува.За ваглер си требе потъващо,но за статична плувка влакното което съм ползвал поне аз винаги е било плуващо.Обирането на пазвата става над водата.Разбирасе зависи и за какви плувки става въпрос.Тези тип ваглер с непосредствено отежняване в долната част е естествено да се ползват с потъващо влакно.За фиксираната обикновенна плувка не виждам никакъв смисъл от потъващо влакно,защото се губи контрола според мен.mmilen написа:Метода с потапянето на влакното при риболов с Неподвижна плувка не ми е познат. Имах предвид, че ако реши да сложи валглер може да си потопи влакното дори и да не е потъващо.

Върл Shimano фен!
- Бисо
- сериозен играч
Много интересно, по какъв начин ше закараш такава плувка на такова растояние!!!!!simo72 написа:Потапя се с доста повече усилия, да не говорим че има влакна, който въобще не поддават. Ако по време на риболова, по една или друга причина, се наложи да смениш тактиката и нямаш резерва, кво правим? Интересно ми е да видя как ще потопиш Плуващо влакно със статична плувка 0.5гр. на дистанция 15-20м. и дълбочина 1м.mmilen написа:Идеята на потъващото влакно е да не ти се образува корем когато ловиш с ваглер или слидер на голямо разстояние от брега. Хвърляш, потапяш влакнонто и върха на пръчката под водата, и всичко е изпънато и чудесно. Ако много рядко използваш ваглери и трябва да избереш един от двата вида влако си вземи непотъващо, защото и то може да се потопи с малко повече усилие когато се налага.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- кандидат преподавател
Бисо, точно от теб не го очаквах този въпрос. Бях готов да отговоря на младите колеги. Ако ти отговоря в темата, рискувам да те обидя. Ако държиш обаче, потвърди ми, и ще ти отговоря на лични.Мойте Уважения!!!Бисо написа:Много интересно, по какъв начин ше закараш такава плувка на такова растояние!!!!!simo72 написа:Потапя се с доста повече усилия, да не говорим че има влакна, който въобще не поддават. Ако по време на риболова, по една или друга причина, се наложи да смениш тактиката и нямаш резерва, кво правим? Интересно ми е да видя как ще потопиш Плуващо влакно със статична плувка 0.5гр. на дистанция 15-20м. и дълбочина 1м.mmilen написа:Идеята на потъващото влакно е да не ти се образува корем когато ловиш с ваглер или слидер на голямо разстояние от брега. Хвърляш, потапяш влакнонто и върха на пръчката под водата, и всичко е изпънато и чудесно. Ако много рядко използваш ваглери и трябва да избереш един от двата вида влако си вземи непотъващо, защото и то може да се потопи с малко повече усилие когато се налага.
Върл Shimano фен!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Чувствата са взаимниsimo72 написа: Айде батка и на теб, с най-добри чувства- същото жокерче.![]()
![]()

Лично аз на затворен водоем (където рядко ходя) никога не ползвам статична плувка.А още повече при лошо време (вятър).Но такава (статична) в комбинация с потъващо влакно наистина ми звучи странно.Още повече потъващото е варианта при вятър за да не бягаш от петното.Каква статична плувка ще ползваш с потъващо влакно ???
Може да съм изпуснал някой урок.Разказвай!

-
- кандидат преподавател
Плувка ще използвам, каквато е необходима според дадените условия. Дори и мачовото влакно не потъва веднага. Или ще го отречеш? От там на татък, няма нужда да пояснявам, гледам че ги разбираш нещата. Плувката според рибата и гьола. Аз също предпочитам да лавя на река.stich написа:Чувствата са взаимниsimo72 написа: Айде батка и на теб, с най-добри чувства- същото жокерче.![]()
![]()
Какво му е на хранителното петно ? То си е там!
![]()
Лично аз на затворен водоем (където рядко ходя) никога не ползвам статична плувка.А още повече при лошо време (вятър).Но такава (статична) в комбинация с потъващо влакно наистина ми звучи странно.Още повече потъващото е варианта при вятър за да не бягаш от петното.Каква статична плувка ще ползваш с потъващо влакно ???
Може да съм изпуснал някой урок.Разказвай!
Върл Shimano фен!