Клубни карти

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Re: Клубни карти

Мнение от Secret Carp »

slivnalia написа:Доба ей сега пък ще поспоря с теб,аз пък не плащам такава карта(говоря за конкретния клуб) защото не виждам ,поне никой не ме е поканил на зарибяване,е не ползвам 10% отстъпка ама не мисля че това е зле за търговииката ИМ :wink:
Не си прав батка.От клуба са едни от най-добрите състезатели,познавам ги лично и зарибяват доста.Аз лично съм присъствал :!: Поне като си дам парите там,100% съм сигурен,че отиват за зарибяване.Пък по въпроса с търговийката-там са едни от най-качествените стоки,които може да намериш в Сливен.

Пък и защо да те канят,нали и без тебе рибите пак ще са пуснати в съответния гьол,как се викат 500-1000 човека:wink:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Аз плашам същата въпросна карта в Плевен ,към клуб ЩАМПИОН Плевен,ползвам 5% остъпка,стрелковия клуб,но за зарибяване не знам дали става въпрос
плащам по 15 лв.всяка година,
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

ribolovcho написа:Аз плашам същата въпросна карта в Плевен ,към клуб ЩАМПИОН Плевен,ползвам 5% остъпка,стрелковия клуб,но за зарибяване не знам дали става въпрос
плащам по 15 лв.всяка година,
Ами идете и ги питайте какво правят с парите.Ако човека създал клуба гое направил на Българския принцип за далаверата,значи имате проблем :lol: :idea: :idea: :idea: Трябва да знаете къде и какво се прави с парите "ДАРЕНИ" пиша дарени,защото на този етап,няма кои знае каква полза от самите карти,но ще доиде деня и това ще се промени :idea: Съберете се няколко човека от клуба и отидете да искате обяснение.Много еу важно обаче,клуба на каква основа е създаден.Ако в устава има вратички заложени предварително и хората учредили го не са догледали нещата или умишленно са ги заложили,може и да Ви изгонят ако е направен с умисъл,управителите да са недосегаеми,значи чао бамбино :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

Разбирам от бат Бойко Николов,че за да отида на яз. 40-те извора трябва да бъда член на тяхното сдружение,т.е моя риболовен билет там не важи.Задавам си въпроса ,като парцелираме водоемите,на софийски,пазарджишки,асеновградски и пр.за какво ще ми служи издаденият ми от клуб "Острието" билет и клубна карта,след като с него не мога да отида на 40-те извора примерно.Ако е само за отстъпката в магазина на мен и без това ми правят такава,защото, като отида там,оставям по стотина лева "мъжки" пари.Това значи ли,че ако бат Бойко Николов ме покани на съвместен риболов на горепосоченият язовир и той е с клубна карта на съответното сдружение,а аз съм без такава, или с такава от "Острието", мен ще ме глобят или изгонят.Ако е така,значи нещо не е както трябва.Нека, ако някой знае да обясни.Иначе нещо ми намирисва на феодализъм...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ще се намери начин за съвместяване на билетите.Всеки иска да отиде на друг водоем - нали ? Предполагам че ще се сключват някакви споразумения,които ще дават възможност на хора от един клуб,да посещават язовира на другия клуб,без проблеми.По този начин,ако единия клуб не си поддържа водоема и не го стопанисва и зарибява както трябва,ще си ловят на техния си водоем.Пак стигаме до там че всичко ще зависи от хората в клубовете а не от управителите и др.Това нямаше нужда да го обяснявам,защото и сам можеше да стигнеш до този извод.Ще има и такива клубове,които няма да пускат други риболовци,освен тези които са в техния си клуб,но и те няма да могат да ходят другаде и ще си стоят на техния нон-стоп :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

P.S Забравих да кажа,че големите водоеми,които евентуално ще се вземат от здружения,ще имат свободен достъп всеки риболовец с държавен билет,но здружението ще има функцията да ги проверява,глобява,гони,и ще забранява на провинилите се такива да посещават повторно въпросния водоем.Абе,ще се мисли много по тези въпроси,нека първо да станат факт някои неща и тогава ще видим как и какви договорки ще се правят :lol: :lol: :lol: :lol:

Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Според мен трябва да се мисли преди да станат факт...После ще е късно или много по трудно да се поправят грешките.Преди време бях писал по въпроса за преграденият достъп до яз Искър.Как не се намери някое сдружение,а в София не са малко,което да се заинтересува от въпроса,засягащ софийското "море",но всички ти предлагат да станеш член на тяхното сдружение.Ако някой ми обясни,как бай Пенчо от Долно Нанагорнище,ще може да контролира процеса по изразходването на скромните му 10-тина левчета клубна такса ,ще му бъда благодарен.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Стефане,ти майче изобщо не четеш приятел,какво се пише.Връщаи се назад да си преговориш написаното :lol: :lol: :lol:

Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Чета внимателно,но никой не ми е дал устава на клуба.Вадя си билет там,защото ми е на пътя.Когато попитах клуба стопанисва ли водоем,имат ли някакви мероприятия,сбирки ,реални членове и т.н.ми се каза,че и отстъпката в магазина ми стига.Затова на този клуб ще кажа не чао,а сбогом.Нека някой да ми препоръча сдружение в София на което да стана член.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Недеи да бързаш да ставаш член за сега.Чакаи да видим колко клуба ще се съберем и да видим кои от сериозните си заслужава да уважиш.Ац като ти кажа че става,отиваи да се запишеш и стани член.За сега нищо повече немога да кажа,докато нещата не станат :lol: :wink: :!:

Що се отнася до устава на клуба,те може да са различни.Нашия го направихме с идеална цел.Бизнес неможе да се прави.Може клуба да има собственност,да си построи собственна база-клуб,където да се събират членовете на същия,както е на запад и т.н,но каквото и да искара здружението и каквито пари влязат,никои неможе да взима от тези пари а само да се влагат в полза на здружението в недвижима собственност и т.н.Заплати се гласуват на събрание на управителния съвет,само за счетоводител и евентуално за секретаря/човека които гони документацията.Никои друг от управителния съвет или надзорния,нямат право на заплати или каквито и да е пари.С течение на времето,когато здружението се укрупни и стане с голяма членска маса и се вземе водоем,ще се гласуват и пари за заплати на трима или четири човека охрлана,които ще се занимават с опазването на язовира и клуба/ако има такива/ но пак повтарям,с изключителната подкрепа и знанието на всички членове на здружението,които ще се уведомят писменно за решенията на у.съвет или ще присъстват на събранието които може.Надявам се сега да си ме разбрал.Виждам че си Тома Неверни,но няма от какво да се притесняваш,при положение че управителен и надзорен съвет са поне 6 човека.Няма толкова за крадене че да стигне за всички и да са доволни.Една грешка или липса,човека барнал на хората парите,заминава на съд !!!Така че,спокойно,няма място за притеснения и съмнения.Малко ще са клубовете,направени като частни дружества с еднолично управление :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

[quote="Л.ВИЧЕВ- krokibg"]Недеи да бързаш да ставаш член за сега.Чакаи да видим колко клуба ще се съберем и да видим кои от сериозните си заслужава да уважиш.Ац като ти кажа че става,отиваи да се запишеш и стани член.За сега нищо повече немога да кажа,докато нещата не станат :lol: :wink:
Не ме разбирай погрешно.Аз не съм против сдруженията и клубовете,но не бързам да ставам член .Ще изчакам ти да ми посочиш кое сдружение става.Значи ли това,че колегите,които са дарили парите си са го направили прибързано?Колкото до управителни и надзорни съвети,мога да кажа десетки фирми и дружества,фалирани и оглозгани от тях.При мен такива няма и слава Богу се справям добре и без тях.
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Имам питане ?
Риболовен клуб в населено място като Асеновград / около 50 000 жители /, може да има от няколко десетки до няколко стотин души / много съмнително / !
При клубна такса от 10 лева, събраната сума ще бъде от 5-600 до 2-3000 лева /примерно/ !
Да речем и отстъпката от риболовните билкети / 10 % / е няколко стотин лева .
Как с тези пари да се покрият разходите :
- за регистрация и лиценз / ако е необходим/ ;
- за помещение ;
- за заплата на касиер и счетоводител ;
- за водоем / не ми е ясно под каква форма ще го стопанисва клубът :?: :idea: / ;
- за заплати на охраната ;
- за зарибителни мероприятия;
- за други дейности / състезания и т.н./ !

Ще може ли клубът да разчита на дарения, които бизнесът има интерес да дава / срещу данъчни облекчения / ?
Тези неща според мен са препъникамъка в цялата идея за здруженията и клубовете :!: :!: :!:
Каквито и закони да измислят, арендната форма при стопанисването на водоемите в България ще си остане най-широко разпространената !
Така, че актуалността на въпроса- на платено или не :?: -си е гарантирана :wink:
Поздрави.....
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Един човек,който набара същината на проблема.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Баце,много избързвате с изводите си.Второ,здруженията се правят от хора съмишленници а не от мрънкала.Казах Ви няколко пъти и пак повтарям,когато здружението и устава на същото са направени в полза на хората,и така че да няма как да се окраде, без това да излезе на яве,всичко ще е както трябва.Като има къде да се събираме след работа с хора съмишленници на по ракия,там всеки има възможност да научи какво се прави и какво предстои да се прави.Нали разбирате че само един да се разпищи,три-четири хиляди човека ще минат през управителния съвет като влак през цинкова кофа.Стига сте говорили глупости преди да се е видяла как и какво ще става.Аз свърших,които иска,нека да ви обяснява повече.Явно че търсите правокация някаква.Аре лека

Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Провокации никой не търси !
И не говоря за кражби !
Като хора на идеята, и през ум не ни минава , че трябва да се дебнем като мишки кой е изял повече банички !
Питам откъде ще идват големите суми за разходите, които изредих !
И кой водоем един вид ще ни дарят или подарят, щот като ни видят милите очи ,ще си кажат - те тия са извънземни и ще повярват ,че ще решим проблемите на любителския риболов в България !
А,че повече мрънкаме си е верно ! С писаници даже и за историци не ставаме :idea:
Ще опитаме !
Имаме желание, имаме и сериозни хора !
Срокове няма за тази работа- като сме решили рано или късно ще гоним резултати !
Питах за изложените по-горе неща, защото имаме много неясноти по въпроса .
И се надявам , ти Любо, да ни бъдеш полезен в това отношение !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Бойко,как преброи колко човека рибари има в Асеновград :?: :?: :?: Както казах,всичко е на доброволни начала.Ако хората създали и влезли в това здружение имат желание да създадат нещо,ще намерят начин да се самофинансират.Нали не очаквате държавата да ви дава пари за зарибяване и т.н.Рано е да се говори за каквото и да е сега.Когато нещата станат факт,тогава ще говорим.Ако ви е малко здружението,идвате в Пловдив и се сливате с по-голяма,като си избирате такова,което е правило зарибителни мероприятия и има деиност която вие подкрепяте.Ако се набутате в такова,което е само на хартия,това е друга работа.Затова казах,само по себе си,едно само здружение нищо не представлява,освен нещо като клуб на група съмишленници.Иска се тези здружения по градовете да се съюзят и заедно да отправят искания към държавата и организациите,от които зависи нормалното практикуване на любимия ни риболов. Сам човек,само за тоалетната става да ходи :idea: :idea: :idea: Ще ни чуят,само когато сме много и се държим заедно.Триста човека здружение,няма кои да обърне внимание на толкова хора,но 3-5- 10 000 човека са си сила - повярвай ми :lol: :lol: :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”