"Не" на гуменярките!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Публикувай отговор
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: "Не" на гуменярките!

Мнение от Иво Ломски »

Емо, ако съм те засегнал с нещо - извинявай, не съм го искал! Доста е трудно човек да намери качествена лодка на изгодна цена. Говоря за БГ и за стъклопласт. Преди да я купя тази лодка съм преровил всичките сайтове на производители на лодки и съм обикалял като луд напред-назад. Повечето от майсторите са бивши служители от старите заводи, производители на изделия от стъклопласт. Лодките се правят в домашни условия или в близки до тях, като по мое мнение качеството на повечето е доста незадоволително.
Моята лодка е правена от Видински майстор. Всички материали са внос от Италия - смоли, платове, гелкоти, вакси и прочие. Не занам какъв е бил модела или от къде е свален, но да ти кажа честно не ми и пука. Човека си е направил калъпите и си вади хубави лодки от тях. Цената за мен беше без аналог в БГ. Довечера ще пусна няколко снимки и на други модели, правени от него.
ПП. Лоди се е качвал в лодката ми, можеш да го попиташ какво мисли и той за нея!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Това вече е друго.Вчера цял ден си мислех за реакцията ти.Не съм желал да те засегна или да кажа,че твоята лодка е боклук....ядосвах се,че в 1-я пост бях пропуснал да съобщя за Софийския им майстор,но мислех,че се вижда всичко това.Аз пиша доста дълго,но понякога ме мързи да говоря за всяка подробност.А сами знаете,че с писане не винаги се улавя точния тон на това,което казваш.Все пак не сме писатели с богати изразни средства.По едно време съжалих,че съм пожелал да си постнат хората лодките.Мислех си,че те си ги харесват и,ако кажа нещо което не одобрявам.....те го приемат лично.Защо все така се получава.Явно и моя тон не е верният,но винаги съм бил ръководен да помогна с точен съвет.А все забравям,че ние не сме калъпите от лодките за да сме еднакви.....всеки харесва това,което притежава.В противен случай нямаше да го закупи.Все пак трябва да се научим да приемаме чуждо мнение....еле пък Я. :rolleyes: :wink:
п.п.Някъде прочетох една мисъл.На сила можеш само да вземеш,но хикога да дадеш..........
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Иво Ломски написа: Довечера ще пусна няколко снимки и на други модели, правени от него.
За съжаление не разполагам с по-хубави снимки, а имаше какво да се снима....

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Добре е направена но е за разходка не за риболов ,само дето цената не си написал.Сигурно е солена :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Добре е направена но е за разходка не за риболов ,само дето цената не си написал.Сигурно е солена :wink:
Питал съм...., а той ми е казал, но това беше преди година! Сега ако почна и цени да слагам ще ми лепнат етикет - вносител или ще ме погнат модовете :axe:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

http://edboats.ro/

Лодките който поста колегата са копие на тези от сайта. Познавам се със собственика на румънскита фирма и съм бил не веднъж в производството му.

Нашите са трагични като изпълнение. Най-малкото са спестени ратаните от нераждавейка, кнехтовете и още други неща.

Същите лодки се правят и продават в Гърция, но пак са с добро качество. Българина е алчен и мързелив и няма как да направи качествена лодка :lol:
Па както нищо не разбирам от мотори и като видя пребоядисан мотор с малък винт и голяма лепенка се чудя дали някой се връзва :roll:

С най-добри чувства споделям и съвсем малкото което знам, може и да не съм прав :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Любо перфектни са за риболов, цените ги знаеш. Коментирахме ги тези лодки миналата година по някое време.
Румънските де :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Как и какво да кажа :!:
Червената лодка и бялата със сини седалки са перфектни да качиш 300 руси шведки и ние да пляскаме от брега.Или нещо подобно да имаш джет за повече хора.
Нали говорим за риболов включващ тролене и кльонк.... :roll: :rolleyes: :arrow:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ivak написа:Любо перфектни са за риболов, цените ги знаеш. Коментирахме ги тези лодки миналата година по някое време.
Румънските де :wink:

Иваче,Емо е прав :!: Лодката става за возене и за тролинг но за кльонкането борда е широк и е неудобен.Иначе с тролинга няма проблем.

Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Аз, пък, чакам Тролката да си качи неговата лодка - може тя да е ключът към успехите му!
Последно промяна от oldman на Вто Яну 26, 2010 8:21 am, променено общо 1 път.
Сомът обича смелите!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Крие лодката че когато троли да не го познаем и да му искаме съвети относно воблерите с които лови и хваща сомовете.Нали Тролка :idea: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Последната от трите си е перфектна и за бучкане. Не е широк борда и не се накляна много като се итъпаниш сам в края, пък и са доста бързи модели :D
Ако не се лъжа Тошко е с такава :roll:
Другите не стават за тях съм съгласен
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Първите две лодки като гледам са еднакви. Прилича ми като за такси повече да става. Покрай седалките няма много място.
Ама последната наистина не ми се вижда да са широки бордовете, май ше е удобна за бучкане. Пък и място за такъми има бол :D Каква ли е цената наистина на тая красавица :?: :?: :?:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Има една алтернатива на босаните, вика и се "WAX dreikieler" . Много удобна лодка за кльонк и тролене, долната част и е като на бостана, недостатък е , че нямаш директен достъп към носа. Имах такава, има я някаде в галерията. Лодката е DDR производство и е на цена до 500- 700 Евро реално.
Може да се стъпва и да се качва на лодката от всички страни без да се заклаща, има перфектни глисиращи свойства, има двойно дъно пълно с полиуретан. С 40 коня мотор им сцепвах фантазиите на немските гъзари със скъпите лотки над 75км/ч (просто километража не показваше повече :) .
В нета има със сигурност инфо за таз лодка, но има няколко различни типа.
Аз я смених, понеже ми трябва повече лодка за разходки и къмпингуване (В германия по брегове и гори е забранено , та остава за на вода) а и троленето е забранено. Иначе лодката е перфектна за риболов, а и парите са и изгодни(примерно аз моята е продадох за 1000лв без мотора естественно).
Довечера ще кача снимки, ако ги намера на компа в къщи.
За сега само пример
Изображение

http://www.boatshop24.com/web/de/suchen ... ID=&mode=B
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

oldman написа:Аз, пък, чакам Тролката да си качи неговата лодка - може тя да е ключът към успехите му!
:lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol: :P :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”