РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Мнение от pojara28 »

колеги не съм пофи но съм расъл край реки като Вит и Искър та за клена /кеФала/ не прочетох колко сте изписали защото ми се видя множко но ще ви споделя моя опит с тая риба. Най-големи съм ловил на Вит и не знам да не ви се стори странно стъвта е джанка. Казвам го защото някои от вас се чудеха как клена кълве на череши като няма череши по край реката е ама джанки има /и да не сложите някоя афъска от тия селектираните говоря за обикновенна дивачка/ за брега съм съгласен да е отсечен. На Вит кълве в бистра вода на неподвижно олово възможно най простия монтаж, а оловото да е плоско и ако дъното е от плоча си ударил джакпота. та за вит има много други видове стръв които са доста успешни /бамбали-търтеи, рибе-плескуданка,гъсеница-от дъбовата гора, дървесен червей, но никога мамарец това те обрича,попова лъжичка, скакалец щурец и тн вие ги знаете/но за по малки кленчета, а джанката си е джанка.
и да попитам по струма клен има ли и къде и на какво
защото тия мрени и скобари нещо не ме кефят
скобара е риба проклета
Изображение
damn
новобранец
новобранец

Мнение от damn »

Здравейте колеги рибари, сега сме почти средата на месец ноември и искам да попитам в момента кефалът по рТунджа(около Сливен,ако има значение града..) на какво излиза. Днес мисля да пробвам на златни маниста... също така прочетох в една от темите за тесто но не съм сигорен че на теченията където смятам да го търся ще се зараржи по куката... някакви съвети за подходяща стръв а също така и места сега до края на Ноемви... мерси предварително :wink:
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

8) Като гледам темата е напреднала яко :D
По някакви причини аз не се включвах в дискусиите и обмяна на информация в тази тема , но ето ме с нови сили се завръщам в "безсмъртната" тема.
Здравейте на всички и НАСЛУКА !!!
П.С. По - полека че то не остана кефал вече от професионалисти :lol:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Rumen Kamenov
новобранец
новобранец

Мнение от Rumen Kamenov »

колеги интересуваме как се справяте с малките плаващи костици в опашката на едрият кефал при консумирането му.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

А какви са ви наблюденията за кефала в студено време и вода.Имам предвид до кога е активен и дали изобщо спира да се храни напълно :roll:

Последния път водата беше доста студена и рибитя бяха се попопкрили но аз го отдавам на рязкото покачване на нивото на Янтра .И все пак какво е влиянието но температурите към активността и.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Аз не ям риба, но в къщи ядат и ги гледам, че се "мръщят" на всичко над 500 гр.
Ако си решил да ядеш едрите /казвам какво правят в къщи/ - режат на супер тънки "филийки" и препържват, мариноват и чакат /резултата иска доста време/ ... мрънкат и ядат. :D

А да, баща ми си ги пържи нормално и "чисти" при ядене като си му е реда.
Той не мрънка дори на килограмовите. Ама и аз не му нося често едри, щото ги пускам.
"Щастие за всички, щастие даром!"
damn
новобранец
новобранец

Мнение от damn »

Много грубо изказване VidRa ... засегна ме. Между другото аз съм любител рибар, но като такъв мога да кажа че лятото съм имал много добри излети за кефал по реката... а за "от професионалисти неостана риба" само мога да кажа (неискам да се хваля ) но с баща ми подарихме 10 000 шаранчета на ловното :o ... просто се нуждаех от съвет а не от умни изказвания :ANAL:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Колега ivo 75,не знам как е на Янтра,но тук в планината,в двете по-значими реки Арда и Върбица,кефалът не спира да кълве и през зимата.Разликата с другите сезони е само в това,че през зимата се придържа в определени места /по-дълбоки разливи и вирове /,не броди по цялото течение.
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

И по Марица е така ... и става много по мнителен и предпазлив.
Пак си е лакомник де - яде си, но "избира" повече.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

damn написа:Много грубо изказване VidRa ... засегна ме. Между другото аз съм любител рибар, но като такъв мога да кажа че лятото съм имал много добри излети за кефал по реката... а за "от професионалисти неостана риба" само мога да кажа (неискам да се хваля ) но с баща ми подарихме 10 000 шаранчета на ловното :o ... просто се нуждаех от съвет а не от умни изказвания :ANAL:
Не можах да разбера аз с нещо ли те засегнах :roll: или........... ?!
Ти па много тънкообиден........ брях ......... :D
Аз се пошегувах за "професионалистите" ама ......!?!?!?!?
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

Здравейте колеги,
Решил съм да си направя един хубав щурчарник, за да пренасям и съхранявам скакалците, бихте ли ми дали идеи, снимки повъзможност. Интересно ми е как сте си направили вратичката от кедето излизат щурците.
Благодаря предварително.
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Аз ги мъкна в буркан - щото полвам много рядко. Аре сега - екстри да им правя.
Сега /зимата/ как намираш гадинките ... или питаш за лятото?
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

Питам по принцип за лятото, но понеже сега не ходя много за риба в студа и имам повече свободно време и мисля да си направя един. Иам един стар, но не ми е много удобен, тежък е, а и вратичката не ми е много удобна и затова искам да споделим опит.
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

Хващаш скакалеца чупиш му дългите крака и в кутииката,живеят си без проблем
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

пробвах със чупенето на краката,прибрах ги в бурканче,а на сутринта бяха останали двата най-едри,а от другите нямаше и помен,само няколко пипалца тук-таме.дали е възможно да са се изяли? :shock:
а за клян знам на реката където почти спира бързея един трик,който може и вие да знаете.на основа 0.16 правя 2 повода 0.12 през около 25 сантиметра.куките са номер 8 или 9,хващате маломерни балкански челуни,защото в реките бъка от тях и окачате през гърбъ,малко под гъбната перка по едно рибе на кукичката.хвърлята,оставяте да се повлачи по дъното около 5-10 секунди(зависи от бързея) и след това си действате като с блесна,като периодично оставяте стръвта да се повлачва по 5-6 секунди.търсете бързеи,не по-дълбоки от 60 сантиметра и не много бързи.този номер го научих от един 80 годишен старец.повечето удари са на маломерни кленчета,но неминуемо ще ви дрънне и нещо по-едро.наслука. :D
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”