На косъм при мач

Модератор: Paublo_Eskobar

Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Re: На косъм при мач

Мнение от Secret Carp »

Аз слагам отделно косъм с конец и го връзвам директно на куката.така дори е по-естествен.
Ползвам флурокарбон щото съм доволен.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Secret Carp написа: Ползвам флурокарбон щото съм доволен.
Това не отговоря на въпроса ми!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Батко и аз не мога ти отговора,щото не съм шаран,Но имам резултат 2 пъти по-добър с флурокарбон,та за тва ме кефи да го ползвам...Съжалявам,че не права снимки като хода с мача,та да поясня.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Флуоро карбона по принцип е по-твърд и по-плътен от обикновенния монофил и поради тази причина потъва, но аз по-голяма ролка от 50м. не съм виждал да се продава то и ако се продаваше щеше да е около 30-40 лв. :mrgreen: :mrgreen: така че икономически не е целесъообразно да се ползва флуорокарбон за макара, а и флуорото е по-слаб сравнение с монофил от същия размер така че ако слагате монофил 0.14 ще трябва да сложите флуорокарбон 0.16 зада имате същите килограми, а при мачовия риболов знаете до каво води по-дебелото влакно
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

На един платен водоем пробвах монтаж с косъм на плувка и определено проработи :D Вързах директно на куката косъм с дипнати царевички и....бой на шарковците :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
alex_teo
новобранец
новобранец

Мнение от alex_teo »

Paublo_Eskobar написа:
Secret Carp написа: Ползвам флурокарбон щото съм доволен.
Това не отговоря на въпроса ми!
Здравейте,
За ползата от флурото за повод при мачов риболов не мога да взема страна. При морският, моето мнение е че дава много положителни резултати, но там е друга бира. От извесно време ползвам флурокарбон от порядъка на 0.20/0.25 при направата на монтажа за ваглер/слайдер( влакното с тежести м/у двата вирбела). По-голямата твърдост на това влакно ми помага бързо да разплета такъма при оплитане. Недостатък на така построения такъм е при преместване на сачмите, много бързо се нарянява.
пп:Ролки по 100 м се продават на цена около 26/30 лв.
Поздрави.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Чета я темата от доста време и се немога да се престраша да напиша коментар.А ся ми дойде музата.
Малко не схванах мисълта на темата ама карай.Та по въпроса,като чета постовете и ме навява на мисълта,че това е по скъпа глезотиика
поне така мисля,защото скъпо е,не е по здраво от монофила само заради това,че било невидимо то хубу е невидимо ама от 3 метра надолу дълбочина надали има нещо което се вижда та спод мен няма смисъл. :drinkers:
Изображение Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Едната ми шпула на малката тика е с флурокарбон на лазер.Честно казано за основно не става.Много е твърдо, не може да се опъне линията като хората.Другото което е, че когато реша да преместя плувката, понеже е със стегнат шлаух и от влакното се делят косъмчета, надялква се.За поводи обаче съм доволен, и при леко и при тежко. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Hobby »

С коментарите върху флуорокорбоните избягахме от темата. Но като е тръгнало: - флуорокарбоните са най-потъващото нещо измислено до сега. Ако се наложи мога да изтърся и конкретни данни от някъде, но общо взето, плътността му е в пъти по-голяма от тази на найлона и полиамида. На косъм на плувка не съм ловил, но съм чел статии, където препоръчват метода особено за риболов на шаран на гранула. Има едни специални, мнооого фини ластичета, продавани като влакно на ролка за тази цел. имах такова седя ми 5 години в куфара и нито веднъж не съм го ползвал. Интересно, че преди 20-25 години, видях местни хора да ловят на река, по този начин, огромни кефали на свинска гранула. Ползваха чорапите на жените си... :D
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”