Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

На косъм при мач
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
Re: На косъм при мач
Аз слагам отделно косъм с конец и го връзвам директно на куката.така дори е по-естествен.
Ползвам флурокарбон щото съм доволен.
Ползвам флурокарбон щото съм доволен.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Това не отговоря на въпроса ми!Secret Carp написа: Ползвам флурокарбон щото съм доволен.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- разбира нещата
Батко и аз не мога ти отговора,щото не съм шаран,Но имам резултат 2 пъти по-добър с флурокарбон,та за тва ме кефи да го ползвам...Съжалявам,че не права снимки като хода с мача,та да поясня.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Флуоро карбона по принцип е по-твърд и по-плътен от обикновенния монофил и поради тази причина потъва, но аз по-голяма ролка от 50м. не съм виждал да се продава то и ако се продаваше щеше да е около 30-40 лв.
така че икономически не е целесъообразно да се ползва флуорокарбон за макара, а и флуорото е по-слаб сравнение с монофил от същия размер така че ако слагате монофил 0.14 ще трябва да сложите флуорокарбон 0.16 зада имате същите килограми, а при мачовия риболов знаете до каво води по-дебелото влакно

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- ivelin_1976
- разбира нещата
На един платен водоем пробвах монтаж с косъм на плувка и определено проработи
Вързах директно на куката косъм с дипнати царевички и....бой на шарковците 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Здравейте,Paublo_Eskobar написа:Това не отговоря на въпроса ми!Secret Carp написа: Ползвам флурокарбон щото съм доволен.
За ползата от флурото за повод при мачов риболов не мога да взема страна. При морският, моето мнение е че дава много положителни резултати, но там е друга бира. От извесно време ползвам флурокарбон от порядъка на 0.20/0.25 при направата на монтажа за ваглер/слайдер( влакното с тежести м/у двата вирбела). По-голямата твърдост на това влакно ми помага бързо да разплета такъма при оплитане. Недостатък на така построения такъм е при преместване на сачмите, много бързо се нарянява.
пп:Ролки по 100 м се продават на цена около 26/30 лв.
Поздрави.
Чета я темата от доста време и се немога да се престраша да напиша коментар.А ся ми дойде музата.
Малко не схванах мисълта на темата ама карай.Та по въпроса,като чета постовете и ме навява на мисълта,че това е по скъпа глезотиика
поне така мисля,защото скъпо е,не е по здраво от монофила само заради това,че било невидимо то хубу е невидимо ама от 3 метра надолу дълбочина надали има нещо което се вижда та спод мен няма смисъл.
Малко не схванах мисълта на темата ама карай.Та по въпроса,като чета постовете и ме навява на мисълта,че това е по скъпа глезотиика
поне така мисля,защото скъпо е,не е по здраво от монофила само заради това,че било невидимо то хубу е невидимо ама от 3 метра надолу дълбочина надали има нещо което се вижда та спод мен няма смисъл.

-
- и господ не е толокова добър
Едната ми шпула на малката тика е с флурокарбон на лазер.Честно казано за основно не става.Много е твърдо, не може да се опъне линията като хората.Другото което е, че когато реша да преместя плувката, понеже е със стегнат шлаух и от влакното се делят косъмчета, надялква се.За поводи обаче съм доволен, и при леко и при тежко. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
С коментарите върху флуорокорбоните избягахме от темата. Но като е тръгнало: - флуорокарбоните са най-потъващото нещо измислено до сега. Ако се наложи мога да изтърся и конкретни данни от някъде, но общо взето, плътността му е в пъти по-голяма от тази на найлона и полиамида. На косъм на плувка не съм ловил, но съм чел статии, където препоръчват метода особено за риболов на шаран на гранула. Има едни специални, мнооого фини ластичета, продавани като влакно на ролка за тази цел. имах такова седя ми 5 години в куфара и нито веднъж не съм го ползвал. Интересно, че преди 20-25 години, видях местни хора да ловят на река, по този начин, огромни кефали на свинска гранула. Ползваха чорапите на жените си... 

Ако пък и кълве... Още по-добре!