Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Дунав - Лом
Модератор: sapuna
Дунав - Лом
Към 10-ти януари имам работа в град Лом... и тъй като слушам че Дунава е място където има слука може би ще взема една въдица.... Но моля ви колеги... ако някой от вас е ходил в този район - даите ми информация поне на рапала, блесна или тапа да търся щука там. Предварително благодаря.
-
- новобранец
Re: Дунав - Лом
И на трите, дядо Попе и на трите - щом ще ходиш тематично за щука я търсиш всякак, само с една въдичка може и да си капо.MI написа:Към 10-ти януари имам работа в град Лом... и тъй като слушам че Дунава е място където има слука може би ще взема една въдица.... Но моля ви колеги... ако някой от вас е ходил в този район - даите ми информация поне на рапала, блесна или тапа да търся щука там. Предварително благодаря.
За тази година - толкоз...
-
- новобранец
Аз бих ти препоръчал следното място - отиваш на Долни Цибър, където Цибрица се влива в Дунав. След вливането ще видим много тополи, нападали във водата. Пробвай меожду дърветата, допреди време щуката кълвеше добре там, вероятно има останала още някоя риба.MI написа:Към 10-ти януари имам работа в град Лом... и тъй като слушам че Дунава е място където има слука може би ще взема една въдица.... Но моля ви колеги... ако някой от вас е ходил в този район - даите ми информация поне на рапала, блесна или тапа да търся щука там. Предварително благодаря.
Ре: Дунав - Лом
[яуоте=&амп;яуот;Бат Стан&амп;яуот;]Аз бих ти препоръчал следното място - отиваш на Долни Цибър, където Цибрица се влива в Дунав.[/яуоте]И ас това бих препорачал - по Коледа беше добре нивото.
Бат Стане, я кажи как се стига в момента до там, че доколкото съм чувал пътя е доста злеБат Стан написа:Аз бих ти препоръчал следното място - отиваш на Долни Цибър, където Цибрица се влива в Дунав. След вливането ще видим много тополи, нападали във водата. Пробвай меожду дърветата, допреди време щуката кълвеше добре там, вероятно има останала още някоя риба.MI написа:Към 10-ти януари имам работа в град Лом... и тъй като слушам че Дунава е място където има слука може би ще взема една въдица.... Но моля ви колеги... ако някой от вас е ходил в този район - даите ми информация поне на рапала, блесна или тапа да търся щука там. Предварително благодаря.

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
хай
Здрасти, никакъв проблем няма със стигането. Влизаш в Долни Цибър и караш все по пътя. След центъра пътят завива вляво, после вдясно и стига до дигата на Дунав. Като се качиш на дигата поемаш вдясно и стигаш до вливането на Цибрица. Там паркираш, ама горе на дигата, не сваляй колата долу, че после не мое да излезеш. Слизаш, минаваш Цибрица по едно паднало дърво, и си от другата страна. Ще видиш около един два километра нападали до брега тополи. Метай там, щуката там се навърта. Най-добре е да ловиш на Драшкович, щото има бая закачки. Ако си с изкуствени примамки, много внимавай да не ги закачаш, че се късат. Наслука и пиши, ако ходиш там.
Re: хай
Хм, звучи ми доста екстриймБат Стан написа:Здрасти, никакъв проблем няма със стигането. Влизаш в Долни Цибър и караш все по пътя. След центъра пътят завива вляво, после вдясно и стига до дигата на Дунав. Като се качиш на дигата поемаш вдясно и стигаш до вливането на Цибрица. Там паркираш, ама горе на дигата, не сваляй колата долу, че после не мое да излезеш. Слизаш, минаваш Цибрица по едно паднало дърво, и си от другата страна. Ще видиш около един два километра нападали до брега тополи. Метай там, щуката там се навърта. Най-добре е да ловиш на Драшкович, щото има бая закачки. Ако си с изкуствени примамки, много внимавай да не ги закачаш, че се късат. Наслука и пиши, ако ходиш там.

хай
Не е екстрийм бре човек, екстра си е и пътят, и брегът, и сичкото му там. Само че си направи и Драшкович и опитай задължително. Ако си с ворбел, задължително води много неравномерно и имитирай умираща риба. Силиконите също работят с подобно водене. Блесните не стават, не кълвеше на тях.
И на мен ми се ще да пробвам с някой Драшкович (ако въобще ходя на Цибър), но проблемът е в намирането на пресни малки рибетаБат Стан написа:Не е екстрийм бре човек, екстра си е и пътят, и брегът, и сичкото му там. Само че си направи и Драшкович и опитай задължително. Ако си с ворбел, задължително води много неравномерно и имитирай умираща риба. Силиконите също работят с подобно водене. Блесните не стават, не кълвеше на тях.

При всички положения мерси много за инфото

хай
що бе Стефко, нали ти ни я препоръча тая пуста пивница Дунавски вълни с яките кебапи и винцока.
Лелее, и таз добра! Сакън, пепел ти на езика, чукай на дърво, плюй си в пазвата и нам к'во си ощеБат Стан написа:що бе Стефко, нали ти ни я препоръча тая пуста пивница Дунавски вълни с яките кебапи и винцока.

хай
Бааааси, според мен дунавски вълни е най-яката кръчма, която съм посещавал в последните пет-шест години, представям си кво е при Ицо Кърначето. Ще взема да дойда, ама без въдица, само на туризъм с кулинарни цели. Ох, на дядааа....
За да не отварям нова тема нека тук да покажа какво направихме вчера на Цибър.
Отидохме с идеята главно за спининг за щука, като се разположихме над устието на Цибрица (мислех да отскоча и под него, но дървото-мост беше под вода
). Времето чудесно, тишина, спокойствие, абе идилия. Бая помаахме с тоягите, но определено риболова не вървеше. Спасих капото с някаква заблудена щучка, която се оказа и единствена за деня:

В края на крайщата останахме доволни от добрата разходка, хубавото слънце и срещата с още едно перспективно място за риболов по Дунава. Определено ще го посещавам по-редовно през лятото
Отидохме с идеята главно за спининг за щука, като се разположихме над устието на Цибрица (мислех да отскоча и под него, но дървото-мост беше под вода

В края на крайщата останахме доволни от добрата разходка, хубавото слънце и срещата с още едно перспективно място за риболов по Дунава. Определено ще го посещавам по-редовно през лятото