За Силиконовата рибка и Туистера

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

За Силиконовата рибка и Туистера

Мнение от Fishing_Fan »

Искам да знан какви тактики трябва да усвоя при такава стръв,защото съм запален по такъв риболов,но без късмет ,само 2 пъти съм успявал да хващам костури и сулки,само на тустер,на рибката само 2-3 костура.Аман много различи видове силиконови рибки и туистери купих,аман .Само след 16 часа следобед,почват да се хващат на тях.
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

здрасти. аз не ги разбирам тези методи много напрактика, но на теория ги знам горе долу :) освен че доста трудно можеш да подбереш подходящата изкуствена примамка за конкретния случай от гледна точка на украската, трябва да я подбереш и от гледна точка на дълбочината и на газене във водоема т.е. - получава се една голяма каша защото трябва да си запасен с доста различни видове изкуствени примамки и в повечето случаи ще ти се наложи да смениш голяма част от тях за да постигнеш желания резултат ... аз също ловя на изкуствени примамки, НО определено предпочитам риболова с естествена стръв :винк: надявам се че съм бил полезен :шоцк:
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

уф ... аз да ви кажа съм пробвал 2-3 пъти ... съвет - НИКОГА НЕ СИ КОПУВАЙТЕ СИЛИКОНОВИ РИБКИ АМА НИКОГА това е най-тъпата стръв в света поради 2 причини :
1 нищо не се хваща на нея
2 супер лесно се късат ... а си го оплел некаде смятай че силиконовата рибка вече не става за нищо .. съдира се супер бързо ... незнам може аз да съм попаднал на дефектни рибки ... ама това 2-3 пъти по 2 рибки ... баси късметлията ше съм ...
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Да ти кажа, прав си, ама не винаги е така. Има места, където бялата риба и костура нападат само силикон и там се налага да се ползва такава примамка, но като цяло воблера и блесната вършат 100 пъти по-добра работа.
Fishing Forever
mr twister
новобранец
новобранец

Мнение от mr twister »

ами да ви кажа на язовир Кърджали можете да хванете предимно костур на такива силиконови примамки...ако улучите мястото където е ятото с костури може да се изкефите на добри екземпляри...[/сизе][/цолор] :винк: :!:
Изображение
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Аз съм виждала как се хваща и бяла риба на силиконка, но и аз не съм любител на спиниговия риблов, макар че като цяло той може би е по-занимателен от този на плувка. :D
mr twister
новобранец
новобранец

Мнение от mr twister »

иванка написа:Аз съм виждала как се хваща и бяла риба на силиконка, но и аз не съм любител на спиниговия риблов, макар че като цяло той може би е по-занимателен от този на плувка. :Д
ами по занимателен до толкова че при спининговия риболов не трябва да стоиш на едно място... при него няма захранка и не се чака рибата да дойде при теб а ти отиваш при нея в смисъл обикаляш и търсиш ятата хищници... много е интересно... :винк: :винк: :винк: [/сизе][/цолор]
Изображение
Аватар
bbb66
новобранец
новобранец

Здравейте

Мнение от bbb66 »

8) Супер е риболова на изкуствени примамки, аз съм фен на влаченето , тръпката е страшна като чуеш аванса...........
Някой да има информация как е било на откриването на Жребчево ?
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Ехх колега бшшш на Жребчево се е ловило яко бяла риба и то на дънни пръчки на 15 метра от брега на рибка. На влачене незнам как е било. Ако наистина си фен на риболова с изкуствени примамки защо не се запишеш в спининг клуба " Стари видри ". Няма да съжаляваш.

Другарко Колева, :lol: плувкарския риболов си е плувкарски. Номер 1! :P Не че подценявам спининга, той си е готин за себе си.
Fishing Forever
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Добрев съгласна съм :D ,
не съм искала да обшждам спининговия риболов, просто изразих привърцаността си към плувката :wink: , а за Жребчево е вярно, че бялата риба кълве на силиконка 8)
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Иванке, това на автара ти платика ли е или шаранче? Хванах се на бас, заради това каква и рибата на автара ти.
Fishing Forever
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

добрев аз ще ти кажа че е платика :) нали аз съм я снимал :P
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

YES YES YES....
Fishing Forever
Boko
новобранец
новобранец

Мнение от Boko »

За проблема с късането на силикона - спор няма ... Обаче ако си тръгнал с добър набор от блесни ти е гарантиран успеха.
На яз.Батак се убедих от практиката колко е важно да имаш поне 8-9 вида блесни - всичките ми са Mepps, предимно от серията Aglia - от другите се отказах - или се водят лошо, или не вършат работата за която съм ги взел ... или остават из драките по дъното.
Cougaаr

Re: За Силиконовата рибка и Туистера

Мнение от Cougaаr »

Замяташ и обираш на бавна скорост като при усета за риба засичаш. Бялата риба често следва силиконовата рибка или твистер и си играе с нея докато я налапа. Оттук и нуждата за засичане.

Важното е да се подбере подходящ жиг (кука с тежест) защото потъването е много бързо за по-тежките и на практика примамката ще стърже дъното.

Това е за бялата риба, а с по-малките размери силиконови примамки (3-5см) може да се ловят костур, кефал и пъстърва. :идея:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”