Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

За Силиконовата рибка и Туистера
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Fishing_Fan
- разбира нещата
За Силиконовата рибка и Туистера
Искам да знан какви тактики трябва да усвоя при такава стръв,защото съм запален по такъв риболов,но без късмет ,само 2 пъти съм успявал да хващам костури и сулки,само на тустер,на рибката само 2-3 костура.Аман много различи видове силиконови рибки и туистери купих,аман .Само след 16 часа следобед,почват да се хващат на тях.
здрасти. аз не ги разбирам тези методи много напрактика, но на теория ги знам горе долу
освен че доста трудно можеш да подбереш подходящата изкуствена примамка за конкретния случай от гледна точка на украската, трябва да я подбереш и от гледна точка на дълбочината и на газене във водоема т.е. - получава се една голяма каша защото трябва да си запасен с доста различни видове изкуствени примамки и в повечето случаи ще ти се наложи да смениш голяма част от тях за да постигнеш желания резултат ... аз също ловя на изкуствени примамки, НО определено предпочитам риболова с естествена стръв :винк: надявам се че съм бил полезен :шоцк:

- Ribar
- ще става разбирач
уф ... аз да ви кажа съм пробвал 2-3 пъти ... съвет - НИКОГА НЕ СИ КОПУВАЙТЕ СИЛИКОНОВИ РИБКИ АМА НИКОГА това е най-тъпата стръв в света поради 2 причини :
1 нищо не се хваща на нея
2 супер лесно се късат ... а си го оплел некаде смятай че силиконовата рибка вече не става за нищо .. съдира се супер бързо ... незнам може аз да съм попаднал на дефектни рибки ... ама това 2-3 пъти по 2 рибки ... баси късметлията ше съм ...
1 нищо не се хваща на нея
2 супер лесно се късат ... а си го оплел некаде смятай че силиконовата рибка вече не става за нищо .. съдира се супер бързо ... незнам може аз да съм попаднал на дефектни рибки ... ама това 2-3 пъти по 2 рибки ... баси късметлията ше съм ...
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
-
- новобранец
-
- новобранец
ами по занимателен до толкова че при спининговия риболов не трябва да стоиш на едно място... при него няма захранка и не се чака рибата да дойде при теб а ти отиваш при нея в смисъл обикаляш и търсиш ятата хищници... много е интересно... :винк: :винк: :винк: [/сизе][/цолор]иванка написа:Аз съм виждала как се хваща и бяла риба на силиконка, но и аз не съм любител на спиниговия риблов, макар че като цяло той може би е по-занимателен от този на плувка. :Д

Здравейте

Някой да има информация как е било на откриването на Жребчево ?
Ехх колега бшшш на Жребчево се е ловило яко бяла риба и то на дънни пръчки на 15 метра от брега на рибка. На влачене незнам как е било. Ако наистина си фен на риболова с изкуствени примамки защо не се запишеш в спининг клуба " Стари видри ". Няма да съжаляваш.
Другарко Колева,
плувкарския риболов си е плувкарски. Номер 1!
Не че подценявам спининга, той си е готин за себе си.
Другарко Колева,

Fishing Forever
За проблема с късането на силикона - спор няма ... Обаче ако си тръгнал с добър набор от блесни ти е гарантиран успеха.
На яз.Батак се убедих от практиката колко е важно да имаш поне 8-9 вида блесни - всичките ми са Mepps, предимно от серията Aglia - от другите се отказах - или се водят лошо, или не вършат работата за която съм ги взел ... или остават из драките по дъното.
На яз.Батак се убедих от практиката колко е важно да имаш поне 8-9 вида блесни - всичките ми са Mepps, предимно от серията Aglia - от другите се отказах - или се водят лошо, или не вършат работата за която съм ги взел ... или остават из драките по дъното.
Re: За Силиконовата рибка и Туистера
Замяташ и обираш на бавна скорост като при усета за риба засичаш. Бялата риба често следва силиконовата рибка или твистер и си играе с нея докато я налапа. Оттук и нуждата за засичане.
Важното е да се подбере подходящ жиг (кука с тежест) защото потъването е много бързо за по-тежките и на практика примамката ще стърже дъното.
Това е за бялата риба, а с по-малките размери силиконови примамки (3-5см) може да се ловят костур, кефал и пъстърва. :идея:
Важното е да се подбере подходящ жиг (кука с тежест) защото потъването е много бързо за по-тежките и на практика примамката ще стърже дъното.
Това е за бялата риба, а с по-малките размери силиконови примамки (3-5см) може да се ловят костур, кефал и пъстърва. :идея: