Змиорка....на къде в БГ ???

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
krasimir n.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasimir n. »

vzeh 4e se registrirah kato potrebitel! :) dosega bqh,a i pak si ostavam na4inae6 :lol: zam kolega,znam na kakvo vzima kefala tam! :lol: mestnite celogodi6no go lovqt na buldo s muhi!oba4e az predpo4itam da si go lovq na pluvka ili kakvoto imam tam 8) i s edna kuka:)na muha izlizat predimno drebni kefal4eta do 100-150 grama rqdko po edri!predi nqkolko godinki kogato za prav pat otidoh tam i men me posavetvaha da hva6tam s buldo i muhi!sled kato im pokazah kak se hva6tat 30,40 kefala na strav i to pove4eto bqha nad 400 grama ima6e i do kg.ve4e ne me savetvat 8) ne 4e se hvalq 8) prosto si hva6tah kakto si znam:)dalag povod 0.08 i podhodq6ta kuka :) i 4esta smqna na povoda de:),4e ima 12 metra vertikalno vdigane!ina4e po rekata sam hodil. i po dvete ! 8) t.e vodili sa me!nqkade po forumite bqh 4el, 4e si kum na sina na Bat Petio!togava nai veroqtno i ti si hodil, i sam siguren 4e znae6 za kakvo stava vapros!! :lol: pak i podmetna 4e si hodil naskoro??6tuka ??kolko i kolko kilogramovi?? :lol: :?: :?: :?:
motoguzzi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от motoguzzi »

към Жоро Гоцев...
мнооооого си прав за аз. Ивайловград, аз съм от там
интересно, от каде имаш инфо за този забравен от господа край, но за жалост не е забравен и пожален от месарите
а за коя гръцка река говориш..??
Аватар
ribar_cgroup
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ribar_cgroup »

Колега, не се размотавай ами айде да палим високопроходимото МПС и да ходим под стената на язовир "Ивайловград" - и да не забравиш този пък камера и оператор и за всеки случай цифров фотоапарат...ама не забравяй, че тамошните змиорки кълват само на нов безмитен внос на стръв от Гърция :lol:
Аватар
krasimir n.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasimir n. »

V na4aloto na sedmicata bqh tam:)!pod stenata:)ma6inite postoqnno rabotqt--normalno za dajdovete koito se izsipaha.edva se razpisah s 2 kefala i to na rabote6ti ma6ini.bqh se zasilil za 6tuka,oba4e snega i dajda me posprqha.ne sprq da vali i duha 3 dena!A Joro Gocov--znae kade sa 6tukite:)Ina4e po mnogo prqsna info sa izvadili dve,tri prili4ni!sledva6tiq pat 6te gledam da se dobera do tam!:)
Fill
новобранец
новобранец

Мнение от Fill »

Жоро Гоцов написа:...

...не споделяй пред всички моля те мястото защото има и мрежари клиенти на сайта.........плийз
А какво стана с колегиалността, да не се крием едни от други, да споделяме, а?

Нали в котлована на яз. Ивайловград е забранен риболова, как за едни е разрешен, за други е забранен?

Всички сте от един дол дренки, другарю Гоцов!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

В момента и е сезона в България. Лови се само на река Дунав. През последните няколко дни са хванати доста змиорки в района на Видин. Ловисе на дъно!
Абе колега, кажи моля ти се къде (или кои) я ловят тази змиорка във Видин!? Аз лично не съм чувал за такова нещо там в последните няколко години.[/quote]
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

...Нека всеки който има данни по въпроса да пише, искаме да снимаме такъв риболов, за да се кефите Вие след това, като гледате Тв. Плийз Вие сте на ход..........
от ВИДИН съм и със сигурност съм 1 от малкото които имат опит в този риболов. Искам само да маркирам някои неща за успешен такъв:
1. Лови се само през пролетта, преди да дойдат т.нар "Черешови води" докато е нисък и сравнително не много мътен Дунава и водата е достатъчно топла (обикновено март-април).
2. Змиорката е нощна риба ако не знаете, така че предимно тогава се лови (и рано сутрин и на смрачаване също).
3. Лови се най-добре на грозд блатни червеи. Нито съм виждал, нито съм чувал някой да я хване на нещо друго (но може и да кълве !).
4. Обича глинестото (не тинести !) дъно, с много правове и неравности(напр. Гребната база на Видин).
5. Ако клъвне много често оплита в разни закачки.
5. Обикновено инцидентно се хваща, но я има през пролетта определено.
6. Ловят се екземпляри с размери между 0,500гр -3кг, по-големи много рядко. Моят рекорд е 1,5кг.
Успех ако някой наистина реши да опита, въпреки че сега е сезона на 1 друга интересна риба - михалцата (налим), която с всяка година все по-успешно ловим.
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Здравеите, колеги в Старазагорският край змиорката не рапространена много като изключим Тец2 там имаше някакви развъдници по рано не знам дали сега съществуват та там съм хващал по някоя друга змиорка на рибка и имам една към 93см хвърляхме на дъно за канален сом та тя се хвана между другото а иначе другите ги пущах бяха към 30-40см. А някой ако знае къде се прави риболов на такива зверове 3-4 кг нека да ни светне по темата. Бих се радвал ако компетентните органи зарибяват нащте водоеми с тази риба за спортен риболов месото и е много вкусно, да ме прощава госта с чарвената книга . :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Към Крики:
Здравй колега! Аз също съм от Видин и също не живея там от няколко години. Въпреки това ходя за риба там много често и познавам чудесно местата около града. В риболова на змиорка нямам никакъв опит, но от това което съм чувал знам, че има доста уловени риби най-вече на рибка (когато човек е хвърлил нощно време за сом или бяла риба). Въпреки това много съм изненадан от информацията, че някой във Видин осъществява целенасочен и успешен риболов на въпросната гадина. Дано не са оправдани съмненията ми...
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

Здравейте колеги ,
аз съм от Русе но живея в София змиорка съм хващал много отдавна преди 20 и кусур години на дунава на грозд торни червеи заметнати за сом беше около 2 кг. много борбена риба е и това се случи през лятото на смрачаване някъде бях споменал че съм виждал целенасочено змиорка да се лови само в долното течение на река Камчия , но 2- те хванати змиорки бяха сравнително дребни говоря ви за преди около 5 - 6 години
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Въпреки това много съм изненадан от информацията, че някой във Видин осъществява целенасочен и успешен риболов на въпросната гадина.
Силно казано е че се лови целенасочено. Вероятността да не хванеш нищо е доста по-голяма от това да хванеш змиорка. Въпреки това почти всяка година ходя и имам уловени поне 20-30 екземпляра за дългогодишния си стаж. Може би си прав колега че някои я е хващал на рибка, просто не е достигала до мен такава информация, но вероятно е така. Спомням си веднъж преди 5-6г., как 1 циганин извади 8кг змиорка с 1 руска пръчка и макара Stabil на дъно на грозд, мислеше че е закачка допоследно :lol: Ловил съм я също в канала преди ферибота, но инцидентно.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Въпреки това почти всяка година ходя и имам уловени поне 20-30 екземпляра за дългогодишния си стаж
Много се радвам като чета подобни информации за такива редки рибоци във нашите водоеми. :) Кой знае, може би и аз трябва по-оптимистично да погледна на нещата и да се пробвам със змиорките през пролетта.
Някъде бях мернал, че пишеш нещо и за михалцата. Ще хвърлиш ли малко светлина и по този въпрос, плииз?!!
Аватар
kriki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kriki »

Михалцата си я ловим целонасочено всяка зима (тази обаче не можах да ида). Малко хора я ловят поради специфичните и особености - предимно вечер и нощем кълве и то в най-големите студове, освен това малко хора знаят че изобщо съществува в Дунава - общоприето е мнението че е много рядка риба, с което хич не съм съгласен, особено в последните години. Иначе точно сега е момента - ловим я преди колодрума, под паркирания ферибот (крана) и след него (камъните) предимно вечер преди и малко след смрачаване на дъно на рибка (малка таранка) или грозд блатен глист (задължително 1 кука под оловото с по-дълъг повод). Другото място където се лови е малко над Ферибота (но там незнам как ще стигнеш до мястото щото гонят). Не се хвърля много навътре - 10-15м макс., но в дълбокото с бавно, но право течение. Последната ми достоверна информация беше отпреди 2 седмици, когато 1 приятел с когото ходим всяка зима каза че всяка вечер ловял по няколко . Сега не знам какво е положението с леда и дали изобщо може да се лови. Иначе рибите не са много големи - от 0,5 до 2-3кг, като най-често се хващат такива с размер около 1,2кг. Нямам никакво време иначе много ми се ходи ....
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ееееее, ама бива ли сега така да ми запалваш фитила?!! Сега до събота ще ме сърбят ръцете за пустата михалца.... Този уикенд мислех да се прибера във Видин така че нямам търпение да се пробвам на някое от изброените места...
Мерси все пак за информацията. Ако наистина успея да заметна въдиците ще дам информацаия на свой ред за резултата.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Крики, аз пак да се върна на въпроса със змиорките. Казваш, че я търсите пролетно време на грозд червеи, ама забравих да те питам как се оправяте с попчетата в Дунава? По това време на годината те са в стихията си и биха изяли и вол, ако им хвърлиш, а какво остава за червейчетата!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”