Защо моите манекени не бяха уважени

Модератор: sapuna

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Защо моите манекени не бяха уважени

Мнение от VGS »

Аз май съм съгласен с РадиМ, но все пак и аз съм на мнение, че рибата свиква с примамките и методите на риболов и идва време когато вече не е така активна, както в началото.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Според мен рибата не свиква,ами си взема на каквото си иска.Може да е различен цвета на водата,може в тоя момент да се храни с определен вид риба.Просто не можем го разберем.Пример,по миналата година на яз.Кърджали вземаше на едно Фенси(уклейско),и то 90% само на него,и бяла и сом.Миналата година на него нямах нито една риба,а вземаше на90% на едно Салмо,кафеникаво с точки.Иди разбери кво иска.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Риболовът на хищници на ТЕЦ-а е специфичен/изкуствен/ и не могат да се извадят правилни изводи!Естественно,че и там има слаби дни,но нищо повече!Некви генерални изводи за воблерите,не могат да се извадят!Като доказателство,може да се пробва същият воблер къде да е,без резултат! :wink:
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

RadiМ написа:...........За мен хишника се храни не винаги когато на нас ни се иска и не толко вида на примамката има значение,а това как я подаваме и по кое време.От 24 часа рибата може да се храни един или два и ако не нацелим момента може да си мислим,че не кълве на нашта примамка.И това,че някой до нас е изкарал риба а ние не,не може да е критерии,че неговата примамка е работеща а нашта не.Просто тя е минала на точното място и рибата не е изпуснала този шанс да си хапне,но това не означава че в този момент тя е била активна.Дано съм бил разбран правилно.
Много добре казано, подкрепям на 100%!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз пък не съм съгласен въобще :lol:

Не малък процент от случайте хищника атакува от раздразненост, а не от глад. Никога не бих разчитал само на това да оцеля кога е гладен :wink:

Колко щуки сте хванали с примамка закачена извън главата, колко костура, колко сома са удряли с опашка при влачене :D
Темата на автора говори за същото, как рибите са му притискали примамките към дъното, а не са ги захапвали :wink:

Някой ме укори, че твърдя че е много сложен риболова на изкуствено. Няма никаква философия да хванеш 2-3 риби на спининг за ден всеки го може без дори да се напъва да мисли или да има повече от 3-4 примамки.
Но аз искам да ловя по 50-100 и ми се налага да се замислям над някой работи :wink: :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Ivak написа: Но аз искам да ловя по 50-100 и ми се налага да се замислям над някой работи :wink: :lol:
Брат, ти много риби искаш :lol: Иначе хищника атакува по-много причини,глад, заплаха,територия, изненада и др. :wink: Отговорете ми на въпроса.На жълтото пате съм изкарал доста риби, докато не му изгниха куките, смених ги със същите, но червени, е нямам риба от тогава насам. :o
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

snegk написа:
Ivak написа: Но аз искам да ловя по 50-100 и ми се налага да се замислям над някой работи :wink: :lol:
Брат, ти много риби искаш :lol: Иначе хищника атакува по-много причини,глад, заплаха,територия, изненада и др. :wink: Отговорете ми на въпроса.На жълтото пате съм изкарал доста риби, докато не му изгниха куките, смених ги със същите, но червени, е нямам риба от тогава насам. :o
Тези куки, които си сложил са с друго тегло и са променили играта на воблера, и с тази си нова игра не успява да предизвика интерес у хищника.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Нека продължа с последващите си опити да уловя белия хищник.
Няколко дена по късно( на Йордановден) заехме позиция на същото място . Преди да си сглобим въдиците между каналите дойде мощна ямболска група с две коли. По тъмно се присъединиха още двама герои. Панаира стана пълен за това тясно място.
Нашия отбор имаше до 22 часа 10 риби над килограм и половина, а резултата на колегите няма да коментирам . Воблерите бяха пак същите. Основните хващачи бяха Storm и Yo-zuri. До тук нещата изглеждат много обнадеждаващо, само че на следващите си 2 посещения имам по една уловена риба( една бяла и един распер).
Извода за мен е, че в момента си хвърля хайвера и не е в района който облавяме. И както се пее в една позната на всички ни песен : Но дали е така кой ще ми каще? :D
maistor_ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maistor_ribar »

Искам да ви разкажа една историйка.Това лято си купих малко тракащо бомберче за кефал със зелен гръб и оранжево коремче-страхотен манекен,който бързо се наложи като уловиста примам на р.Тунджа.Мястото за което искам да ви разкажа е със средно течение и дълбочина около 1.20-1.30м.Големи туфи с водорасли се издигат до повърхността и образуват коридори.Кефалите се криеха в туфите и атакуваха манекена още щом цопнеше във водата или след няколко метра водене,но винаги от първото или следващите две-три замятания на едно и също място.След това сменях ъгъла на замятане така че да обловя района през 2м.И от един район улавях около 10-12 кефала от 150-800 гр и ги пусках още докато съм във водата.На следващия ден,на същото място,със същия воблер улових 5-6 кефала,които също пуснах още докато съм във водата.На третия ден,на същото място със същия,манекен нямах дори почукване :!: .Според мен ако рибите бяха напуснали района след убождането от воблера,то техните (определено добри) места за хранене щяха да бъдат заети от други риби неуспели до този момент да се уредят на тях,а и колега до мен нямаше да улови два кефала на рибка .Или там имаше риби,които не са привлечени от този воблер или пуснатите от мен риби през последните два дни си стояха на същите места,но се пазеха от този воблер.Бяха го запомнили и не го докосваха.Склонен съм да вярвам,че рибите помнят примамките,от които са си изпатили.Но колко време помнят рибите?Колко време е нужно да мине,за да бъде уважен моя манекен на същото място?.На следващите няколко риболова,бях принуден да търся рибите все по-нагоре по течението,поради липса на интерес към моя манекен след втория риболов на едно и също място.Очаквам и вашите коментари.... :drinkers: .
Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!
asp-erman
новобранец
новобранец

Мнение от asp-erman »

Колега Val,понеже съм фен на риболова на распер и що годе съм запознат с биологията му и ареала му на разпространение,сигурен ли си,че си уловил распер на ТЕЦ-а?Да не го бъркаш с някоя друга риба? Той е типичен представител на речната фауна и трудно вирее в затворени водоеми,но все пак при положение,че Овчарица го пълнят от Тунджа има някаква вероятност да има има някой заблуден.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Те ти и рибето. Около 1500гр. :D
Изображение
asp-erman
новобранец
новобранец