Директно разбиване на пяська

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
juliano_84
фен клуб-скобар

Re: Директно разбиване на пяська

Мнение от juliano_84 »

Голямо косене голямо нещо.Няма оправия .....
Единственият начин е да се сложи някаква постоянна охрана която да патрулира и тогава се съмнявам че ще има такава касапница.
Защото както вчера видяхме след като минаха въпросните господа от ИАРА на целия язовир останахме 4 човека.
Верно е че беднотията в държавата ни е голяма, ама като се знае какво е положението в момента около стената и как се е групирала рибата това ми се струва като единственя начин да се спрат набезите на тези "Жалки Типове"
Тогава се съмнявам че и на "Лодкаджиите" ще им взима така добре на "Зимните блесни" и добрите им "Касмастери".
Ама явно на ИАРА-истите не им пука много щото , така или иначе язовири не ни останаха поне да се доунищожи и тва дет що е останало ..... :butthead:
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Според мен трябва да го охранява някаква охранителна фирма
но ИАРА трябва да им плаща
а те все нямат пари
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

браво получи се перфектна тема :evil: вместо да гледаме снимки как се лови риба и да се мьча да снимам по време на вадене на рибетата да мога да направя доста хора сьпричастни кьм моя излет а то какво се получи ния направо се усрахме :evil: отсекьде колкото и снимки да показваме на разни папагали дето си нямат и хал хабер от риболов тая работа няма да можем да е спрем с тьрмьците това е положението но на нас явно ние по приятно да гледаме тях и какво от цялата ситуация гледаме и се ядосваме вместо да разпускаме докато четем темата на някой наш колега
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Мълчах,мълчах и то не се издържа.Всичко е до гранясалата система и бездушие на управниците ни.В 90% от случаите,по всички звена на ИАРА се назначават хора на роднински начала и приятелски такива.За тази работа са нужни млади,здрави и нови кадри,и понеже боклуците са много,групите на ИАРА трябва да са минимум 5 човека с един джип + лодка.Трябва да им се дадат правомощиа да конфискуват,задържат под стража,да употребяват сила ако е нужно при положение че има отказ от страна на проверяваните да се подчинят на закона.Всички тези неща,трябва да се направят като се напише черно на бяло,подплатено с закон.На този етап,това няма как да стане и хората които сега испълняват тази деиност са на години,дето нямат много-много желание да се разправят и са пред пенсия.Трябва всичко да се почне от начало и да се набират хора като нас - рибари,които знаят какво искат да стане и ще се борят с зъби и нокти.Преди известно време,попитах в един разговор,искат ли да почисти един язовир от бракониерите и готови ли са да заплатят цената на двугодишно денонощно гонене на бракониери :roll: Познайте какво се случи :?: :?: :?: Като чуха за плащане,направо им се испари желанието да се правят на радетели за чист от бракониери язовир.Няма кои да обикаля денонощно и да се разправя с боклуци по 24 часа за някакви си 300-400лв.Да си рискува живота и да си създава постоянно врагове от всякакъв калибър.За тази работа,трябват луди хора,дори и с постановки и всякакви прйоми,да докарат нещата до там че бракониерите да се стряскат на сън.Там горе в София,трябва един шапшал/откачалник/ да сложат с акъл,които да не гледа да краде а за няколко месеца да обиколи с екипа си цяла България и да направи звената едно по-едно на ново с нови хора и подбрани от него и да отговарят на определени изисквания.Да са над метър и осемдесет,да са по минимум 90кг,да са задължително рибари и т.н.Да се подпише договор с полицията ако не дадат с закон повече правомощия на тези групи,винаги да има с всяка група по един полицаи и постоянно взаимодеиствие с полицията по всички градове.Хване ли секмет, полицаи,военен,митничар или друг държавен служител да бракониерства или да играе в комбина с тях ,да не се опитват да ги скриват а ми направо уволнение за една риба и съд за това че исползва служебното си положение за противозаконни неща.Само така ще се оправим и тези хора които и изброих,като има риба,вместо да ходят да бракониерстват,ще си ловаят риба защото ще има такава по водоемите,децата им,както и нашите ще се кефят на всяка извадена риба и когато видят че някоаи бракониерства,ще вземат мерки.И те,полицаите са на малки заплати,и те семеиства хранят но познавам достатъчно такива,които отделят от семейния бюджет за да отидат за риба без да бракониерстват и си плащат билет,такъми,лодки и т.н.Всичко това,много хубаво и ясно го описах,защото това е моито виждане за справянето с този проблем и само забравих да спомена че ако ме питат мен,тотално ще забраня вноса и търговията с мрежи,и само ИАРА да продава тези такъми на рибарите които практикуват промишлен риболов и се хранят от това,като си плащат налозите.Еби,за една година,тези неща могат да се направя,само че,няма воля за това и като седнат горе на дебелия стол и мазната заплата,веднага започва озъртане,от къде аджеба могат да се тафтаросат пари и колкото се може повече за времето през което ще е на този пост.С други думи,забравете да стане,или дайте да си изберевм един шеф на ИАРА от нашите форуми,достатъчно хора сме.Отдавна съм го казал но няма кои да чуе и само си пишем глупости.Аре че пак написах цял роман :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Мълчах,мълчах и то не се издържа.Всичко е до гранясалата система и бездушие на управниците ни.
Напълно съм съгласен.
А и сега му е времето,ние като една голяма рибарска общност,визиран съфорумниците от "na Riba" на се опитаме да направим нещо по въпроса.Ето с закона който приеха за забрана на риболова по черноморието и реките.........с което се цели запазване на риболовното разнообразие.Явно някой от новите министри или там от тези горе в София им е запукало.Защо да не се пробва и каквото стане :idea: Ако нестане поне сме пробвали.Нека ако има някой по вещ в тези процедури,адвокат,или просто някой на който му пука и разбира да се заеме.А АЗ СЪМ СИГОРЕН,ЧЕ ДОСТА ХОРА ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ.
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

бат Любо прав си отсекьде и сьм сигорен че не само аз сьм изпитвал това за което писах,всеки един от нас е сьпричастен кьм ситуацията но всичко си иска неговото,трябват твьрди и без компромисни хора на които да им се развьржат малко рьцете,хора които да си заслужат заплатите и ако може да са рибари още по добре та да им дадат за душицата на такива боклуци които не ходят за риба заради удоволствието а заради самата риба да пьлнят чувалите и да се хвалят после в кварталният оримак колко голями рибари били и да се смеят на нас обокновенните риболовци и да викат ония там цял ден дремат за 2 рибета а аз ги попилях за 2 часа:evil: и след време ще си викаме ех едно време какви риби имаше на пяська и сега още ги слушам в махалата по вьзрастните как си говорят за огромни риби които са ловили по време оно а ния се ядосваме а времето лети и един ден моето дете ще ме пита татко защо вече няма такива голями риби като преди защото и аз искам да ловя като теб или дядо и аз ще се сетя как стана така че всичко стигна до тук :evil:

п.п спирам че така се запалих
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Колеги всеки е заинтересован от състоянието на яз. Пясъчник .Изказаха се доста мнения спряха обвинения ,и съмнения. Нищо неможе да се направи за спасението на рибните ресурси .Момчетата от ИАРА казаха, че няма пари организацията, и неможе да направи нищо повече от това което е сега направила.Държавата ни е гнила, и трябва прочистване от държавници поне това е моя личо мнение.Ако имахме в близост и друг язовир пак щеше да е същия мор не се залъгвайте докато държавата не се намеси нищо неможем да направим ние .Ще се дрънкаме един друг, и ще търсим вината у някои, но вината е във всеки от нас докато незапочнем да мислим като бели хора така ще сме в ЛАЙНАТА до ГУШАТА.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Много работи можем да направим но не сме единни.Сега ще се появят няколко човека,които ще почнат да ни намилат.Само стоите и гледайте :idea: :idea: :idea:

И колега,тук нетрябва да мислим само за Пясъчник :idea: :idea: :idea: Има градове,където хората за да идат на риба,минават поне 100км за да могат да ловят на хубав водоем.И ако е удръгнат от бракониерите,само пари дават навятъра Изображение Само сериозни хора могат да оправят нещата,иначе ще си тънем в пумията докато сме живи и недай си боже и децата ни с техните деца ИзображениеИзображениеИзображение
Последно промяна от krokibg на Пон Фев 01, 2010 8:41 pm, променено общо 1 път.

НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

borislav58 написа:Колеги всеки е заинтересован от състоянието на яз. Пясъчник .Изказаха се доста мнения спряха обвинения ,и съмнения. Нищо неможе да се направи за спасението на рибните ресурси .Момчетата от ИАРА казаха, че няма пари организацията, и неможе да направи нищо повече от това което е сега направила.
Каквито са служителите им,такава им е и организацията,вчера видя ли на някой да му проверят живарника за количесто и размер на улова,бракониерите в лодките пред мен ги гледаха и и се опитваха да ме убедят,че са съвестни рибари,после друга песен запяха,нямали лодка,ми да съберем по 10лв да им купим,ще направят ли нещо тогава?Мен лично ме съмнява.Пари за сайт имаха да направят,някой да си гушка заплата,да се изписват пари за подръжка и тн....Ти пишеш там,някой отговори ли ти?Обаждаха ми се три пъти за 40мин докато пътуваха към нас,как 10мин прди да дойдат останаха три лодки във водата :wink: Поне рибата да им бяха събрали,да я бяха дали на домове за сираци или нещо подобно.В ИАРА 90% е шуробаджанащина,комбини с бракониери,мангизи,подкупи и тн...,така им изнася да няма пари за съвестни и загрижени служители :wink:

Това е моето мнение и никой неможе да ме убеди в друго,повече не искам да ги коментирам.
Изображение
rosakat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rosakat »

НИКИ ДОНЧЕВ написа:
Каквито са служителите им,такава им е и организацията,вчера видя ли на някой да му проверят живарника за количесто и размер на улова,бракониерите в лодките пред мен ги гледаха и и се опитваха да ме убедят,че са съвестни рибари,после друга песен запяха,нямали лодка,ми да съберем по 10лв да им купим,ще направят ли нещо тогава?Мен лично ме съмнява.Пари за сайт имаха да направят,някой да си гушка заплата,да се изписват пари за подръжка и тн....Ти пишеш там,някой отговори ли ти?Обаждаха ми се три пъти за 40мин докато пътуваха към нас,как 10мин прди да дойдат останаха три лодки във водата :wink: Поне рибата да им бяха събрали,да я бяха дали на домове за сираци или нещо подобно.В ИАРА 90% е шуробаджанащина,комбини с бракониери,мангизи,подкупи и тн...,така им изнася да няма пари за съвестни и загрижени служители :wink:

Това е моето мнение и никой неможе да ме убеди в друго,повече не искам да ги коментирам.
Аз съм напълно съгласен с Ники.И аз бях там по същото време. При вида на проверяващите ми стана ясно че само си отбиват номера ИАРА - ДВЕ ХЛАПЕТА ! ... дет се вика детската градина ми пратили ...единия ми се издокарал като манекенче ..все едно на дискотека отива.... Както и да е мнението на Ники за "шуробаджанащината " според мен този ден се потвърди.
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

ИАРА е доказано паразитна държ.агенция!!!Направете справка в нюз.бг от днес.Само тотална забрана на лодките и полицейски или на горска полиция надзор може да доведе до някакви резултати.С билети навсякъде, а който иска да прави бизнес чрез рибовъдство да си направи сам условия за това,демек да си създаде водоем!!! :axe: :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Батко Емо написа:ИАРА е доказано паразитна държ.агенция!!!Направете справка в нюз.бг от днес.Само тотална забрана на лодките и полицейски или на горска полиция надзор може да доведе до някакви резултати.С билети навсякъде, а който иска да прави бизнес чрез рибовъдство да си направи сам условия за това,демек да си създаде водоем!!! :axe: :D
Винаги ще се намери умник като теб,да създаде интрига.Аз обаче да ти кажа,че скоро това няма да стане и де що е язовир ще е частен или под аренда :lol: :lol: :lol:

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Toва искам и аз всички водоеми да са дадени на арендатори ,но с ясна цел и изисквания,предпочитам да ида на водоем ,на който знам ,че има риба и ще мога да си направя кефа,отколкото да обикалям като алтъв да търся къде да отбием номера ,че сме били за риба.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Ицо ако стане това за, което говориш бракониерите ще спрат да ходят по езера и язовири и ще се насочат към реките, кото няма как да се дадат под аренда.
И ние пак ще си псуваме, а на тях ще им дреме на дедовия.
Всичко опира до закони, изпълнението им и самосъзнание.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Ице ще забравим какво е валат бе брат така :D

п.п именно за това става на вьпрос,като не могат иара да контролират нещата да ги преотстьпат на по кадьрни хора а не да се ядосваме че се опитваме да сме изрядни рибари а всьщото време на да ни правят на глупаци разни цьрвули(БРАКОНИЕРИ)

Пешка тькмо на иара ще им олекне работата :lol: и ще им остане време и свободни хора поне реките да проверяват :lol:
или както се казва в една поговорка надай се п.... на пиян х.. :lol: мижи да те льжа е всичко :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”