Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Въпрос за стоманените поводи
Модератор: sapuna
Re: Въпрос за стоманените поводи
Доста е изписано наистина по темата,но нека пак се повторят някои неща.
Задължително за щука със стоманен повод.Не се заблуждавайте ,че плетеняка не се къса от зъбите на щуката.Патил съм си така,но в същото време и съм експериментирал.
Верно ,че с по големи примамки опасността от късане намалява,но все пак го има.Не еднократно щуката ми е прекарвала осем сантиметрова блесна през хрилете и се закача от вън.
Защо да е(ги) губим???
Имал съм и късане на вирбел(който е на повода-гадни ментета)или изправяне на карабинката,за това от тогава задължително ги подменям.Режеш старите и със здрави халкички слагам надеждни такива.Това е друга бира обаче.
Варианта за бяла и щука да се търсят едновременно е с кевларен повод.Тънък,скъп и не до чак толкова надежден.
Успех на всички.
Задължително за щука със стоманен повод.Не се заблуждавайте ,че плетеняка не се къса от зъбите на щуката.Патил съм си така,но в същото време и съм експериментирал.
Верно ,че с по големи примамки опасността от късане намалява,но все пак го има.Не еднократно щуката ми е прекарвала осем сантиметрова блесна през хрилете и се закача от вън.
Защо да е(ги) губим???
Имал съм и късане на вирбел(който е на повода-гадни ментета)или изправяне на карабинката,за това от тогава задължително ги подменям.Режеш старите и със здрави халкички слагам надеждни такива.Това е друга бира обаче.
Варианта за бяла и щука да се търсят едновременно е с кевларен повод.Тънък,скъп и не до чак толкова надежден.
Успех на всички.

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Абе аз не съм много специалист по щуките ама като съм хващал и съм виждал до къде е налапвала 15 см повод...(оставали са само 2-3 сантиметра до кордата) и като се замисля, че ако е бил малко по-къс повода щях да я изтърва, че почнах даже сам да си правя поводите... Продват по-магазинте - различни дебелини, + пакетчета с халкички и си ги правиш сам, колкото си искаш дълги и дебели.
.
Не знам... аз съм твърдо "ЗА ПОВОД". И нещо мисля, че повода по принцип много малко се отразява на кълването... По скоро зависи от блесната и от това къде хвърляш!
Наслука!

Не знам... аз съм твърдо "ЗА ПОВОД". И нещо мисля, че повода по принцип много малко се отразява на кълването... По скоро зависи от блесната и от това къде хвърляш!
Наслука!
Наслука!
само с поводи лепа и то от най евтините
и кво не мога да се оплача от удари и риба,имам колеги които вьртят без и кво сьщият резултат в полза за мен
п.п миналата година на узуна една щука му скьса 50лб беше без повод
нека той да каже

п.п миналата година на узуна една щука му скьса 50лб беше без повод

Твърдо за повода сам и аз 

- maycal
- ще става разбирач
Металният повод при спинингов риболов на щука няма минуси, а само плюсове, и е задължителен, според мен!
-
- научил се да хвърля

това е мое мнение а те си решавай сам
ули густуууу...
Значи продължавам си както до сега със стоманен смело напред благодаря на всички мн.успех и наслука 

Жаден съм а вода не ми се пие
-
- новобранец
Тук на някой колеги им се развихри фънтазията /нагълтала 15см повод, блесни извън хрилете/, да Ви попитам - на изтичане ли ги хвърляте воблерите и блесните 

Твърдо за стоманения повот . Имам късане на 15кг стоманен с силикон , просто го ощърби и накъдри и си замина . Спорет мен крокодила храни ли се нищо не го спира. НАСЛУКА И
ПРЕЗ НОВИЯ СЕЗОН.

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
vindizel99 написа:Тук на някой колеги им се развихри фънтазията /нагълтала 15см повод, блесни извън хрилете/, да Ви попитам - на изтичане ли ги хвърляте воблерите и блесните

ето,че най добрия се появиvindizel99 написа:Тук на някой колеги им се развихри фънтазията /нагълтала 15см повод, блесни извън хрилете/, да Ви попитам - на изтичане ли ги хвърляте воблерите и блесните

.....

Споко, колкото повече такива невярващи и неползващи поводи, толкова повече изтървани щуки.Franko написа: ето,че най добрия се появи.....що първо не понатрупаш малко опит в риболова и тогава да си пишем за фЪнтазия.
.....![]()
![]()
Тъй де требе да има повече риба за мене

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Добре го каза. 

-
- кандидат преподавател
Подкрепям мнението на колегата! За блесните , аз използвам кевларен повод.Franko написа:Доста е изписано наистина по темата,но нека пак се повторят някои неща.
Защо да е(ги) губим???
Успех на всички.
Върл Shimano фен!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако ловите писалки си ловете без поводи.
Ако търсите трофей слагайте поводи
Аз си слагам, защото някой ден ще ми клъвне трофея и ще го извадя и ще ви се смея със снимка ръка как разказвате как ви е скъсал някой голям крокодил

Ако търсите трофей слагайте поводи

Аз си слагам, защото някой ден ще ми клъвне трофея и ще го извадя и ще ви се смея със снимка ръка как разказвате как ви е скъсал някой голям крокодил