Картоф,Кашкавал,Грах и Домат!!!!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Картоф,Кашкавал,Грах и Домат!!!!

Мнение от svincyyy »

Картоф някои пробвал ли е тази стръв и на какъв монтаж(спирала,косъм).Мислех си за кубчета като тези за мусака на спирала с 4 куки и една отдолу с 30 см повод или поне 2 отгоре на пружината долните премахнати да несе оплитат.Мисля да пробвам на пружина на суров картоф на Овчарица , но искам да питам струва ли си.Друдата стръв която, ще пробвам е кашкавал.Но как ще е наи добре да се поснесе тази тръв.И третата на която мн ми се очудига е грах чувал съм че амур и толстолоп кълве на нея(но и платиката ще е голяма напаст а на ТЕЦА я има в изобилие).А на домат дали ще стане нещо но много ми е чудно как да го задържа на куките и наи-вече по какъв начин.Мерси много извинявам се ако има вече такава тема пуската.
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Картоф,Кашкавал,Грах и Домат!!!!

Мнение от muerter »

Малко краставичка и сиренце,става чудно мезе за ракията.
Та в тоя ред на мисли ,дали няма да удари сом на пача примерно.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Колега на това му казваме гювеч(паприкаш).Наслука.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
fider
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fider »

Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Здрасти Колега,
аз съм пробвал на Картоф!
Купуваш малки картофчета (има такива миниатюрни които по размер са като протеинови топчета) и ги вариш съвсем леко. Аз съм пробвал на дъно на горни куки на косъм. Винаги използвах 2-е куки. На едната го слагах обелено, на другата необелено :) Имам доста каракуди по около 500гр и нагоре хванати и някое друго шаранче около 1-1,5кг. Каркудите забелязах че кълваха повече на беленото картофче! :) Разбира се зависи и от язовира.
На картофчета хващах миналото лято - Август и Септември. (казвам ти месеците защото може би по всяко време/сезон или месец е различно).
т.ч. ако искаш пробвай!
svincyyy написа:Картоф някои пробвал ли е тази стръв и на какъв монтаж(спирала,косъм).Мислех си за кубчета като тези за мусака на спирала с 4 куки и една отдолу с 30 см повод или поне 2 отгоре на пружината долните премахнати да несе оплитат.Мисля да пробвам на пружина на суров картоф на Овчарица , но искам да питам струва ли си.Друдата стръв която, ще пробвам е кашкавал.Но как ще е наи добре да се поснесе тази тръв.И третата на която мн ми се очудига е грах чувал съм че амур и толстолоп кълве на нея(но и платиката ще е голяма напаст а на ТЕЦА я има в изобилие).А на домат дали ще стане нещо но много ми е чудно как да го задържа на куките и наи-вече по какъв начин.Мерси много извинявам се ако има вече такава тема пуската.
Наслука!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

На зелен грах съм хващал шаран.Отдавна си мислих да пробвам,докато един познат не ме изпревари :D ,и найстина имаше ефект.А на кашкавал и пържени картофи(парченца),мряната на река Чая е ловяха много успешно в района на с.Бачково.Но там има много заведения и отпадъците който си изхвърлят в реката,както си му е реда де :D ,може би я научиха да хрупа такива мезета.Така че няма нищо странно в цялата работа.Достатъчно си имат някакъв аромат.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
as99
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от as99 »

Ами знам,че на "Русенско варено" може сом да клъвне.Май в Русия ползват грах и картофчета доколкото знам,така че пробвай и ще кажеш. :)
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Колега ,граха си е предпочитана стръв от амура ,първия си амур хванах на грах и от тогава има ли амур в язовира една въдица винаги е на грах ,с картоф не съм ловил но ако е малко си го монтираш като топче на косъм ,за домат съм чувал ,че се монтира на троика през повода но това си е дунавски патент и колегите от Реката трябва да обясняват :D
donchev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от donchev »

Ако не клъве си изяждаш стръвта и се прибираш-сит.
qcarp
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от qcarp »

Картоф не съм ползвал.
Домат- Амур
Кашкавал - мряна(бЕла)
Грах - Шаран

Това е моя "опит" с мезетата :wink:
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Аватар
martatel
новобранец
новобранец

Мнение от martatel »

donchev написа:Ако не клъве си изяждаш стръвта и се прибираш-сит.
:smt023 Май това е предимството. :D
Изображение
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladimir1974 »

На Дунава под свищов много бяла мряна на кубче твърд кашкавал сме ловили с дядо ми,а на малък домат,но на тройка излизаха амури пак там,но монтажа става и не само през средата ,а като 2те куки на тройката са набодени в стегнато доматче,а едната свободно.На домати чери в по-малките реки янтра ,осъм и т.н. се лови кефал,но на картоф си мисля за по-здрава месина там някоя свиня може да опъне :D .Последното е майтап и ми се струва малко наивно освен, ако не е сварен...,но за първите съм свидетел
kasmet
Аватар
MIhaYLOV
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от MIhaYLOV »

По Дунав на домат се лови амур като самия домат го залагам с тройка и повод като одрязвам капачето на домата(това със зелената част) с една игла го продупчвам и прекарвам от там повода, на който в края закачам тройката, след което издърпвам повода, така че тройката да се забие в доматаот долната страна , това го знам от старите рибари по нашия край, а иначе тая година извадихме доста амур, но не и на домат. Имахме над 15 въдици и кълвеше на всичко друго (качамак, спирала, протеинови топчета, царевица), но не и на домат. Граха и картофа съм чувал, че се използва за улов на шаран, но не съм практикувал и чувал някой в нашия район да го ползва. Кубчето кашкавал от край време си е класика в жанра за ловене на бяла мряна по Дунав- личен опит и свидетел на 10-ки успехи на колеги

Колеги, бихте ли споделили ка залагате граха, на косъм или на самата кука като царевица?
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

Мерси за огтоворите на някои им се струва маитап тези стръви ама се надявам аз да се смея последен.Трябва да се еспериментира не само стандартните царевици червеи и т.н. пък и шарана специално на какво ли несъм чувал че кърве даже и на дъвка отбит с аромат на ягода странна работа несам пробвал но точно тук в този форум до четох.То и яз не вярвах че ще ми клавне толуп на няква си морска пяна(студиопорено топче) но клавна че и 10-ка така че ако някои преди 10 год ви беше казал изрежи си булмеранга чехлите и хварли и ще хванеш риба сигурно доста хора щяха да се посмеят
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Здравей колега! На Овчарица не съм бил и дай боже това да се случи. А сега по темата.Картоф . Ползвал съм пюре за ахранка и то с успех , но не съм ловил на картоф. Щом обаче работи ,като захранка - опитай. Кашкавала е отдавна известна стръв за бяла мряна по Дунава. Грах. Имам приятел , който дълго време бе в Русия. Та той ми разказа , че там ,където е бил /не си спомнам къде - беше преди 20 години/ разбивали шарана на тази стръв. Аз пробвах също на яз. Кърджали , но без успех. Колкото до домата , то зелен и червен домат е даден като потенциална стръв за амур. Не съм ловил амур никога и не зная какъв е резултата при него. Ловил съм на домат кефал и съм го разбивал. Майката му е да се изпробва. Все пак има и един принцип ,че рибата взема активно домат през сезона в който го има пи естествен начин. Въпреки това , имайки предвид ,че Овчарица температурно не е съвсем нормален водоем опитвай и пиши!
Христо - наслука на всички
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”