Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Картоф,Кашкавал,Грах и Домат!!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
- svincyyy
- ще става разбирач
Картоф,Кашкавал,Грах и Домат!!!!
Картоф някои пробвал ли е тази стръв и на какъв монтаж(спирала,косъм).Мислех си за кубчета като тези за мусака на спирала с 4 куки и една отдолу с 30 см повод или поне 2 отгоре на пружината долните премахнати да несе оплитат.Мисля да пробвам на пружина на суров картоф на Овчарица , но искам да питам струва ли си.Друдата стръв която, ще пробвам е кашкавал.Но как ще е наи добре да се поснесе тази тръв.И третата на която мн ми се очудига е грах чувал съм че амур и толстолоп кълве на нея(но и платиката ще е голяма напаст а на ТЕЦА я има в изобилие).А на домат дали ще стане нещо но много ми е чудно как да го задържа на куките и наи-вече по какъв начин.Мерси много извинявам се ако има вече такава тема пуската.
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно 

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Картоф,Кашкавал,Грах и Домат!!!!
Малко краставичка и сиренце,става чудно мезе за ракията.
Та в тоя ред на мисли ,дали няма да удари сом на пача примерно.
Та в тоя ред на мисли ,дали няма да удари сом на пача примерно.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Колега на това му казваме гювеч(паприкаш).Наслука.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Здрасти Колега,
аз съм пробвал на Картоф!
Купуваш малки картофчета (има такива миниатюрни които по размер са като протеинови топчета) и ги вариш съвсем леко. Аз съм пробвал на дъно на горни куки на косъм. Винаги използвах 2-е куки. На едната го слагах обелено, на другата необелено
Имам доста каракуди по около 500гр и нагоре хванати и някое друго шаранче около 1-1,5кг. Каркудите забелязах че кълваха повече на беленото картофче!
Разбира се зависи и от язовира.
На картофчета хващах миналото лято - Август и Септември. (казвам ти месеците защото може би по всяко време/сезон или месец е различно).
т.ч. ако искаш пробвай!
аз съм пробвал на Картоф!
Купуваш малки картофчета (има такива миниатюрни които по размер са като протеинови топчета) и ги вариш съвсем леко. Аз съм пробвал на дъно на горни куки на косъм. Винаги използвах 2-е куки. На едната го слагах обелено, на другата необелено

На картофчета хващах миналото лято - Август и Септември. (казвам ти месеците защото може би по всяко време/сезон или месец е различно).
т.ч. ако искаш пробвай!
svincyyy написа:Картоф някои пробвал ли е тази стръв и на какъв монтаж(спирала,косъм).Мислех си за кубчета като тези за мусака на спирала с 4 куки и една отдолу с 30 см повод или поне 2 отгоре на пружината долните премахнати да несе оплитат.Мисля да пробвам на пружина на суров картоф на Овчарица , но искам да питам струва ли си.Друдата стръв която, ще пробвам е кашкавал.Но как ще е наи добре да се поснесе тази тръв.И третата на която мн ми се очудига е грах чувал съм че амур и толстолоп кълве на нея(но и платиката ще е голяма напаст а на ТЕЦА я има в изобилие).А на домат дали ще стане нещо но много ми е чудно как да го задържа на куките и наи-вече по какъв начин.Мерси много извинявам се ако има вече такава тема пуската.
Наслука!
- Don4o_62
- учете се от него
На зелен грах съм хващал шаран.Отдавна си мислих да пробвам,докато един познат не ме изпревари
,и найстина имаше ефект.А на кашкавал и пържени картофи(парченца),мряната на река Чая е ловяха много успешно в района на с.Бачково.Но там има много заведения и отпадъците който си изхвърлят в реката,както си му е реда де
,може би я научиха да хрупа такива мезета.Така че няма нищо странно в цялата работа.Достатъчно си имат някакъв аромат.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Ами знам,че на "Русенско варено" може сом да клъвне.Май в Русия ползват грах и картофчета доколкото знам,така че пробвай и ще кажеш. 

-
- разбира нещата
Колега ,граха си е предпочитана стръв от амура ,първия си амур хванах на грах и от тогава има ли амур в язовира една въдица винаги е на грах ,с картоф не съм ловил но ако е малко си го монтираш като топче на косъм ,за домат съм чувал ,че се монтира на троика през повода но това си е дунавски патент и колегите от Реката трябва да обясняват 

-
- научил се да хвърля
Ако не клъве си изяждаш стръвта и се прибираш-сит.
Картоф не съм ползвал.
Домат- Амур
Кашкавал - мряна(бЕла)
Грах - Шаран
Това е моя "опит" с мезетата
Домат- Амур
Кашкавал - мряна(бЕла)
Грах - Шаран
Това е моя "опит" с мезетата

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
donchev написа:Ако не клъве си изяждаш стръвта и се прибираш-сит.

- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На Дунава под свищов много бяла мряна на кубче твърд кашкавал сме ловили с дядо ми,а на малък домат,но на тройка излизаха амури пак там,но монтажа става и не само през средата ,а като 2те куки на тройката са набодени в стегнато доматче,а едната свободно.На домати чери в по-малките реки янтра ,осъм и т.н. се лови кефал,но на картоф си мисля за по-здрава месина там някоя свиня може да опъне
.Последното е майтап и ми се струва малко наивно освен, ако не е сварен...,но за първите съм свидетел

kasmet
- MIhaYLOV
- научил се да хвърля
По Дунав на домат се лови амур като самия домат го залагам с тройка и повод като одрязвам капачето на домата(това със зелената част) с една игла го продупчвам и прекарвам от там повода, на който в края закачам тройката, след което издърпвам повода, така че тройката да се забие в доматаот долната страна , това го знам от старите рибари по нашия край, а иначе тая година извадихме доста амур, но не и на домат. Имахме над 15 въдици и кълвеше на всичко друго (качамак, спирала, протеинови топчета, царевица), но не и на домат. Граха и картофа съм чувал, че се използва за улов на шаран, но не съм практикувал и чувал някой в нашия район да го ползва. Кубчето кашкавал от край време си е класика в жанра за ловене на бяла мряна по Дунав- личен опит и свидетел на 10-ки успехи на колеги
Колеги, бихте ли споделили ка залагате граха, на косъм или на самата кука като царевица?
Колеги, бихте ли споделили ка залагате граха, на косъм или на самата кука като царевица?
- svincyyy
- ще става разбирач
Мерси за огтоворите на някои им се струва маитап тези стръви ама се надявам аз да се смея последен.Трябва да се еспериментира не само стандартните царевици червеи и т.н. пък и шарана специално на какво ли несъм чувал че кърве даже и на дъвка отбит с аромат на ягода странна работа несам пробвал но точно тук в този форум до четох.То и яз не вярвах че ще ми клавне толуп на няква си морска пяна(студиопорено топче) но клавна че и 10-ка така че ако някои преди 10 год ви беше казал изрежи си булмеранга чехлите и хварли и ще хванеш риба сигурно доста хора щяха да се посмеят
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно 

-
- ще става разбирач
Здравей колега! На Овчарица не съм бил и дай боже това да се случи. А сега по темата.Картоф . Ползвал съм пюре за ахранка и то с успех , но не съм ловил на картоф. Щом обаче работи ,като захранка - опитай. Кашкавала е отдавна известна стръв за бяла мряна по Дунава. Грах. Имам приятел , който дълго време бе в Русия. Та той ми разказа , че там ,където е бил /не си спомнам къде - беше преди 20 години/ разбивали шарана на тази стръв. Аз пробвах също на яз. Кърджали , но без успех. Колкото до домата , то зелен и червен домат е даден като потенциална стръв за амур. Не съм ловил амур никога и не зная какъв е резултата при него. Ловил съм на домат кефал и съм го разбивал. Майката му е да се изпробва. Все пак има и един принцип ,че рибата взема активно домат през сезона в който го има пи естествен начин. Въпреки това , имайки предвид ,че Овчарица температурно не е съвсем нормален водоем опитвай и пиши!
Христо - наслука на всички