Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

За кеповете и дръжките
Модератор: sapuna
Re: За кеповете и дръжките
Краси, а влакното не старее ли от времето и слънцето. В това отношение ми се струва, че тези с гумено покритие ще са по-добри.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
- Local
- учете се от него
Че старее, старее, спор няма. Може би за около 2 години съм виждал коредни глави на Вега и Филстар как заминават, но според мен това все пак е консуматив и чак толкова много внимание не му обръщам. То 2 пакета хубава захранка струват колкото една кордена глава.Hobby написа:Краси, а влакното не старее ли от времето и слънцето. В това отношение ми се струва, че тези с гумено покритие ще са по-добри.

Клавиатура риба не лови!!!
Ползвам 2 кепа, единия 4 метрова дръжка на FilStar ,щекерна сглобка с овална глава на Behr от монофил.Доволен съм от тази комбинация,с изключение на факта,че кепа на 4 метра,идва леко тежичък и боравенето с едната ръка е трудно.И една телескопична 3 метрова дръжка пак на FilStar , с глава на същата фирма.
Да попитам,някой ползва ли така наречените плувки за кепове? И евентуално да разкаже повече за тази джаджа.
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=56
Тук има една в средата на страницата на Prowess.
Да попитам,някой ползва ли така наречените плувки за кепове? И евентуално да разкаже повече за тази джаджа.
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=56
Тук има една в средата на страницата на Prowess.
TICA FAN
- Local
- учете се от него
Sony, тези плувки (буй) за кеп са с цел да го държат на повърхността на водата, да не потъва, един вид да имаш малко по-голяма свобода на действие, особено ако вадиш по-голяма риба. Шаранджиите по принцип повече ги ползват, но мисля че и при нас би бил приложим този аксесоар. Ако главата ми не беше плуваща може би и аз бих си взел да пробвам една такава джаджа. 

Клавиатура риба не лови!!!
Благодаря за бързия отговор,Краси.Предполагам,че ще улесни движението на главата.Може да навестя скоро Ицо и да си взема една такава да я тествам как се държи в бойни условия.И без това, не е кой знае колко пари.
TICA FAN
Аз ползвах един поплавък на Карп про и съм доволен. Можеш да сложиш кепа на водата и няма да потъне докато ползваш и другата си ръка примерно за да работиш с аванса или нещо друго. Сега търся от тях но не намирам. Мисля да си направя сам.
Дълго време с и търсех кеп.
исках да е със сгъваема глава. Обичам интензивния риболов, да се местя от място на място. А и не заема никакво място в багажа.
Затова щом го зърнах при Дария в Младост го забърсах веднага.

Те му я и сглобката:

МИДИ:

Обзаведох го с дръжка също на МИДИ, 2 метра, с миниудължител 50 см.:

Те това представлява сглобен:

Тука е в действие, без удължителя, него го слагам при стръмни брегове:

Направих му обаче и няколко нововъведения. Приспособих му къса дръжка за да мога да го ползвам и за спининг:

На нея прикрепих една особена карабина , позволяваща бързото му сваляне от елека:

държи сигурно и същевременно с едно движение се откопчава:

Те тука се вижда колко удобно ми седи отстрани:

Има само един недостатък. Мрежата е платнена и задържа миризми, освен това се напоява с вода и тежи.
Ако видя някъде подобен с мрежа от корда ще си го заприходя моментално.
Баси фермана изписах за един кеп
исках да е със сгъваема глава. Обичам интензивния риболов, да се местя от място на място. А и не заема никакво място в багажа.
Затова щом го зърнах при Дария в Младост го забърсах веднага.

Те му я и сглобката:

МИДИ:

Обзаведох го с дръжка също на МИДИ, 2 метра, с миниудължител 50 см.:

Те това представлява сглобен:

Тука е в действие, без удължителя, него го слагам при стръмни брегове:

Направих му обаче и няколко нововъведения. Приспособих му къса дръжка за да мога да го ползвам и за спининг:

На нея прикрепих една особена карабина , позволяваща бързото му сваляне от елека:

държи сигурно и същевременно с едно движение се откопчава:

Те тука се вижда колко удобно ми седи отстрани:

Има само един недостатък. Мрежата е платнена и задържа миризми, освен това се напоява с вода и тежи.
Ако видя някъде подобен с мрежа от корда ще си го заприходя моментално.
Баси фермана изписах за един кеп

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Нищо му няма на фермана ти! Много си е добър. Не бих искал темата да да заприлича на тема от рода на :" С какъв кеп ги ловите, тия риби, бе?"Кърцата написа: Баси фермана изписах за един кеп

Май щекерната дръжка и кордената глава за сега са фаворити. Прави ми впечатление, че главите Филстар се радват на добра популярност. Харесва ми да знам, че българска фирма прави добри неща.
А брат ми използва тази джаджа нещо за парашутните си изпълнения и аз я бях харесал и й търсих някакво приложение в риболова, но така и не се сетих... А виж ти какво месетнце си й намерил! Браво! Иновативен си!

Монофилната глава си има много повече предимства пред плетената.Куката и перките на рибите не се закачат за нея,и най-важното,не задържа никаква миризма,докато плетеняка,като се прибереш трябва директно да го мяташ в пералнята.Hobby написа:Май щекерната дръжка и кордената глава за сега са фаворити.

Вече на две дръжки ми се прецаква резбата,незнам дали сте имали подобен проблем.Дали е от многото натягане? И дали ще могат да се оправят с метчик или трябва да прибегнем до стругарски услуги?
TICA FAN
- danev69
- сериозен играч
колга,аз ползвам на /MIDI/,купен е от магазина на ул.Родопи /до боенна болница/ дръжката е 3м.+удължение 0.5м.,главата се води шаранджииска,но е много плитка.аз също затягам много и прецаках едното рамо на главата.за проблема ти с резбата се обърни към някои по-отворен стругар.щях да забравя,към кепа имам и поплавак/поставя се с една каишка с двоино лепещо/супер хитро е измислено/пробвал съм го плува много добре/целият комплект струва към 50лв..ползвам го над 5г.няма грешка.в момента имат и кордени глави/около 20-25лв./.на слука на всичкиSONY написа: Вече на две дръжки ми се прецаква резбата,незнам дали сте имали подобен проблем.Дали е от многото натягане? И дали ще могат да се оправят с метчик или трябва да прибегнем до стругарски услуги?
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му