мач или телемач

Модератор: sapuna

Ribko
фен клуб-скобар

Re: мач или телемач

Мнение от Ribko »

atanasov2004 написа:Колегите са прави Мача СИ Е МАЧ,телемача си е ТЕЛЕМАЧ! ОБАЧЕ - има едни телемачове, китайски ефтини и
за мен добре - ТЕЛЕМАЧ - РОБИНЗОН ДИНАСТИЯ абсолютно неизвестни-черни,карбонови -5-25гр,коркова дръжка и
СМЕШНА ЦЕНА С ПРОМОЦИЯ -38лв....Не помня колко колеги по морето/най вече/ и по язовири-откъде съм я купил,
не я ли продавам. Личен съвет-намери си ако можеш разбира се един брой и ще ме помниш! :D Много добра стегна
та,не провисва,акция 5-25гр,дължина 3,90м.,удобна работа. Успех! :D С ваглер -1+1гр,с една четиринайска и "два
бели" ти казвам е "убиеца за всичко"-от слънчевка,костур,каракуда до ...3,5кг дивак шаран!
Аз имам същия но 4.20м мн добра пръчка :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

atanasov2004 написа:Колегите са прави Мача СИ Е МАЧ,телемача си е ТЕЛЕМАЧ! ОБАЧЕ - има едни телемачове, китайски ефтини и
за мен добре - ТЕЛЕМАЧ - РОБИНЗОН ДИНАСТИЯ абсолютно неизвестни-черни,карбонови -5-25гр,коркова дръжка и
СМЕШНА ЦЕНА С ПРОМОЦИЯ -38лв....Не помня колко колеги по морето/най вече/ и по язовири-откъде съм я купил,
не я ли продавам. Личен съвет-намери си ако можеш разбира се един брой и ще ме помниш! :D Много добра стегна
та,не провисва,акция 5-25гр,дължина 3,90м.,удобна работа. Успех! :D С ваглер -1+1гр,с една четиринайска и "два
бели" ти казвам е "убиеца за всичко"-от слънчевка,костур,каракуда до ...3,5кг дивак шаран!
Колега,ти ваглер 1+1 за такъв ли го имаш,та разбра,че хвърля теле-мача ваглери.Има едни движения след като се приводни ваглера във водата,които е необходимо да направиш и като вкарап вода между снадките ще ти чета постове-как да си поправя....
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

колега бутник,преди месец си взех телемач за риболов на бомбарда и мисля тази година да ловя с него по язовирите(проста не мога да си купя и мач)та какво може да стане и как да го избегна :idea:
мерси предварително :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

stanislav_simeonov написа:колега бутник,преди месец си взех телемач за риболов на бомбарда и мисля тази година да ловя с него по язовирите(проста не мога да си купя и мач)та какво може да стане и как да го избегна :idea:
В този случай избора ти е правилен :wink: ,мача не е за бомбарда.В другия случай,ами старай се като вкарваш върха под вода след приводняване на ваглера,за да вкараш влакното,да не го го потапяш до снадката,че има голяма вероятност да ги "завариш"
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

butnik написа:
stanislav_simeonov написа:колега бутник,преди месец си взех телемач за риболов на бомбарда и мисля тази година да ловя с него по язовирите(проста не мога да си купя и мач)та какво може да стане и как да го избегна :idea:
В този случай избора ти е правилен :wink: ,мача не е за бомбарда.В другия случай,ами старай се като вкарваш върха под вода след приводняване на ваглера,за да вкараш влакното,да не го го потапяш до снадката,че има голяма вероятност да ги "завариш"
а защо се потапя варха и месината и това значи ли,че трябва да се използва потаваща месина.с не потаваща не става ли? :?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

С ваглер е задължително,поне за мен.А ако искаш може и сам да си отговориш на въпроса като направиш два риболова с двете влакна/месина/с ваглер.
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

много ти благодаря за съветите :smt023
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

butnik само да чета написаното от тебе научавам много! :smt023
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

butnik написа::smt023 Дано не ме ядосат пак :D :D :D
- КОЛЕГА....риболова е хоби,което не всеки го умее,не се заяждай с колегите,който не знае-пита,това е целта на форума. Никой не се е родил научен. Нищо лично,всичко написано по-горе е от любов към риболова!
- Ако желаеш предлагам ти съвместен риболов,изцяло финансиран от мен. Не се заяждам,просто идеята на форума според мен е обмяна на опит!?! Ако греша,поправи ме.
- Чакам отговор на лично съобщение. Според мен,от спора се ражда истината.
- На слука на всички и наздраве.....
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

stanislav_simeonov написа:
butnik написа:
-Колега,ако си избрал правилното място и си нагласил дълбочината правилно,със мач или телемач можеш да извадиш всяка риба,било то малка или голяма. Колкото до потапянето на влакното,много малко колеги могат да го правят на практика,задай си въпроса,колко колеги мажат шпулата с необходимия разтвор,а той е (един прост но ефикасен пример): вода+препарат за миене на чинии,съотношение 1:1,мажеш шпулата с навитото влакно и то потъва без проблем/личен опит/. Мач или телемач,може да заметне бомбарда или ваглер,до 50-60м,въпроса е как ще контролираш линията на това разстояние. С удоволствие бих показал всичко нагледно на всеки,който го интересуват подробностите,които са най-важни според мен. На слука на всички.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Относно потъването на кордата имаше тема някъде из риболов на леко ,ако не се лъжа.На мен тоя разтвор не ми действа,изпозвам такъв готов на Сенсас.
Колкото до излета,все още мога да се финансирам,но не отказвам за един заедно,а бъди сигурен,че няма да се разминеш с един,като видиш каква компания сме :D :D :D
Който търси винаги намира-да разбирам ли ,че си от Пловдив.В такъв случай може да пишеш на лични.Телефон и скайп не публикувам ,мерки за сигурност :D :D :D
И правилно си писал обмяна на опит :wink:
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Бутников не сме излизали по водоеми заедно от сума ти време, като един от най-добрите организатори измисли нещо и да тръгваме.
Ето и още един колега в навалицата с нас надявам се да му хареса.
Сори за спама обаче ми се ходи за риба та чак ми се реве, на Lastika и на другите също :lol: :drinkers:
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

danev69 написа:
-Колега,ако си избрал правилното място и си нагласил дълбочината правилно,със мач или телемач можеш да извадиш всяка риба,било то малка или голяма. Колкото до потапянето на влакното,много малко колеги могат да го правят на практика,задай си въпроса,колко колеги мажат шпулата с необходимия разтвор,а той е (един прост но ефикасен пример): вода+препарат за миене на чинии,съотношение 1:1,мажеш шпулата с навитото влакно и то потъва без проблем/личен опит/. Мач или телемач,може да заметне бомбарда или ваглер,до 50-60м,въпроса е как ще контролираш линията на това разстояние. С удоволствие бих показал всичко нагледно на всеки,който го интересуват подробностите,които са най-важни според мен. На слука на всички.[/quote]
здравей,аз също го пробвах и потъна влакното ,но това уврежда ли месината :roll: :?:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

stanislav_simeonov написа:
danev69 написа:

здравей,аз също го пробвах и потъна влакното ,но това уврежда ли месината :roll: :?:
здрасти колега,не знам на кое викаш/месина/,но не съм имал никакви повреди .другият вариант е да сложиш обикновенна гъба напоена с препарат на колчето на което лежи пръчката.след като си заметнал ваглера подпираш пръчката и навиваш обратно,така даже става по-дбре,маха цялата мазнотия от влакното.на слука :D
*Станислав*
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от *Станислав* »

месина= имах предвид влакното,кордата незнам дали е правилно, ама аз така си го казвам :lol:
поздрави :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”