Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

мач или телемач
Модератор: sapuna
мач или телемач
сабирам мнения на специалисти за мача и против телето
Последно промяна от BERBALDO на Нед Яну 31, 2010 1:10 pm, променено общо 1 път.
СНОЩИ НАПРАВИ ЛИ СЕ - АМА РАЗБИРА СЕ
-
- разбира нещата
Re: мач или телемач
BERBALDO написа:сабирам мнения на специалисти
сигурно и ще намериш такива ако обаче поясниш малко повече

поздрави

БАЙ-100-ЯН
Без да съм специалист-колкото по-малко снадки има една пръчка,толкова по-добре.Ако не те притеснява транспорта си взимаш мачова въдица на три части и това е. 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
За мен телемача е компромис. Сложи на кантар транспортната дължина от една страна, от другата страна по-добър строй, здравина, по малко нерви /няма да наместваш плаващи водачи повреме на риболова/ и сам прецени какво ти трябва.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- ще става разбирач
Колега, за мен телемача е компромис, който освен транспортната дължина , няма други предимства. Факт е ,че за да се намали дължината снадките стават повече. Това го прави по- тежък , а и с по лоша акция от единтичния такъв прът от стандартните с 3 снадки. Това е моето мнение по въпроса.
Христо - наслука на всички
За мен телескопичен трябва да е само голия телескоп .Иначе колкото се може на по-малко снадки да е по-добре.Най-добре на 2-3
. Така че аз съм против телемача

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
besttop написа:Колега, за мен телемача е компромис, който освен транспортната дължина , няма други предимства. Факт е ,че за да се намали дължината снадките стават повече. Това го прави по- тежък , а и с по лоша акция от единтичния такъв прът от стандартните с 3 снадки. Това е моето мнение по въпроса.

благодарско за мнението на колегите само за дистанцията на изхвьрляне да науча нешто оште кое е с по добри параметри
СНОЩИ НАПРАВИ ЛИ СЕ - АМА РАЗБИРА СЕ
- Кузмич
- dreamer
И болонезата фен, иначе и аз съм на мнението на колегите т.е. телемача е компромис.naskox7 написа:За мен телескопичен трябва да е само голия телескоп .Иначе колкото се може на по-малко снадки да е по-добре.Най-добре на 2-3. Така че аз съм против телемача
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
- slayder
- ще става разбирач
Дистанцията на изхвърляне зависи от акцията на пръта,но предимството пак е за 2 и 3 коленнитеBERBALDO написа:благодарско за мнението на колегите само за дистанцията на изхвьрляне да науча нешто оште кое е с по добри параметри
Дава ли? И дава и взема.
-
- вече хвърля и на тежко
besttop написа:Колега, за мен телемача е компромис, който освен транспортната дължина , няма други предимства. Факт е ,че за да се намали дължината снадките стават повече. Това го прави по- тежък , а и с по лоша акция от единтичния такъв прът от стандартните с 3 снадки. Това е моето мнение по въпроса.
-
- вече хвърля и на тежко
има ли значение дали е 4 метра примерно на 3 снадки(мач) или 4 метра на 4 или 5(телемач)besttop написа:Колега, за мен телемача е компромис, който освен транспортната дължина , няма други предимства. Факт е ,че за да се намали дължината снадките стават повече. Това го прави по- тежък , а и с по лоша акция от единтичния такъв прът от стандартните с 3 снадки. Това е моето мнение по въпроса.

-
- кандидат преподавател
За реки при пресечен терен,с обрасли бегове и скални натрупвания,по-добре с качествен телемач.По-бързо се разпъва и много по-бързо се свива от мача /съответно имаш повече време за риболов/,когато се налага да достигнеш перспективно трудно достъпно място или да смениш позицията на риболова и за целта се налага да катериш скали и да се провираш през храсти.Качественият телемач е по-скъп от повечето мачове и е по-лек от тях / например последното ми"Шимано Спийдмастър Боломач 500GT"е с биофибри,тежи 173 грама и струва над 300 лева/. Като се добави и удобството при транспорта /примерно малък автомобил с четирима риболовци в него/,предимствата стават доста.Разбира се,не оспорвам предимствата на мача за големи реки,язовири и използването на подвижни плувки.И въобще сама по себе си пръчката не ти гарантира удоволствието от по-често кълване 

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Съгласен.Само не разбрах, колегата който е пуснал темата за кво ги събира тези мнения на специалисти.И въобще сама по себе си пръчката не ти гарантира удоволствието от по-често кълване![]()

Бързай бавно.