олово вместо хранилка ?

Модератор: Paublo_Eskobar

san_xose
новобранец
новобранец

олово вместо хранилка ?

Мнение от san_xose »

Здравейте колеги.Рових се из интернет за риболов на фидер и видях,че пише след 6-7 хвърляне на фидера,хранилката да се заменя с олово ,за да не се прехрани рибата и се питах вярно ли е това? :?: :?: Вие как правите :?: :?: :?: :?:
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: олово вместо хранилка ?

Мнение от stich »

Всичко,което те интересува е тук!
Заповядай! http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=24
Изображение
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

san_xose написа:Здравейте колеги.Рових се из интернет за риболов на фидер и видях,че пише след 6-7 хвърляне на фидера,хранилката да се заменя с олово ,за да не се прехрани рибата и се питах вярно ли е това? :?: :?: Вие как правите :?: :?: :?: :?:
аз лично никога когато съм ловил не съм заменял хранилката със олово :smt102
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

според мен по добре да направиш храната в хранилката по лепкава ,и няма смисъл да я махаш,после слагаш по рехава и пак захранваш
Изображение
Най добрите са тук
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

ами като хвърлиш 10-20-30 пъти, като се събере рибата и като започне да кълве веднага след падането на хранилката, значи рибата е там и не й трябва допълнително захранване, а и оловото е по малко от хранилката и съответно не плаши рибата толкова, колкото една хранилка :wink:
koki

Мнение от koki »

san_xose написа:Здравейте колеги.Рових се из интернет за риболов на фидер и видях,че пише след 6-7 хвърляне на фидера,хранилката да се заменя с олово ,за да не се прехрани рибата и се питах вярно ли е това? :?: :?: Вие как правите :?: :?: :?: :?:
Малко трудно ще успееш да я прехраниш рибата. :D :D :D
Освен ако водата не е много студена/ зима / използваш захранка богата на хранителни вещества и т.н.
Но, ако имаш такива притеснения може да не слагаш храна в хранилкта или да мяташ с празна хранилка.
Или примерно само с пръст и малко червеи за да прaви мътилка.
Ако водоема е плитък и е нужно да не се плаши рибата, вече е съвсем друго :D !
Успех!
veso72
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от veso72 »

По принцип целта фидера е регулярно да се подава захранка и при предърпването да попадне стръвта с куката върху самото петно от захранката.Така рибата като отиде на захранката ще попада точно на подадената стръв.Затова смятам че просто трябва да се слага захранка всеки път :wink:
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »

И аз както повчето от отговорилите колеги, не съм сменял хранилката с олово. Да си призная даже сега чувам за този метод :oops:
naskox7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naskox7 »

Тва за смяната на хранилката с олово се прави когато има интензивно кълване :) ,но може да се продължи с хранлика... просто в нея или няма да слагаш захранка или ще слагаш малко.
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Всичко може бре момци! Експериментирайте,както ви падне и да не ви пука изобщо!
Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Има различни видове хранилки като вместимост, аз започвам риболова с по-голяма хранилка /като обем/ и преминавам към такава с по-голям грамаж но по-малка вместимост. Целта ми е да си направя хранителното петно и след това само да се дохранва. :wink:
Последно промяна от ivelin_1976 на Пон Фев 15, 2010 1:06 pm, променено общо 1 път.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
veso72
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от veso72 »

В началото замятам 6-7 пъти с по голяма кошничка и изтеглям с което образувам хранителното петно,а после слагам по малка пр.18 гр. и си ловя. Но по принцип може много да се експерементира.
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Шаранчето от галерията ми е хванато по този начин.Метода със заменянето на хранилката с плоско олово пак от хранилка го използвам при риболова на шаран по река Огоста.Идеята е,че там шарана обичайно кълве привечер и иска тишина.След като си направя петното от царевица ,слепена със захранка по рано,като дойде времето,когато е най-често кълването,свалям хранилката и слагам оловото.Цапането е много по-тихо,шарана не се плаши от оловото,което ляга на дъното.Трябва да се вземе и под внимание,че там дълбочината е 1,5 м най-много.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Като ловя костур на фидер да слагам ли хранилка и какво да слагам в нея :roll:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колега Мило,
първо ще те помоля да смекчиш тона и да показваш повече уважение към колегите.

А сега с удоволствие ще ти обясня, кога и защо може да се наложи смяна на хранилката с олово.
Както сигурен съм знаеш, риболова на фидер е динамичен, също толкова, колкото и риболова на мач. Така е в Англия, от където взаймстваме повечето новости, до някъде заради широко разпространения английски език. Когато премяташ през 2-3-5 минути, и всеки път кошничката е пълна със захранка има сериозен риск от прехланване на рибата. Ако ловим на плувка ритъма на захранване не е обвързан с ритъма на презамятане, но при фидер риболова нещата са свързани. Единствения начин да избегнем прехранването е да прекратим подаването на храна, а двата начина да направим това са:
-Кошничка пълна с глина или с обеднена захранка.
- Замяна на кошничката с олово със същото тегло.

Замятанията с празна хранилка не са вариант, тъй като теглото е различно и едва ли ще успеем да подадем празната кошничка точно върху хранитеното петно.
Изхода е да се направи бедна хранителна смес, но това това отнема време и следователно е много вероятно да изпуснем най-активния период от риболова.
И тук идва подмяната на хранилката с олово. Смяната отнема секунди, а риболова продължава в същия ритъм.

В България е малко вероятно да се случи прехранване просто, защото повечето хора не следват никакъф ритъм на презамятане, а чакат кълване преди да извадят и презаредят.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”