Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

олово вместо хранилка ?
Модератор: Paublo_Eskobar
олово вместо хранилка ?
Здравейте колеги.Рових се из интернет за риболов на фидер и видях,че пише след 6-7 хвърляне на фидера,хранилката да се заменя с олово ,за да не се прехрани рибата и се питах вярно ли е това?
Вие как правите

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: олово вместо хранилка ?
Всичко,което те интересува е тук!
Заповядай! http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=24
Заповядай! http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=24

аз лично никога когато съм ловил не съм заменял хранилката със оловоsan_xose написа:Здравейте колеги.Рових се из интернет за риболов на фидер и видях,че пише след 6-7 хвърляне на фидера,хранилката да се заменя с олово ,за да не се прехрани рибата и се питах вярно ли е това?![]()
Вие как правите
![]()
![]()
![]()

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
според мен по добре да направиш храната в хранилката по лепкава ,и няма смисъл да я махаш,после слагаш по рехава и пак захранваш

-
- ще става разбирач
ами като хвърлиш 10-20-30 пъти, като се събере рибата и като започне да кълве веднага след падането на хранилката, значи рибата е там и не й трябва допълнително захранване, а и оловото е по малко от хранилката и съответно не плаши рибата толкова, колкото една хранилка 

Малко трудно ще успееш да я прехраниш рибата.san_xose написа:Здравейте колеги.Рових се из интернет за риболов на фидер и видях,че пише след 6-7 хвърляне на фидера,хранилката да се заменя с олово ,за да не се прехрани рибата и се питах вярно ли е това?![]()
Вие как правите
![]()
![]()
![]()

Освен ако водата не е много студена/ зима / използваш захранка богата на хранителни вещества и т.н.
Но, ако имаш такива притеснения може да не слагаш храна в хранилкта или да мяташ с празна хранилка.
Или примерно само с пръст и малко червеи за да прaви мътилка.
Ако водоема е плитък и е нужно да не се плаши рибата, вече е съвсем друго

Успех!
По принцип целта фидера е регулярно да се подава захранка и при предърпването да попадне стръвта с куката върху самото петно от захранката.Така рибата като отиде на захранката ще попада точно на подадената стръв.Затова смятам че просто трябва да се слага захранка всеки път 

Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
-
- разбира нещата
И аз както повчето от отговорилите колеги, не съм сменял хранилката с олово. Да си призная даже сега чувам за този метод 

Тва за смяната на хранилката с олово се прави когато има интензивно кълване
,но може да се продължи с хранлика... просто в нея или няма да слагаш захранка или ще слагаш малко.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Всичко може бре момци! Експериментирайте,както ви падне и да не ви пука изобщо!

- ivelin_1976
- разбира нещата
Има различни видове хранилки като вместимост, аз започвам риболова с по-голяма хранилка /като обем/ и преминавам към такава с по-голям грамаж но по-малка вместимост. Целта ми е да си направя хранителното петно и след това само да се дохранва. 

Последно промяна от ivelin_1976 на Пон Фев 15, 2010 1:06 pm, променено общо 1 път.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

В началото замятам 6-7 пъти с по голяма кошничка и изтеглям с което образувам хранителното петно,а после слагам по малка пр.18 гр. и си ловя. Но по принцип може много да се експерементира.
Няма по хубаво време от това когато сьм на риба.....с бира.
-
- ще става разбирач
Шаранчето от галерията ми е хванато по този начин.Метода със заменянето на хранилката с плоско олово пак от хранилка го използвам при риболова на шаран по река Огоста.Идеята е,че там шарана обичайно кълве привечер и иска тишина.След като си направя петното от царевица ,слепена със захранка по рано,като дойде времето,когато е най-често кълването,свалям хранилката и слагам оловото.Цапането е много по-тихо,шарана не се плаши от оловото,което ляга на дъното.Трябва да се вземе и под внимание,че там дълбочината е 1,5 м най-много.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Като ловя костур на фидер да слагам ли хранилка и какво да слагам в нея 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колега Мило,
първо ще те помоля да смекчиш тона и да показваш повече уважение към колегите.
А сега с удоволствие ще ти обясня, кога и защо може да се наложи смяна на хранилката с олово.
Както сигурен съм знаеш, риболова на фидер е динамичен, също толкова, колкото и риболова на мач. Така е в Англия, от където взаймстваме повечето новости, до някъде заради широко разпространения английски език. Когато премяташ през 2-3-5 минути, и всеки път кошничката е пълна със захранка има сериозен риск от прехланване на рибата. Ако ловим на плувка ритъма на захранване не е обвързан с ритъма на презамятане, но при фидер риболова нещата са свързани. Единствения начин да избегнем прехранването е да прекратим подаването на храна, а двата начина да направим това са:
-Кошничка пълна с глина или с обеднена захранка.
- Замяна на кошничката с олово със същото тегло.
Замятанията с празна хранилка не са вариант, тъй като теглото е различно и едва ли ще успеем да подадем празната кошничка точно върху хранитеното петно.
Изхода е да се направи бедна хранителна смес, но това това отнема време и следователно е много вероятно да изпуснем най-активния период от риболова.
И тук идва подмяната на хранилката с олово. Смяната отнема секунди, а риболова продължава в същия ритъм.
В България е малко вероятно да се случи прехранване просто, защото повечето хора не следват никакъф ритъм на презамятане, а чакат кълване преди да извадят и презаредят.
първо ще те помоля да смекчиш тона и да показваш повече уважение към колегите.
А сега с удоволствие ще ти обясня, кога и защо може да се наложи смяна на хранилката с олово.
Както сигурен съм знаеш, риболова на фидер е динамичен, също толкова, колкото и риболова на мач. Така е в Англия, от където взаймстваме повечето новости, до някъде заради широко разпространения английски език. Когато премяташ през 2-3-5 минути, и всеки път кошничката е пълна със захранка има сериозен риск от прехланване на рибата. Ако ловим на плувка ритъма на захранване не е обвързан с ритъма на презамятане, но при фидер риболова нещата са свързани. Единствения начин да избегнем прехранването е да прекратим подаването на храна, а двата начина да направим това са:
-Кошничка пълна с глина или с обеднена захранка.
- Замяна на кошничката с олово със същото тегло.
Замятанията с празна хранилка не са вариант, тъй като теглото е различно и едва ли ще успеем да подадем празната кошничка точно върху хранитеното петно.
Изхода е да се направи бедна хранителна смес, но това това отнема време и следователно е много вероятно да изпуснем най-активния период от риболова.
И тук идва подмяната на хранилката с олово. Смяната отнема секунди, а риболова продължава в същия ритъм.
В България е малко вероятно да се случи прехранване просто, защото повечето хора не следват никакъф ритъм на презамятане, а чакат кълване преди да извадят и презаредят.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.