Алаите искат студ и ..... кеп (допълнение)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Dostin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Алаите искат студ и ..... кеп (допълнение)

Мнение от Dostin »

Страхотен репортаж, и едно голямо Браво за споделеното от Теб :smt038 :smt038 :smt038
Нямам нищо против употребата на тройна кука в твоя случай, но на кука от този тип http://shop.fishing-mania.com/viewhooks_3.php?id=6269 няма ли да е по-лесно да се закрепи водораслото.. :?:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Dostin написа:Страхотен репортаж, и едно голямо Браво за споделеното от Теб :smt038 :smt038 :smt038
Нямам нищо против употребата на тройна кука в твоя случай, но на кука от този тип http://shop.fishing-mania.com/viewhooks_3.php?id=6269 няма ли да е по-лесно да се закрепи водораслото.. :?:
Не епроблема в монтажа, а в каличеството, и стоенето му във водата. Като е монтирано на единичка, едрите екземпляри по не го атакуват. А и много провисва , и стои не естествен, и правиш много празни кълванета!!!
Върл Shimano фен!
Аватар
Dostin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Dostin »

simo72 написа:
Dostin написа:Страхотен репортаж, и едно голямо Браво за споделеното от Теб :smt038 :smt038 :smt038
Не епроблема в монтажа, а в каличеството, и стоенето му във водата. Като е монтирано на единичка, едрите екземпляри по не го атакуват. А и много провисва , и стои не естествен, и правиш много празни кълванета!!!
Ясно... важно е да се представи стръвта по най- естественият начин....Благодаря :smt023 :smt023 :smt023
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Re: Алаите искат студ и ..... кеп

Мнение от docenta »

динго написа:Kолега много съм съгласен с метода за памучните нишки!всеки знае че когато се сложи памук в хляб или тесто стръвта става по стабилна на еденична кука,ама аз не мога да си обесня как примерно ще закрепя зеленишката(която е кажо живак )на еденична кука с памук :!: :!: :!: :?: :?: :?:
Колега Динго,
Още през деветнадесети век великият руски природолюбител, риболовец и учен Сабанеев е описал как се закача тази зеленишка на единична кука. Става дума за прясното водорасло, а не за консервираното за зимата. Връзва се като пионерска връзка около извивката на куката и това е! За консервираното водорасло за зимен риболов - единият начин вече ви го предложих, да се увие заложеното на извивката водорасло нежно с бримка от копринен чорап, тази бримка има качеството да се замозахваща, поради микровласинките си и няма нужда да се правят възли. Така на миниатюрна кука може да се прикачи и без да се нарани дори такава нежна стръв като хирономус, вердевас, червенка, което си е едно и също - ларвата на комара, най-перфектната зимна стръв. Който иска да чува - да чува, а който няма търпение да чете и да вниква, нека чуе и втория начин за прикрепване на водораслото към единична кука. В риболовните магазини, макар и рядко има едни единични кукички с навита около стъблото тънка спираловидна тел. Намотайте "живака" около тази спиралка, ще е по-бухнало и ще се държи 3 пъти повече от обикновена кука.
Хайде, наслука на всички, щото аз май ще ходя на риба чак през март, заради служебни проблеми :twisted: :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
петър василев

Мнение от петър василев »

Чесно казано и на мен ми се искаше да напиша малко повече от два-три реда ,но ще се въздаржа ,защото понякога прибързани и необмислени писаници създават големи проблеми :wink:
Затова ще напиша само;;;
Поздрави за риболова Симо.
Аватар
динго
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Алаите искат студ и ..... кеп

Мнение от динго »

docenta написа:
динго написа:Kолега много съм съгласен с метода за памучните нишки!всеки знае че когато се сложи памук в хляб или тесто стръвта става по стабилна на еденична кука,ама аз не мога да си обесня как примерно ще закрепя зеленишката(която е кажо живак )на еденична кука с памук :!: :!: :!: :?: :?: :?:
Колега Динго,
Още през деветнадесети век великият руски природолюбител, риболовец и учен Сабанеев е описал как се закача тази зеленишка на единична кука. Става дума за прясното водорасло, а не за консервираното за зимата. Връзва се като пионерска връзка около извивката на куката и това е! За консервираното водорасло за зимен риболов - единият начин вече ви го предложих, да се увие заложеното на извивката водорасло нежно с бримка от копринен чорап, тази бримка има качеството да се замозахваща, поради микровласинките си и няма нужда да се правят възли. Така на миниатюрна кука може да се прикачи и без да се нарани дори такава нежна стръв като хирономус, вердевас, червенка, което си е едно и също - ларвата на комара, най-перфектната зимна стръв. Който иска да чува - да чува, а който няма търпение да чете и да вниква, нека чуе и втория начин за прикрепване на водораслото към единична кука. В риболовните магазини, макар и рядко има едни единични кукички с навита около стъблото тънка спираловидна тел. Намотайте "живака" около тази спиралка, ще е по-бухнало и ще се държи 3 пъти повече от обикновена кука.
Хайде, наслука на всички, щото аз май ще ходя на риба чак през март, заради служебни проблеми :twisted: :D
колега благодаря за ценната информация
Най-много обичам бобеца и леба и га е...а
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

Интересно как тема, която в началото изглеждаше взривоопасна се превърна в така полезен материал. Честно казано едва ли ще пробвам тази стръв, но ми беше много интересно да науча за съществуването на тази тактика :smt023
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Drago написа:Интересно как тема, която в началото изглеждаше взривоопасна се превърна в така полезен материал. Честно казано едва ли ще пробвам тази стръв, но ми беше много интересно да науча за съществуването на тази тактика :smt023
Ами аз ще ти кажа бе колега. Първо, евала на Модераторите, че не допуснаха темата да се изкриви, за което още веднъж им благодаря!!! И второ, хората осетиха какво казвам и показвам , и го оцениха. Като чета коментаритее на колегите , ми става приятно че съм бил полезен. Точно това беше и първоначалната ми идея, и се радвам че се получи. Още повече ще се радвам обаче , ако и други колеги споделят свои тактики и монтажи, доказали своята ефективност, и онагледени със снимки. Сигурен съм че така форума , ще стане и по-интересен, и по- полезен. Поздрави на всички!!! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Върл Shimano фен!
JointeR
новобранец
новобранец

Мнение от JointeR »

Наистина безценна информация даде колегата бате Симо за това водорасло, от години слушам легенди как на тази стръв индианците от квартала разбиват алаите . Дори съм чувал , че лятото също има доста добри резултати на водорасло . Някой ако е пробвал нека сподели. :D
Имам проблем... постоянно ми се ходи за риба.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Похвала за разкритията!! :prayer:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”