Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Алаите искат студ и ..... кеп (допълнение)
- Dostin
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Алаите искат студ и ..... кеп (допълнение)
Страхотен репортаж, и едно голямо Браво за споделеното от Теб
Нямам нищо против употребата на тройна кука в твоя случай, но на кука от този тип http://shop.fishing-mania.com/viewhooks_3.php?id=6269 няма ли да е по-лесно да се закрепи водораслото..

Нямам нищо против употребата на тройна кука в твоя случай, но на кука от този тип http://shop.fishing-mania.com/viewhooks_3.php?id=6269 няма ли да е по-лесно да се закрепи водораслото..

-
- кандидат преподавател
Не епроблема в монтажа, а в каличеството, и стоенето му във водата. Като е монтирано на единичка, едрите екземпляри по не го атакуват. А и много провисва , и стои не естествен, и правиш много празни кълванета!!!Dostin написа:Страхотен репортаж, и едно голямо Браво за споделеното от Теб![]()
![]()
![]()
Върл Shimano фен!
- Dostin
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ясно... важно е да се представи стръвта по най- естественият начин....Благодаряsimo72 написа:Не епроблема в монтажа, а в каличеството, и стоенето му във водата. Като е монтирано на единичка, едрите екземпляри по не го атакуват. А и много провисва , и стои не естествен, и правиш много празни кълванета!!!Dostin написа:Страхотен репортаж, и едно голямо Браво за споделеното от Теб![]()
![]()
![]()

Re: Алаите искат студ и ..... кеп
Колега Динго,динго написа:Kолега много съм съгласен с метода за памучните нишки!всеки знае че когато се сложи памук в хляб или тесто стръвта става по стабилна на еденична кука,ама аз не мога да си обесня как примерно ще закрепя зеленишката(която е кажо живак )на еденична кука с памук![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Още през деветнадесети век великият руски природолюбител, риболовец и учен Сабанеев е описал как се закача тази зеленишка на единична кука. Става дума за прясното водорасло, а не за консервираното за зимата. Връзва се като пионерска връзка около извивката на куката и това е! За консервираното водорасло за зимен риболов - единият начин вече ви го предложих, да се увие заложеното на извивката водорасло нежно с бримка от копринен чорап, тази бримка има качеството да се замозахваща, поради микровласинките си и няма нужда да се правят възли. Така на миниатюрна кука може да се прикачи и без да се нарани дори такава нежна стръв като хирономус, вердевас, червенка, което си е едно и също - ларвата на комара, най-перфектната зимна стръв. Който иска да чува - да чува, а който няма търпение да чете и да вниква, нека чуе и втория начин за прикрепване на водораслото към единична кука. В риболовните магазини, макар и рядко има едни единични кукички с навита около стъблото тънка спираловидна тел. Намотайте "живака" около тази спиралка, ще е по-бухнало и ще се държи 3 пъти повече от обикновена кука.
Хайде, наслука на всички, щото аз май ще ходя на риба чак през март, заради служебни проблеми

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Чесно казано и на мен ми се искаше да напиша малко повече от два-три реда ,но ще се въздаржа ,защото понякога прибързани и необмислени писаници създават големи проблеми
Затова ще напиша само;;;
Поздрави за риболова Симо.

Затова ще напиша само;;;
Поздрави за риболова Симо.
- динго
- научил се да хвърля
Re: Алаите искат студ и ..... кеп
колега благодаря за ценната информацияdocenta написа:Колега Динго,динго написа:Kолега много съм съгласен с метода за памучните нишки!всеки знае че когато се сложи памук в хляб или тесто стръвта става по стабилна на еденична кука,ама аз не мога да си обесня как примерно ще закрепя зеленишката(която е кажо живак )на еденична кука с памук![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Още през деветнадесети век великият руски природолюбител, риболовец и учен Сабанеев е описал как се закача тази зеленишка на единична кука. Става дума за прясното водорасло, а не за консервираното за зимата. Връзва се като пионерска връзка около извивката на куката и това е! За консервираното водорасло за зимен риболов - единият начин вече ви го предложих, да се увие заложеното на извивката водорасло нежно с бримка от копринен чорап, тази бримка има качеството да се замозахваща, поради микровласинките си и няма нужда да се правят възли. Така на миниатюрна кука може да се прикачи и без да се нарани дори такава нежна стръв като хирономус, вердевас, червенка, което си е едно и също - ларвата на комара, най-перфектната зимна стръв. Който иска да чува - да чува, а който няма търпение да чете и да вниква, нека чуе и втория начин за прикрепване на водораслото към единична кука. В риболовните магазини, макар и рядко има едни единични кукички с навита около стъблото тънка спираловидна тел. Намотайте "живака" около тази спиралка, ще е по-бухнало и ще се държи 3 пъти повече от обикновена кука.
Хайде, наслука на всички, щото аз май ще ходя на риба чак през март, заради служебни проблеми![]()
Най-много обичам бобеца и леба и га е...а
Интересно как тема, която в началото изглеждаше взривоопасна се превърна в така полезен материал. Честно казано едва ли ще пробвам тази стръв, но ми беше много интересно да науча за съществуването на тази тактика 

-
- кандидат преподавател
Ами аз ще ти кажа бе колега. Първо, евала на Модераторите, че не допуснаха темата да се изкриви, за което още веднъж им благодаря!!! И второ, хората осетиха какво казвам и показвам , и го оцениха. Като чета коментаритее на колегите , ми става приятно че съм бил полезен. Точно това беше и първоначалната ми идея, и се радвам че се получи. Още повече ще се радвам обаче , ако и други колеги споделят свои тактики и монтажи, доказали своята ефективност, и онагледени със снимки. Сигурен съм че така форума , ще стане и по-интересен, и по- полезен. Поздрави на всички!!!Drago написа:Интересно как тема, която в началото изглеждаше взривоопасна се превърна в така полезен материал. Честно казано едва ли ще пробвам тази стръв, но ми беше много интересно да науча за съществуването на тази тактика

Върл Shimano фен!
Наистина безценна информация даде колегата бате Симо за това водорасло, от години слушам легенди как на тази стръв индианците от квартала разбиват алаите . Дори съм чувал , че лятото също има доста добри резултати на водорасло . Някой ако е пробвал нека сподели. 

Имам проблем... постоянно ми се ходи за риба.
Похвала за разкритията!! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !